E din ce în ce mai greu să ții un blog de umor în țara asta. E din ce în ce mai greu să ții un blog de umor în țara asta (asta e, sunt nițel bâlbâit).

Și nu numai blogul, ci întreaga industrie de umor își pregătește voucherele de înmormântare. Micuțu’ n-o mai scos nimic de râs de la sketchul ăla cu popii, ba chiar s-o apucat de sală și va slăbi de-l va putea bate și un copil de-a patra, Tibi Neuronu nici măcar n-a trecut prima audiție la iUmor (pentru că deja participase la ”Românii au talent” și nici însuși Michael Jackson înviat, cu dumele lui Seinfeld combinat cu Louis CK în timp ce dansează pe ritmurile lui Michael Flatley n-ar fi avut mai mult succes), comediile românești sunt la nivelul spasmodic al Las Fierbinți…

…și stai și te gândești: cine să fie de vină? Audiența, care stă mai mult pe Facebook sau rupe în două 9gag-ul? Serialele de comedie anglo-americane de pe Netflix? Sistemul, care ne vrea harnici și sobri, pentru că nu e de glumit cu capitalismul? Societatea de consum, pentru care umorul reprezintă ceva total neproductiv?

Nu.

De vină este acest om.

Adică stai și te gândești ore și zile în șir la un text cât de cât de râs, coci nopți la rând o idee de scenariu de film, cauți inspirație în cele mai bizare locuri (asta dacă vi se pare ciudat să întrebi la morgă ce chestii amuzante li s-au întâmplat ca să le poți pune pe blog) (asta chiar în timpul îmbălsămării) (OK, chiar și a autopsiei), la final scrii textul, ești cât de cât mulțumit de ce a ieșit, le arăți cunoscuților care aplaudă ca focile, până și soacrei îi place, și când să publici…

…deci, când să publici, iese Liviu Dragnea la interval, încă cu nisip în păr după tăvălelile cu Irinuca prin lagune tropicale, și publică asta:

Cum poți să te bați cu așa simț rafinat al umorului? Suntem înfrânți, vă zic eu, ăștia au distrus

 • economia,
 • sistemul bancar,
 • bursa,
 • justiția,
 • pensiile,
 • cursul valutar,
 • investițiile străine,
 • industria cărnii de porc,

și acum ne distrug și umorul, eu nu pot concura cu așa ceva, mă dau bătut, Liviu e cel mai bun, respecte că nu merge la Hollywood să facă scenarii cu dezastre planetare inspirate din realitate și alege să rămână aici în țară, ăsta da patriot, mare patriot, + 25% creșterea PIB-ului, deja mă tăvălesc pe mine de râs, e și bună, și originală!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Ioana Reply

  Mno, are dreptate omu’: “sunt cele mai cresteri”. Nici de adjectiv nu mai aveam nevoie caci lucrurile sunt clare, am indraznit sa credem. #tuvalimbaromana

 2. Atti Reply

  Poate a greșit un pic omul, de fapt a vrut să spună că a reușit să fure 25% din PIB în primul an, 32% în al doilea an. Greu cu guvernarea, ai și tu înțelegere 🙂

 3. cristi Reply

  domnu groparu, cu pareri multiple de rau, te anunt ca urmeaza sa treaca din bulgaria, febra rumegatoarelor mici. a aparut asta vara, undeva in podisul anatoliei, in toamna era prin bulgaria si amu asteapta sa ne apropiem de postul pastilor sa treaca punctul vamal, negru voda. de principiu, afecteaza oi si capre, dar si mielul de Pasti, ibecsi, antilope gnu. nu iti fac scan dupa hartia care ne anunta pe noi ca sudisti ca o sa ne afecteze inclusiv ibecsii sau antilopele

 4. Remus Reply

  Ai de plm, fix luni dimineata, cand ma asteptam sa imi zici cum l-ai invatat tu pe junior sa schieze la Buscat (ia aminte de la mine!) tu ce faci? dai cu ea de gard si imi prezinti basmul la romani, scris de Duie Mragnea!

  revenind la umor, joi seara butonam netflixu incercand sa gasesc ceva stand-up comedy, ca pe discovery-uri nu mai era nimic nou.
  – il iau pe John Mulaney si dupa 5 minute mi-am dat seama ca asta e gay. ca de ras, nu am ras deloc.
  – apoi o iau pe Jen Kirkman (care cica e locul 10 pe netflix), bai, deci o frustrata divortata…nici vorba de ras…
  – apoi il iau pe Trevor Noah – plictisitor….
  si dupa 15 minute si inca vreo 2 plictisiti, imi aduc aminte de un indian, de ala din India (la origini) Rusell Peters. Omul asta, e genial …. recomand.

 5. Tweety Reply

  Citeam un comentariu de la aceasta postare cum ca tovarasu’ Livache a gresit explicatiile la cifrele prezentate: prima ar fi varsta Irinucai iar a doua diferenta de varsta dintre ei doi..

  • Zev Reply

   Comentarii ciolosorosiste rauvoitoare. Dl Dragnea nu are varsta, domnia sa este intruparea materiala si pipaibila (de catre Inalta Preotrasa Irina) a unui concept eminamente politico-filozofic, acela de social-democratie romaneasca, cu trasatura sa definitorie: de la si pentru (anumiti) oameni. Ca atare, nu are nici inceput, eg nastere, nici sfarsit (ne ingroapa pe toti, e cred clar ca se ocupa fix de asta). E precum la pustanii aia budisti, un sobor de mosi (hotomani) a hot(z)arat ca el e reintruparea spiritului calauzitor pe segmentul temporal pe care cu justificata mandrie patriotica il numim conventional ‘prezent’. Aspectul catabatic, transpus in relatia dragniana cu plaiurile braziliene, ei, brazilienii, fiind acesti geto-daci de peste mari, e doar o dovada, o marturisire cum ar spune ortodocsii cogenti, ilustreaza dimensiunea transnationala a socdemilor romani. Intr-un cuvant, vai steaua noastra. Cat de rau poate decada un grup de oameni, fie ca vorbim de e o natie, sau fie si un grup pe FB for Chrissake, sa aleaga drept conducator un ciumete rural de la sat cu un vocabular de treij’ de cuvinte si o necesitate obsesiva si clinica de a delapida si minti? Hai inapoi la monarhie ca ne-am jucat destul. Ala micu, nepotu’ lu’ Miha, nici nu pare rau, daca fost tough enough sa-i invete (keyword: INVETE) pe marine’sii Majestatii Sale Elizabeta cum e treaba cu supravietuirea pe raurile Africii, eu zic ca se va descurca si in Romania, tara cunoscuta ca avand un bazin hidrografic de invidiat.

 6. mac gregor Reply

  Io as fi curios care erau cifrele originale de la Institutul de Statistica, inainte sa le stearga Dragnea si sa le puna din pix pe astea.

  • Atti Reply

   Nu contează cifrele originale. Doar ne mai amintim noi de producții record per hectar și de noi depășiri ale planului cincinal 😀

 7. DanC Reply

  Probabil pt ca (noi, poporul roman) suntem tragic de prosti. Ok, am fost nostim de prosti o bucata de timp dupa ’89. Adica esti silly o scurta perioada de timp, nu poti fi nostim in prostie pe durata lunga.

  Insa 30 de ani? Tragic de prosti. Kktii astia-s la butoane pt ca au fost votati. Boo hoo, ca noi n-am fost/n-am votat, (n-am mancat usturoi nici gura nu miroase). Bullshit. Aia care n-au fost is la fel de prosti ca aia care-au fost si-au votat PSD. Adica nu ti-a pasat si prin absenta, ai facut votul alora pro-PSD mai puternic.

  Asta e, csf n-ai csf: tragic de prosti. De-aia nic umorul nu mai e. Si Da, Las Fierbinti ma seaca. Nu pot sa vad nici 5 minute, nu mi se pare deloc funny cocalarismul si miticismul de mahala. Multi mi-l recomanda, iar mie mi se pare de-a dreptul tragic. Pt ca exact asa suntem: tragic de prosti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *