Știți că, pentru mine, anul este doar perioada dintre două expediții de pescuit în Deltă, da?

Știți și că eu merg frecvent în Deltă? Gen, la fiecare drum mai lung cu autobuzul, sau așteptare la medic, sau la fiecare vizită la dentist, când sparge doamna dințară maxilarul de blogger cu barosul, imediat închid nițel ochii și vizitez Delta mea cu miros de pește și găinaț de chire de baltă (spoiler alert, nici în reveriile astea de peste zi nu prind pește, csf) și cu mulți, mulți țânțari.


Fericirea adevărată este extrem de modestă

Seara în Deltă ne readuce la stadiul tribal. În primul rând pentru că balta prinde viață, sunetele nopții îți lipesc o cola rece pe șira spinării, aerul vrăjit umple văzduhul; și-n al doilea rând pentru că ne adunăm în jurul focului, apoi în jurul ceaunului, apoi ne apucăm de mâncarea la ceaun stropită cu șpriț din belșug; și-apoi Doamne ferește ce discuții se iscă cu burta plină, că râdem ca niște copii mari, ceea ce și suntem, de altfel.


Nu vă pot pune poză cu discuțiile, așa că luați și voi niște fotografie cu mazăre

Și, într-o seară, când deja terminasem toate certurile și discuțiile în contradictoriu și aproape că ațipeam în scaunele pescărești, unul dintre noi zice cu voce gâtuită de oboseală și amorțeală:
– Nu ziceți și voi ceva, un banc, o poveste?

Ne-am uitat unii la alții și aproape că am răspuns în cor:
Care să v-o spun? P-aia de la armată, sau p-aia de la Cluj?

Și-am izbucnit în râs. Apoi unul dintre noi are ideea:
– Băăă… cum ar fi să ne uităm acum la Operațiunea ”Monstrul”?
– Avem la ce?
– Avem tabletele copiilor.
– Sunt încărcate?
– Le-am lăsat toată ziua la încărcătorul solar (avem cu noi un încărcător solar care încarcă trei telefoane simultan cu viteza unei prize, într-o oră jumate sunt la 100%).
– Și dacă se descarcă?
– Avem bateriile externe (avem cu noi două baterii externe heavy duty, de 24.000 mAh).
– Internet?
– 4G cât vrei.
– Semnal?
– 4 liniuțe.
– Hai să-i dăm bătaie!

Și ne-am dat internet de pe telefon și am intrat pe youtube și ne-am uitat la Operațiunea ”Monstrul”. Și numai noi, dependenții de Deltă, puteam să ne uităm la un film despre Deltă în timp ce eram în Deltă. Totul mulțumită tehnologiei care ne-a oferit încărcător solar, baterii externe, tablete și internet 4G în mijlocul Deltei, lângă lacul Puiu, în locul numit Stearpa Dracului – nu-l căutați pe hartă și nu mă-ntrebați exact unde am fost, eu țin secret locurile unde nu prind pește.

Și, pentru că n-am prins deloc pește, dar am cheltuit o groază cu deplasarea în Deltă, pot declara cu mâna pe inimă că Operațiunea ”Monstrul” de anul trecut a fost cel mai scump film la care m-am uitat vreodată.

Și, vorbind de tehnologie și de ce poate aceasta face pentru noi, Vodafone România a fost desemnată cea mai bună rețea de telefonie mobilă de către P3 communications (o firmă plină de nemți poate și pentru că e firmă nemțească) după ce au măsurat în luna martie nu mai puțin de 7000 km (distanță rutieră totală) și un procent de 23% din populatia Romaniei.


Un fleac de distanță

În urma auditului, P3 communications (plină de nemți, poate și pentru că e firmă nemțească) a declarat Vodafone România ca fiind firma de telefonie cu cel mai mare punctaj pentru calitatea și performanța serviciilor de date mobile.

Ji nemții din der firma nemțesc i-au ofehrit lui Fodavon ațest zertifikat nemțescul ca dovadăn! Fiur rumenișe publikum, Pașten fericităn țu alle oamenii.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. Nemultumitu Reply

  N-am ce face dar cre’ că-ți stric fengșuiu… Or fi ei minunați în semnal dar sunt dezastru la relații clienți. Trei abonamente în familie, din care două platinium, iar unul din ’99 și le-am zis pa și puși cu toate trei. Am călătorit spre alte firme. Păi bine măi, vodafone, eu îți plăteam și 10 miloane vechi pe un abonament iar când întreb ce aparat îmi oferi îmi zici să fac un abonament nou. Rușinică…

  • Skyler Reply

   Confirm, toate companiile sunt dezastru la relatii clienti. Eu am plecat de la Orange la Vodafone din exact acelasi motiv.

  • Groparu Reply

   Pe serioase acuma, asta se-ntâmplă pentru că suntem #săraki și strategia pe țara noastră este ”aduceți clienți noi, de oriunde or veni ei”, nu ”retenție cu orice preț”.

   Prin țările mai spălate primești oferte mai bune la retenție, dar vorbim de piețe cu rată de penetrare din preajma cifrei de peste 100% – există și din astea, în țările scandinave se trecuse de 100% încă de la începutul anilor 2000, aveau băieții și trei telefoane/cartele.
   Mno, amu știți!

 2. Nemultumitu' Reply

  În vânzări e o vorbă: un client nemulțumit pleacă cu alți 20 după el. Tocmai de aia unele firme (nu de telefonie) plătesc consultanților un bonus de retenție, iar clienților fideli le oferă tot felul de facilități.

  • Groparu Nemernic Reply

   Da, depinde de strategia lor. Eu am auzit inclusiv de strategia ”clientul ăsta nu e profitabil pentru noi și ne face numai probleme, ia să-l trimitem la concurență, să-și bată ăia capul cu el”. Richard Branson parcă zicea că cei mai importanți sunt angajații, nu clienții; clienți mai găsești, pe când angajații buni sunt rari.
   Nu zic că a fost și situația ta, firește. Mai ales că și eu am schimbat operatorul când am avut ocazia.

 3. Kopa_Kopan Reply

  Hoti mari astia de la Vodafone. Am avut abonament la ei vreo 13-15 ani, am plecat fara o oferta de retentie din partea lor. Bine, nici nu m-am rugat de ei: le-am zis ca de la data cutare incheiem colaborarea si atat. M-a sunat unul pe urma, cu niste balbaieli, nu stiu ce gargara (oricum nu prea i-am dat nas, l-am expediat dupa cateva minute). Pe urma am inchis si abonamentele parintilor (ca sa era inainte, lua toata familia de la acelasi operator, ca sa aiba macar minute in retea). Pentru mine Vodafone e capitol incheiat in viata asta, nu le mai dau un banut…

  • Groparu Nemernic Reply

   Unde-ai văzut tu relație de dragoste fără năbădăi?
   Sper că ai găsit ce căutai, totuși, chiar dacă este în curtea *alteia*.

 4. Remus Reply

  m-am dus de la oringi la vodafon pe motiv ca au retea mai buna.
  am dat din lac in putz(a).
  nici nu stiu unde sa ma mai duc amu, ca il liber de contract.

  • Groparu Nemernic Reply

   Depinde cine vrei să te găsească la telefon. Dacă te sună nievasta când ești la BR, nu folosești scuza aia cu ”nu prea am semnal, iuby, nu te aud, vorbim acasică, XOXOXO!”?

 5. Bubu Reply

  Io dau de Vodafone in roaming. Am avut Vdf acasa. La calitatea serviciilor nu ma pot plange. Am avut semnal in locuri unde ar trebui interzis sa mergi cu mobilul. (Unde e recomandat satphone sau Vhf).
  Io zic ca asta e tot ce conteaza. Ca povesti despre relatii clienti naspa si firme hapsane ce nu dau telefoane ieftine gasesti la toti operatorii de telefonie.

 6. Etravel Reply

  avem cu noi un încărcător solar care încarcă trei telefoane simultan cu viteza unei prize, într-o oră jumate sunt la 100%

  Ce fel de incarcator, poti pune un link aici? In caz ca incarcarea la 100% intr-o ora si jumatate nu e doar o licenta poetica… 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *