Ne uitam la filmul In Vino Veritas (Sideways, 2004) pe Paramount – csf, suntem #săraki, n-avem Netflix -, sătui de plâns în pumni pentru că îi vezi pe profesoara de lucru manual+secretara școlii+tractoristul comunei cum dau gherle după gherle în audierile din Parlamentul European. Cimpanzeiește dau gherle, ce să mai.

Sau chiar pavianește

În fine, dacă vă interesează filmul (care e drăguțel pentru o seară de miercuri), aveți aici trailerul:

Și, no, în timp ce ne uitam la film… râdeam de cel mai dăncilă dintre cele două personaje principale. Care dăncilă de personaj intră-n bucluc, în drum spre nunta lui își sparge nasul, apoi se cuplează cu soția unuia care-i prinde în timp ce se hârjoneau… în fund chiar se hârjoneau, ăsta fuge de bătaie, dar își uită acasă la ăștia portofelul cu buletinul, cardurile și cele două verighete unicat… căci trebuia să se însoare… și, după ce recuperează verighetele, intră intenționat cu mașina prietenului într-un copac, ca să aibă explicație pentru nasul spart…

…moment în care nu mă mai pot abține și lansez păianjenul:
– Ce prostalău de bărbat de doi lei! Păi cum ai de gând să mergi la viitoarea nievastă cu așa o poveste trasă de podoaba capilară? Și, mai ales, fără să discuți în prealabil absolut toate detaliile cu prietenul pe care te bazezi să-ți susțină minciunica? Păi tu nu știi, băăă, că femeia te va descoase până-n detaliile cele mai de puță de furnică dacă are impresia că umbli cu fofârlica? Și pe tine, și pe prietenul tău?

Apoi mă opresc brusc, căci ce spusesem mă putea incrimina, domnule judecător; dar nievastă-mea, draga de ea, în loc să-mi bage un DA’ TU DE UNDE ȘTII CUM FAC FEMEILE DACĂ AU IMPRESIA CĂ LE MINȚI???, mi-o zis una de mi-o fost instantaneu mai dragă:
– Bravo, Gropare, bravo! Începi să înveți.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

  1. Zev Reply

    Hmm, eu vad atat o resemmnare mioritica in fata inevitabilului – macar ocazional, barbatu’ mai trage cate o minciuna, benigna sau ‘white lie’ sau cum o fi ea – cat si o chestie de demnitate feminina – daca tot ma minti, ai bunul simt sa ma minti frumos, elaborat, sa investesti efort in povestioara, nu un biet crochiu de minciuna pe care sa n-o creada nici electoratu’ inainte de alegeri. Baga una care sa stea in picioare si daca o pureca si CIA si MI5si GRU in acelasi timp. Emanciparea femeii si egalitatea in casnicie duce la cresterea cerintelor de creativitate a consortului. Sa mai zicem ca mariajul nu ne face sa ne descoperim si dezvoltam talente care poate ar fi ramas adormite si nefolosite daca esuam intr-o viata searbada si fara sens de holtei, plina exclusiv de aventuri facile cu tinerele dornice sau femei mai coapte si mai experimentate, dupa gust si oportunitate. Evoluam, cu, ar veni.

  2. Remus Reply

    hahahahahahahahhahaaha.
    Gropare tine minte, happy wife, happy life!
    la noi a inceput a 6-a oara vizionarea filmului – Vanatorul de Troli!!!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *