Alergătură după mâncare? Făcut încă un drum până la piață la oră de vârf pentru că pur și simplu mâncasem toae ridichile cu o zi înainte? Bifat.

Plătit legume la suprapreț de Paște? Adică 18 lei pe două legături de ridichi și ceva ceapă? Preț de Cluj? Bifat (practic, cu un metru pătrat de ridichi poți cumpăra un metru pătrat de bloc nou).

Gătit ca apucații, în disperare, lucruri care nu se vor mai strica în frigider, pentru că Gropărelu e acum ficior mare și halește mai mult ca mine? Bifat.

Ținut postul până la capăt, cu doar două greșeli involuntare? Bifat. Fără beuturi, carne, lapte… tăt tacâmul, 7 săptămâni. Nici n-am pus pe mine vreun kil, nici n-am slăbit: metabolism de neam prost.

Șmotru în toată casa? Să nu ne prindă Iepurașul cu praf în sufragerie? Bifat.

Înroșit ouă cu foi de ceapă și frunze de prin grădină? Bifat.

Pregătit masă festivă? Bifat!

Friptură de ied? Bifat.

Dar ce mi s-a părut diferit față de alți ani a fost momentul în care m-am dus să iau paștile. Că în noaptea de Înviere tocmai se difuza Rocky I și II pe HBO, și am rămas să văd a 18-a oară dacă Rocky câștigă; și am ieșit pe la 2 noaptea către biserică, și în Cluj ploua și era urât.

Paranteză: eu n-aș mai fi mers după ele, că-s un pic supărat pe BOR; dar mi-o zis nievasta că s-ar bucura dacă ar primi, și dacă alt cadou n-a primit de Paște (în afară de pavaj), m-am dus după Paște! Scrieți-mi în privat dacă aveți nevoie să vă răstălmăcesc vise sau să vă interpretez mesaje subliminale de la nieveste.

Și am ieșit noaptea, cum vă ziceam, la biserica de care aparținem… și ploua și era urât… și nu era absolut nimeni pe stradă, ochii triști să mi-i vadă.

Și am avut așa o senzație din aia de film cu zombie, că nici în curtea bisericii nu era nimeni… și am intrat în biserica aproape pustie și am avut o senzație ca în filmul ăla de groază, 28 days later, că dacă-l văd pe popa zombie cum mănâncă dintr-un enoriaș în noaptea de Înviere? Ha? Cum ar fi?

În loc să-i ceară bani? Ha? Cum ar fi?

Dar cel mai mult și mai mult mi-a plăcut mica avere strânsă de niște cetățeni, care uitați-vă și voi cât au lucrat în perioada asta, Doamne, ține-le năravul și ficații, asta da înviere grea dimineața!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. mac gregor Reply

  Deci daca pui niste radacini de patrunjel sub pulpa de miel, impreuna cu vinul alb, apa si usturoi, ies asa de bune incat arunci mielul si mananci patrunjelul.

 2. Mihaela Reply

  Tot n-am aflat daca l-ai prins pe popa in flagrant de mancat enorias fragezit numai bine dupa post. Si nici daca ai luat lumina pentru nievasta.

  • Groparu Nemernic Reply

   Lumină nu-i trebuie, că îi sunt eu suficientă flacără, că așa mă tot amenință, că-mi dă foc dacă n-o ascult.
   Popa pesemne că se săturase, că nici nu mai erau enoriași în biserică, nici n-a sărit să-mi mănânce creierii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *