Îmi duc copilul la ceva ore de engleză. Marțea. Atâta reușesc să fac și eu pentru viitorul lui, să-l duc la engleză și să-l cert să-și bage odată mințile-n cap.

De regulă, după curs pot intra cu mașina în curtea școlii și îl preiau de acolo. Tura asta, însă, bariera școlii nu se ridica, iar o mașină bloca aleea așteptând să se întâmple ceva cu bariera; m-am gândit imediat la curajosul din piața Tienanmen, varianta de luptă surdă împotriva barierei.

După 20 de secunde de așteptat am renunțat să mai stau și am parcat la 500 m distanță – mai mișcăm un pic oasele și zgârciurile bătrâne de blogger, nu mă sperie un pic de plimbare.

Când m-am întors, bariera se deschisese și în curte așteptau câteva mașini ale părinților.

De mașina care blocase mai devreme bariera se apropie o mămică.

Mămica se proțăpește în fața mașinii și îi face semn ferm să dea jos geamul. Șoferul, ceva tătic și el (de acum încolo îi vom spune ”Bietul Bastard Ghinionist”), se conformează.

Aud fără să vreau frânturi de discuție din gura ei:
– Bună ziua, v-am văzut și data trecută… să știți că nu mi se pare normal… se blochează… dvs nu vă gândiți la…


Cartoon Network a încercat să ne prevină la un moment dat despre existența mămicii Karen

Înainte să fac stânga-mprejur ca să nu mă stropească cu sânge, am apucat să aud niște proteste leșinate din partea Bietului Bastard Ghinionist care încerca să discute cu mămica Karen folosindu-se de Forța Rațiunii. Era limpede că Bietul Bastard Ghinionist nici nu știa ce-l lovește, altfel s-ar fi predat franțuzește din prima, dar el nu și nu, încerca să-i explice nu știu ce, și discuția tot escalada, și el era tot mai inconștient, îmi venea să-i strig renunță, nebunule, că asta ne omoară pe toți, de pe ce planetă vii, nebun inconștient?

Nici acuma nu au spălat ploile pata de sânge rămasă după confruntarea aia; Poliția nu s-a interesat de soarta Bietul Bastard Ghinionist, până și familia sa a renunțat să-l mai caute când a auzit ce a făcut.

Mămica Karen, însă, e bine-mersi, să știți, că am mai văzut-o.

Țineți-vă departe de mămicile Karen. Asigurările nu mai acoperă incidente cu ele.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. Attila Reply

  Gropare, pe motor am învățat să am grijă de mămicile Karen. Dar na, cu civilizație și forța rațiunii nu merge. Use the Dark Side of the Force!

  • Zev Reply

   ‘ pe motor am învățat să am grijă de mămicile Karen’

   Adevarat! Pe vremuri, cand ‘al mic era realmente mic, ma duceam sa-l iau de la scoala. Unde, bineinteles, parcate cu diverse masini erau o gramada de mamici, multe Karen pentru ca specific local. De departe cea mai riscanta, rutier vorbind, zona din cartier. Criza de nervi la ordinea zilei, iesit in trafic fara semnalizare, manevre ilogice, totul in mediu de copii, care ei e zanatici si cu traiectorii imprevizibile ca asa e ei. Cred ca aratam ca pilotul ala din Airplane 1, cu suvoaie de transpiratie curgandu-mi pe frunte.

 2. Laur Reply

  Dacă ele’s țoape, noi avem dreptul să fim mitocani?

  • Attila Reply

   Nu doar dreptul, ci obligația. De ce? Din atitudine de vai, nu ne punem capul cu proștii, vai, nu ne coborâm la nivelul lor, știi unde ne trezim? Cu scroafa pe coteț care pe bună dreptate crede că e dreptul ei să fie acolo – nu de alta, dar noi ne-am dat în spate și i-am dat voie, mai mult, chiar am poftit-o, dragă doamnă, dar cum să nu, poftiți urcati-vă pe capul nostru, că noi suntem bine crescuți, civilizați, niste pămpălăi care nu ne apărăm dreptul de a trăi într-un mediu care să nu ne crească tensiunea la 200 zilnic.

  • Groparu Nemernic Reply

   Depinde de noi câtă energie avem să nu ne transformăm în monștri când avem de-a face cu monștri.
   Ai energie? Poate merită, poate universul tocmai s-a făcut un loc mai frumos și mai ospitalier datorită ție, străinule.
   N-ai? Înseamnă că ai alte bătălii mai importante decât să o-nveți pe o străină că lumea nu se învârte în jurul propriilor chakre, mult mai importante decât chakrele celorlalți.

 3. santamanta Reply

  Ce e BBG?,karen clar, the meme became popular a few years ago as a way for people of colour, particularly black Americans, to satirise the class-based and racially charged hostility they often face.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *