Prolog: Suntem la Sibiu, am fost la-nviere azi-noapte, vă dau eu spoilers din Games of Church: Iisus o reînviat aproape a două mia oară și preotul s-o rugat de vreo 7 ori pentru mitropolit și pentru stăpânii țării, deci cred c-o sughițat grupul Bilderberg de s-o rupt toată noaptea.

Cuprins: emisiunea mea preferată de la televiziune este cea a lui Dan Păvăloiu (el nu știe că-s fan, deci nu-i spuneți, că prefer să fiu groupie anonim de la distanță).

În reportajul de mai jos, vedeți cum s-a dus în zona Sibiului, să vadă ce fac sibienii atunci când nu trimit președinți la București. Ce trebuie să învățăm de aici:
– Doamne feri să-ntrebi pe vreun sibian câte oi are! Doamne feri, niciodată nu se întreabă asta, aduce ghinion până la a șaptea generație.
– Observați o chestie sibiană: a, ești șmecher? Mno, hai să te-nvăț io lecția umilinței, domnule dragă! Ia să te văd cum întorci dumneatale aluatul în covată ca mine, care fac asta de 20 de ani! Ce, nu reușești? Ha!
– Interesant cum, în asemenea momente, de regulă bărbatul îi dă cumva peste nas femeii: da’ ia mai taci tu din gură, tu, ce mă tăt zghieri! sau ceva. Dan Păvăloiu nu o face, că nu-și permite, că e musafir: și femeia, ia uitați-vă numai la ea cât e de nedumerită! Că rămâne nezghierată și nefericită, și nu e bine, că e Sfântul Post al Paștelui.
– V-ați întrebat vreodată cum de stă clopul ăla sibian pe cap fără să cadă din creștet, în ciuda gravității? Păi, există numai o singură explicație: excrescența.
Excrescența.
Adică, ăia din Sibiu au toți o excrescență congenitală, care se activează în momentul în care pui clopul pe cap; muți clopul, se mută și excrescența; iei clopul de cap, dispare excrescența.
– Mai observați cum sibienii mângâie cuvintele: uăi, nu oi.
– Iar lichia aia e ceva, deci… ăăăă… mor de poftă!

Epilog: În rest… nu știu voi, dar eu, unul, nu simt sărbătorile decât dacă pic în același păcat ca mama și tata: dacă nu șmotruiesc și gătesc ca nebunul și nu sunt tăt-tăt-tăt cotruit în ziua de Paște/Crăciun, apăi nu simt sărbătorile.

Hai, Paște fericit!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. Kopa_Kopan Reply

  In prima poza e biserica particulara sau ce e acolo? E cam igrasioasa, cam inghesuita… imi plac insa covoarele persane.

 2. Shoric Reply

  Oare cum i se zice la casa de marcat în limba oierilor din Sibiu ?

 3. alunelu Reply

  M-ai facut de m-am uitat acum la 3 emisiuni consecutiv. Treaba-i asta? Sa fac ulcer?
  O observatie legata de titlu: “vinituri” se va zice la Cluj, la noi la Ocna se zice “venetíci”.

 4. CID Reply

  Dacă ești intelectual zici venetici,dacă ești inginer zici vinituri,ceilalți zic în ambele feluri! 😁

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *