Deci un operator mare de telefonie mobilă din Iran s-a dat de trei ori peste cap şi şi-a tras un inginer mexican (denumit în continuare el cabron).

Nu, nu cred că-i bine. Staţi un pic să reformulez.

Un inginer mexican el cabron s-a dat de trei ori peste cap şi s-a angajat la un operator de telefonie mobilă din Iran.

Aşa sună mai bine.

Contractul era pe bănuţi OK. Că prin ţările alea se câştigă bine dacă ai ceva calificare; chiar şi şeicii am auzit că au salariu OK.

Atâta numai că în Iran s-ar putea să ai o surpriză neplăcută dacă eşti ghiaur, ca noi, şi-ţi plac şpriţurile, ca mie: deci nu prea apuci să te dedai la beuturi fermentate şi apoi distilate. Deci nu este voie, da? Aman, nu dă voie Allah, băutură spurcată. Dar dacă eşti ghiaur, nu dreptcredincios, poţi merge la ambasada ţării tale, ei îţi dau o hârtie, cu ea mergi la magazinul special de beuturi şi-ţi poţi cumpăra licori care înnegresc ficatul; alt chip nu este să îţi poţi înmuia buzele în trozneală, că-ţi decupează ăia membrele.

Contractul pe care-l semnase el cabron al nostru cu operatorul iranian era pe trei luni. Reînnoibil.

Trei luni pot rezista fără tequila, şi-a zis el cabron. Iau câteva mii de dolari după un trimestru şi apoi caut următoarea provocare pe mapamond a tinerei mele cariere!

Trei luni au trecut, iar apoi operatorul iranian a dorit să reînnoiască contractul cu el cabron. Şi a plusat cu nişte sute de dolari pe lună.

Prins în mreaja câştigurilor, el cabron a acceptat. Şi a mai petrecut alte 3 luni într-o uscăciune sahariană, fără nici un lichid cu grade în pahar, numai cu limonade şi ceaiuri arăbeşti.

După încă trei luni, operatorul iranian aproape că şi-a dublat oferta, iar el cabron maxicano nu a putut rezista nici de data asta.

A trecut un an de zile, el cabron făcea o căciulă de bani pe care nu avea pe ce-i cheltui!

Şi, într-o zi de vineri, a simţit că nu a mai putut.

Şi-a cerut o zi liberă de la muncă, s-a suit în taxiul iranian şi a dat fuga-fuguţa drept la ambasada mexicană din Teheran.

Unde s-a dus în audienţă la ceva ambasador consular. Căruia i s-a plâns cu lacrimi în ochi şi i s-a confesat ca unui frate! Sau ca unui psihoterapeut.

5 minute mai târziu, un conţopist consular înţelegător i-a înmânat o hârtie specială.

Cu hârtia specială în mână, cu lacrimi în ochi de emoţie, el cabron s-a dus glonţ la magazinul special de beuturi care vindea alcool pe bază de hârtie specială.

A întrebat acolo dacă magazinul face home delivery.

I s-a răspuns că da.

A scos cardul. Şi a început să cumpere la alcoale de parcă a doua zi năvăleau talibanii, iar Allah preamilostivul însuşi îi luase minţile! Tequila, votcă, whiskey, gin, coniac; o colecţie impresionantă de sticle de absint de la mai mulţi producători, plus Jaggermeister; scotch, bourbon, mai multe tipuri de lichioruri, nişte vermuturi şi rachiuri de struguri şi alte fructe, o sticlă de rom; vinuri din mai multe porgorii; ba s-a lăcomit şi la nişte limoncello, cică să-i fie de digestiv.

Bonul de casă arăta o sumă mare chiar şi pentru o ţară bogată: vreo $1.000. Americani.

Pe care el cabron i-a plătit fără să clipească.

După care a mers acasă cu camioneta de home delivery şi a beut toată beutura aia în următoarele luni în care a stat în Iran; apoi, cînd şi-a terminat beutura, nu şi-a mai reînnoit contractul. Şi a plecat mai departe în lume, să-şi urmeze destinul.

Şi acum, uitându-se înapoi fără mânie, nici în ziua de azi nu regretă investiţia făcută!

Ştiu asta pentru că am discutat cu el săptămâna trecută.

fermentatefermentate

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. dragosmone Reply

  Am un prieten care a lucrat in Qatar aproape un an, dar el nu a ocolit bautura. Si-a scos permis inca de la inceput si a dus-o tare bine cu chefurile.

 2. karmapolice Reply

  am un prieten care i-a invatat pe arabi sa faca tuica-dar mai intii i-a invatat sa-si faca alambic-se intimplal in Libia

 3. konskriptor Reply

  ´ai draq ! Se dau loviti de Corano-aman,aman, si dupa ce apune soarele isi fac jarul pentru gratar cu parchetul din casa. Gratar cu carnita dulce de porc. Si multe grade de alcool! Sa te tii chiraiuri si dantzuieli si uraturi! 😆

 4. americanu Reply

  Poi cand au fost muncitorii nostrii in Libia,pe timpul lu’ nea Nicu….faceau tuica din portocale 😯

 5. dangostin Reply

  Am cunoscut şi eu câţiva arăbeţi. Ba chiar arabi din Arabia Saudită. Şi toţi cuminţi şi toate cele, până au aterizat la reşedinţa unde eram cazaţi (Argentina). În prima seară s-au imbătat. După 6-7 luni, în altă ţară din America Latină, deja un amic d-ăsta cu nume de n-ar primi viză în US, avea provizii de bere în frigider, constant.
  Sunt musulmani, până la proba contrarie…. falşii dracu.

 6. ba_laura Reply

  dangostine, is si ei niste musulmani “adevarati” precum crestinii nosti, care-si fac cruce cu piosenie cand trec pe langa biserica, se fac muci cand ajung acasa si-si iau la chefelit nevasta si la-njurat si la alergat copchiii-n jurul bataturii, dar zic cu dreapta cumpanire “doamne iarta-ma c-am vorbit urat”!

 7. adslboy Reply

  a zis bine dangostin…musulmani pana la proba contrarie.
  Este de ajuns sa dai o raita prin cluburile din tara si sa vezi sute de muslimi dinastia care beau sampanie si whyskey cu dezinvoltura cu care beau altii ceai si cafea.
  Asa ca mi se pare cam aiureala chestia cu hartia din 2 motive:
  -o firma de consultanta din buc trimite regulat oameni in abu dhabi sau dubai sau prin mama dracu prin orientul mijlociu si acestia romanasi sadea se dedau si la o ceafa de porc stropita cu orice fel de bautura alcoolica fara nici un fel de menajamente
  -cand intri intr-un magazin de bauturi intri ca un client si esti servit ca un client indiferent de religia ta(nu am vazut un magazin care sa-ti ceara certificat de religie sa-ti vanda makeala)
  Chestia interesanta e ca in dubai,luand exemplele de mai sus chiar arabii sadea au deschis steak-house-uri cu carnuri interzise si bauturi de asemenea interzise si fac profit.
  La urma urmei sunt niste tari un procentul de straini este mare si fiecare are nevoile lui,inclusiv bagaboante.
  Ce e naspa rau de tot,daca te prind la aeroport cu carne de porc,bautura sau droguri in bagaj,chiar si cel de cala ti`o trag arabetii urat de tot in sensul ca poti sa ramai fara un membru sau sa fii spanzurat in piata xdfg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *