Fincă în sara asta am fost în Ernesto, o crâjmă respectabilă din urbe. Şi acolo ierea o chelneriţă – deci frumoasă, foc! Şi io o întreb:

– Cum te cheamă?
– Magda, zice ea.

Superb – gândesc eu, cu puţinul meu de minte, Mogdo, că aşa se pronunţă (io am avut ceva verişoară de-a paişpea pentru care am făcut un fetiş vero – pe la 11 ani, o chema tot Magda). Şi mă pregăteam să îi spun că după Ildiko şi Timea, ea e a treia mea iubire maghiarească, fincă crâjma e maghiară, şi io vă repet, dacă nu am mai zis asta – io-s mega fan unguroici.

– Şi ghe unde eşti? o-ntreb eu, aşteptând ceva nume din ţinuturile secuieşti – sau măcar româneşti preponderent maghiare, spre cinstea lor.
– Din Botşeni, zice ea.


Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. Neamtu' Reply

  Pai, bre, Gropare, ar trebui sa fii multumit. Botosanencele is recunoscute pentru modul in care fac mancare si sex. In ordinea asta.

 2. petronia Reply

  Rapeste botosaneanca si du-o in Delta, nu va gaseste nici dracu’ acolo. Dar s-ar putea sa va gaseasca tat’su. Al botosanencei, nu al dracului. Dar tot de dracu’ dai.

 3. Ionut Reply

  era un banc cu bomba romaneasca … cica-i compusa din ardeleni si moldoveni! ardeleni care-s prosti de bubuie si moldoveni pentru ca ei se imprastie! poate asa se exlica si cum de botoseneanca noastra ti-a fost gazda, dar daca stau bine sa ma gandesc ai zis frumoasa, deci clar moldoveanca, nu stiu cum de nu ti-ai dat seama de la inceput! 😀

 4. Scorpion Reply

  Gropare, ce-ai cu moldovencele? Ca doar is faine, da` numai ca vorovesc mult

 5. Mortyse Reply

  Mah, moldovencele vorbesc repede, de-aia POT sa vorbeasca mult. Va e mai greu voua sa-ntelegeti, da nu-i bai. Bine ca-s frumoase.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *