– Alo, salut, bă Greucene, zic.
– Bă, zice. Bă!

Face o pauză, trage aer in piept.

– Bă! zice. Bă, da’ de ce eşti prost, bă?

Stau o secundă, mă gândesc – oare ce dreq am făcut iară?

– Taci, mă! Că nu-s prost.
– Nu eşti prost? Nu eşti prost???
– Nu mă! Cum să fiu prost? Eşti prost?
– Bă, zice ăsta. Ai auzit ce ai păţit?
– Da, zic. Am auzit, plm.

Ştiu că ştiţi, dar pentru cei care nu ştiţi vă repet: poza asta. Mile a pus-o la el pe site, în categoria pozelor de la nunta cărpenişană, cum că ea-l reprezintă pe Groparu. Io, care toată viaţa mea am încercat să-mi duc viaţa cât mai obscur, am sărit ca ars: “bă, sârbulaine! bă… iar ai pus poză cu mine pe interneţi? scoate-o, plm!” “taci, bă, zice Mile. Taci! Eşti prost? Că ai fost la nuntă! Şi am pus cu toată lumea poză! Şi tre să pun şi cu tine! Fincă aşa trebe!” “Bine, bă” – zic io – “sper să nu mă văd pe saituri de matrimoniale la secţia <gay, caut cuplu>; da’ scoate măcar numele Groparu de lângă ea, să zică lumea că sunt un nuntaş inebriat oarecare!” (plus că mama nu ştie că eu fumam, şi nu vreau să afle, că dupa aia nu mă mai lasă să-i încasez pensia, şi adio bani de pochere!)

Ei bine, Mile pleacă, sireacul, în pauza asta fără permisie, că deja-s supărat pe el de Doamne feri, să vedeţi numa’ ce-i fac când îl prind; şi la Antena, avidă de poze cu Mile, poza asta a devenit poza asta. Adică poza lui Groparu a devenit poza lui Mile, că invers nu se putea decât prin involuţie, şi natura nu prea face d-astea. Am aflat la câteva minute de la săvârşire, mulţumesc, bă Marus!

– Păi! mai zice Greuceanu. Vezi că eşti prost?
– Nu-s, mă, prost! mă inervez io.
– Ba da! Că ce caută poza cu tine acolo? Că tu nu eşti Mile! Că tu nu eşti nimic; nici măcar mort. Eşti un bloagăr, şi-atât! Un bloagăr!
– Păi e vina mea, bă, că or pus ăia poza defectă?!
– Ba da! E vina ta. Fincă eşti prost, şi de-aia or greşit ăia poza!

Face o pauză, trage aer în piept.

– Bă! îi zic. Uite.
– Ce! zice.
– Bă! Io cu faza asta am devenit mai tare decât Ludovic ăla al numaiştiucâtelea. Da?
– Ha? nu pricepe Greuceanu.
– Păi da, bă! Că ala o zis “L’État, c’est moi!”. No…
– Păi şi?
– Păi! Şi io amu zic “Sârbu, c’est moi!” Şi am încheiat povestea! Da? Da. Că invers nu se poate decât prin involuţie, şi natura nu prea face d-astea.

Ca să dispară orice urmă de ambiguitate: mi-am anunţat părinţii gropăreşti să nu se sparie şi să nu dea repede fuga să verifice dacă sunt trecuţi ca beneficiari la asigurarea mea de viaţă, că teveurile minte. Şi nu intenţionez să dau pe nimeni în judecată la ora actuală, fincă a greşi e omenesc, şi nici nu cred că asta îşi doreşte familia Cărpenişană, de alfel greu, foarte greu încercată, sărumâna, tanti, sărumâna, nenea! Pare numa’ rău că uneori nu am coaele lu Mile, că sârbulaine ar fi pus o mână pe Colt şi una pe sacul cu gloanţe, şi s-ar fi lăsat cu borş antenesc, neregretabil borş, dacă mă întrebaţi.

Update: ieri la mormântare am auzit că deja pregătesc terenul pentru a acţiona Antena în judecată. Dacă e aşa, îmi spuneţi şi mie, vă rog, cum se termină procesul? Şi mai ales, dacă îl câştig? A: şi vedeţi că titlul ăsta e unul din motto-urile preferate ale Mileşanului, că d-aia l-am scris cum l-am scris.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 48 comments

 1. ardeleanu' Reply

  Îmi pare rău că citesc asta în loc de ceva „in memoriam”.

 2. Groparu Reply

  @ ardeleanu: azi-noapte la 2 am ajuns acasa. Pentru un necrolog, zic eu, ai totusi nevoie de putintel timp sa poti scrie ceva ca lumea. Nu?

 3. .marius Reply

  @groparu: nuah ma, da conversatia noastra de la telefon unde-i? Si vezi ca ti-e foame si ai mancat un i din Marius… am iesit Marus.

  Pentru ascultatori: groparu o dadea cu din alea la telefon:
  – Ma, Mile era slab ma mai demult, sigur nu ma confunzi?!
  – Nu ma nu te confund!
  – Nuah trimite-mi pozele pa` mail!
  – Bine, imediat…
  – Da fa-le mici mici mic, ca le “citesc” pe telefon si ma taxeaza astia de la oringi!
  – Bine ma…

 4. Cata Reply

  ar merita sa le faci o vizita antenistilor, impreuna cu amicul Kalasnikov. cel putin maimutzoiul ala de Mamaling Ionescu prea s-a dat in stamba.

 5. ardeleanu' Reply

  @cata Mai bine o faci într-un mod mai civilizat: lasă lumea să știe despre greșeala pe care or făcut-o.

  Cu kalașu nu îi faci mai responsabili; are dreptate Groparu că nu-i dă în judecată.

 6. ardeleanu' Reply

  @Groparu sigur; dar îmi plăcea mai mult răspunsul tău anterior „urmează”.

 7. ardeleanu' Reply

  @groparu o cam băgat lumea la cap, numai să nu mai editezi commentul de data asta:D

  Mulțumesc, aștept cu răbdare.

 8. Groparu Reply

  @ ardeleanu: mi-e foarte, foarte greu sa ma concentrez amu, d-aia l-am editat 🙂 sper sa ma pot aduna curand sa scriu.

 9. multzam Reply

  eu l-as da in judecata si cu banii castigati, ca sigur as castiga, as face ce ar fi facut si mile, i-ar fi dat lui daniel raduta sau altuia care are nevoie de ei…

 10. ardeleanu' Reply

  @groparu no problem, take your time;
  îmi pare rău, m-am enervat că prostia antenei x a luat locul a ceea ce așteptam.

 11. Bogdan Reply

  Prezentatorul ala de la emisiunea aia e o maimuta parcata in bambus.

 12. gigel Reply

  Gropare, eu in locul tau as face altceva…i-as ameninta cu judecata, dar daca ar da o emisiune in care sa recunoasca macar 5 minute ca au fost vite incaltate as uita de proces… 😎

 13. Groparu Reply

  @ multzam: Ii dau in udecata, si ei vor da afara un muncaş care a greşit. Bun. Si vor angaja 10 si mai prosti si mai ieftini in locul lui. Rau! Şi Mile tot acolo rămâne!

  Şi, no… îi dau în judecată. Si cer… ce? 1 leu despagubire? 1.000, 10.000? Nu mi-i trebe: io-s prost d-ala care crede ca daca iti trebuie bani, trebe sa muncesti, nu să jmekereşti.

  Cea mai buna razbunare? Sa nu ne mai uitam la emisiunile astea otevizate.

 14. .marius Reply

  apai daca era premeditata omisiunea i’ului zic, atunci va trebui sa suferi caineste!

  Vezi ca azi you can unleash the fish 😉

 15. johnny Reply

  probabil ca realizatorii i-au spus la un Gogu d’ala de se ocupa cu grafca sa puna o poza cu Mile si un mesaj cand face prezentatorul semn.
  Deci, antenistii e prosti.

 16. "Mile" Reply

  am vazut mai cat au tinut la mine colegii mei de la antene!!! cat de apropiat le-am fost si cat regreta disparitia mea. plangeau la alt mormant pentru ca acolo “se filma”; mie mi-e clar….alte comentarii nu mai fac (deocamdata); mai mult decat atata, nu pot fi tare suparat pe ei ca m-au confundat cu tine, groparele, incep sa apreciez ca nu “mi-au pus poza” lu’ Ogica sau mai stiu eu care…
  iertare celor care cred deplasat comentariul meu, dar imi sta in gat treaba asta…

 17. Cârtiţoiu' Reply

  Apăi, mai mare râsu’ şi ruşinea cu poza asta. Am crezut că pic jos de pe scamn când am văzut câtă lipsă de profesionalism. Pe de altă parte, vorbim de aceeaşi televiziune (şi cred că şi de acelaşi prezentatoriu) care a dat secvenţe “inedite”, filmate dintr-un avion care cică s-a rupt în zbor şi era într-un mare picaj. Scenele erau, de fapt, din binecunoscutul serial Lost.

  În altă ordine de idei, sunt curioasă cum ar decurge un astfel de proces.

 18. nonick Reply

  Dupa faza asta, incep sa cred ca tot ce scrii tu aici chiar ti se intampla.

 19. WhiteWolf Reply

  Ca sa fi putut vorbi de profesionalism la “acces d(in)rect” trebuiau sa se poata lauda macar cu-n oscar pe ramura pornache. Si cata vreme e un simplu “nici vorba”, lasati-o naibii pe aia cu profesionalismul
  Nu-l mai spurcati pe Medelin, nu mai legati cretinatatea pataniei de prea grabnica disparitie. Pe de o parte pentru ca-i mai corect sa se poata odihni in pace si liniste iar familia sa incerce sa mearga mai departe iar pe de alta, il suparati naibii pe Gropar(ele)
  Adica aia (din mosia mogulului) de freaca non-stop internetii pentru documentare (cica) chiar sa nu fi auzit de existenta gropareasca ? Nu-i groparu (punct ro) chiar asa anonim. Zic
  In concluzie, schimbati pe iRealitatea; aia il au pe Piticu la intins cabluri; adica, trebuie sa recunosc, unul mai familiarizat cu gogagãlu’ si partea intunecata a bloagherilor 😎
  Asadar, Gropare, nu te judeca cu ei si lasa-i in bezna. Chiar nu merita atata atentie

 20. Scuze… « Omulfarachip's Blog Reply

  […] niste poze si in loc sa ilustreze momentul lor cu poza lui Mile Carpenisan, au ales-o pe cea a lui Groparu. Sursa mea, care ieri, ar fi facut niste declaratii, astazi s-a dat la fund. Drept pentru care nu […]

 21. Un om Reply

  io măcar le-aş cere poza… Aşa ca s-o păstrez… Că doar nu te dau la teveu în fiecare zi.

 22. corneliii Reply

  moh, m-am întors în patrie după câteva zile offline, citesc presa pe diagonală, dau de asta: http://revistapresei.hotnews.ro/zoom.html?desc=Foto: Colaj foto&imgUrl=http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2010-03-25-7066701-41-subiectele-zilei.jpg văd că seamănă cu tine, dar nu mă opresc să citesc că trebuia să muntchăsc.
  după vreo două ceasuri de proletară conştiincioasă îmi amintesc că ce năzbâtii îi mai fi făcând şi.. of doamne. sunt momente când n-ai ce să mai zici – aşa şi-acum.

 23. raudemusca Reply

  Ba, da parintii groparesti sa uita la abcesu ala de emisiune? Nu i-ai invatat sa nu sa mai uite la posturile care incep cu A?

 24. Cata_b Reply

  Pai sa nu le iei falcile lor rotunjoare taman in p**a?! Nenorocitii de la antena speculeaza orice eveniment, mai rau ca otevistii cautatori de Elodii, fac pe emotionatii si fac gafe de proportii – in conditiile in care Mile a lucrat pentru ei aproape 10 ani!!! iar CNA considera ca scuzele pe post sunt suficiente.
  Gropare, iti apreciez marinimia si punctul de vedere! De acord, o sesizare / proces l-ar da pe un biet amarat afara. S-ar gasi alti inlocuitori urgent pentru el. Totusi, nu crezi ca Mile merita putin respect din partea fostilor colegi? Si nu ma gandesc la el doar din punct de vedere profesional, ca la faptul ca a fost OM de caracter si de bun simt (vezi implicarea sa in salvarea tanarului bolnav de leucemie). Cati dintre noi am miscat un pai macar, in scopuri caritabile?
  😐

 25. Rasta Man Reply

  No amu asta ii, nu-ti pune mintea cu mogulii, zice eu, n-are sens, dar daca intr-adevar ai puta castiga o suma de bani cu care sa incerci sa salvezi o viata… merita. Si cel care a gresit la antena.. poate a fost deja dat afara… oricum nu are ce cauta pe postul acela daca nu stie sa caute pe google images “Mile Carpenisan” sa vada macar prima pagina. Arde-i si tu ca daca e sa ii ierte cineva, sa ii ierte D-zo’

 26. Răspundere Reply

  […] întreabă pe mine si îmi bate mie obrazul, as vrea să-mi exprim eu, explicit, scuzele fată de Groparu si, mai ales, fată de memoria ”sârbului”. Si, da, are dreptate unul ca Arhi, de a cărui […]

 27. Jolanda D. Reply

  felul in care scrii ma face sa pic de pe scaun de ras…iar in legatura poza e penibil…da vorba aia Gropare… tu poti spune k esti Mile..ca invers…natura nu face din’astea…

 28. Kramer Reply

  are dreptate Greuceanu, da nu esti numai porst , esti si de o rautate extraoridnara..uite ce`ai facut: “autorul gafei, Mihai Oleriu, a fost dat afară” Pai e frumos mai Gropare, te apuci sa dai oameni afara?

 29. Lupul Alb Reply

  Mai om bun….
  Primas data, te rog sa le spui lu’ tanti si lu’ nenea ca imi pare tare rau. Adica unui necunoscut ii pare tare rau. Nu stiu cata valoare are pentru ei acum….
  Douas data, rogu-te-as, da in gandire pe nenorocitii aia de cocalari de presa. Banii da-i la o casa de copii. Da’ nu-i lasa pe cocalari sa scape dupa ce si-au batut joc.
  Fii un pic haiduc.

 30. mirra Reply

  cred ca pentru un gropar e cel mai greu sa ingroape pe cineva apropiat. Suntem si alaturi de tine ca stim ca ti-e greu. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!Si vreau sa-ti zic ca nici amu nu mi-am revenit din soc de cand te-am vazut in poza la tv. Eram cu telecomanda in mana si butonam si cand am vazut..doamne sfinte mare-i gradina domnului. Si implicit m-am gandit ca numa tu puteai sa patasti de-astea…te compatimesc sincer, nu cred ca si-ar dori cineva sa hie in locul tau amu.

 31. BEBICA Reply

  Am vazut undeva tot pe un blog povestea cu inversatul pozelor,chiar e jenanta situatia.Niste dobitoci antenistii astia,chiar asa gafe ?? Mai ales ca omul lucrase ani de zile pt antene… R.I.P. MILE CARPENISAN

 32. Tricotând oraşul în lung şi-n colorat | Făcut de mână Reply

  […] Când te-a făcut strada să zâmbeşti ultima dată? Când drumul spre/dinspre locul de muncă a fost altceva decât un ‘’să ajung mai repede acolo”? Oamenii nu au multe motive de bucurie zilele acestea, nu e aşa? Le-au mai rămas doar sărbătorile pentru a simţi bucuria pe care nu o sug din suferinţa altora (salutări, domnule Mădălin Ionescu, Mile vă aşteaptă). […]

 33. Tricotând oraşul în lung şi-n colorat | Made by hands Reply

  […] Când te-a făcut strada să zâmbeşti ultima dată? Când drumul spre/dinspre locul de muncă a fost altceva decât un ‘’să ajung mai repede acolo”? Oamenii nu au multe motive de bucurie zilele acestea, nu e aşa? Le-au mai rămas doar sărbătorile pentru a simţi bucuria pe care nu o sug din suferinţa altora (salutări, domnule Mădălin Ionescu, Mile vă aşteaptă). […]

 34. Hello… am lipsit o vreme… « ReFresh Blog Reply

  […] Cea de-a 2-a chestiune tare de tot s-a petrecut în studiourile “Acces Direct” ale antenei1. Atunci când idioţii ăia de se cred profesionişti din trustul lui Voiculescu au încurcat borcanele bocindu-l pe Mile pe lângă poza lui groparu. […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *