În timp ce nievasta o fost plecată în pelerinaj la shopping, am rămas eu sâmbătă acasă ca să culc Gropărica, să fac teme cu Gropărelu’ și să fac tocană și ciorbă. Or vrut femeile emancipare? No ia de aici emancipare, muiere, să vezi ce greu e când mergi la cumpărat de pantofi la reducere în timp ce eu robotesc toată dimineața!

Fiu-meu zice: săptămâna viitoare am test la Comper și doamna ne-a dat o foaie cu probe asemănătoare.

Perfect, zic, te pun la birou, ai 90 de minute, nu ai voie să ieși la baie, nu ai voie să bei apă, nu mai respiri, te concentrezi numai pe test!

După 30 de minute vine copilul: hai și corectează-mă.

Corectăm împreună în timp ce făceam tocăniță și legănam fata, îi spun ce să schimbe ca să fie bine, toate OK.

Și ieri îmi vine tot cătrănit:
– Tati, am luat 65% la test.
– CÂÂÂÂT???
– 65%!!!

Iau foaia și-mi dau seama de bube:

 • la întrebarea câte rânduri are textul pe care or făcut analiză, eu nu știam că nu se ia în calcul și primul rând (!) și am zis 7 (trebuia 6 + alineat);
 • nu știam ce sunt grupurile de litere (SPER CĂ ȘTIȚI CE SUNT ALEA!!!);
 • fiu-meu o subliniat cu creionul explicația greșită de la cuvântul ciubăr la testul grilă, deși i-am spus ce înseamnă;
 • am și ratat o greșeală pe care trebuia s-o identificăm în text;
 • plus partea aia cu cuvintele înrudite, la care l-am pus pe el să aleagă ca la poker: roșie sau neagră. Căci nu m-am gândit că îmbrădit nu e cuvânt. Și nu e, că așa zice DEX-ul.

Deci dacă aș fi acum elev de clasa a treia, aș fi corijentul ăla care se joacă pe telefon pe ascuns la oră, care-l bate pe tocilarul clasei în pauză, după care vorbește urât cu profesorul de serviciu; și apoi trebui să vină la școală cu taică-su tuns.

PS: Și, colac peste pupăză, am lăsat testul corectat pe masă și nu l-am văzut tocmai când luam cina; și când i l-am dat să și-l pună în ghiozdan, că trebuie returnat, am văzut că l-am murdărit din greșeală cu untură.

De porc.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. Sabina Reply

  Cum sa nu se ia in calcul primul rand? :))) Normal ca se numara si ala.
  Sper ca ati rugat-o pe doamna ca in timpul concursului sa nu ii “ajute”…
  Ca daca ii ajuta e ca-n bancul ala:
  – Bula, cum ai facut atatea greseli la tema de data asta?
  – M-a ajutat si tata… (in cazul de fata in loc de “tata” e “doamna”)

 2. santamanta Reply

  ce fac oare saracii tatici in olanda, unde pana in clasa a 8a nu se dau teme acasa, sau finlanda, unde nici macar note, cum afla ei la ce nivel sunt?
  si daca tot vrem sa ajungem asa rapid la nivelul vikingilor astora, atunci mai bine am copia de la chinezi cum se toceste adevarat, auzi colo, cate randuri are textul? poate cati bytes

 3. Raluca Reply

  Copiii deja dau concursuri de lb. romana din clasa a treia? Nu e cam devreme? Sau Comperul asta e alta gaselnita sa mai scoata un ban din buzunarele parintilor?

  Imi aminteste de Evaluare in Educatie… Acum vreo 10 ani era pe val. Azi nici nu se mai stie ce e ala printre elevi. Pentru ca a fost o mare frauda la mijloc. Sper sa ma indoiesc si sa nu fie acest Comper din aceeasi familie.

 4. un sas Reply

  Nu pot sa cred ca Ghiorghe a fost trecut la greseli. E drept ca stiu cativa nascuti din greseala.

  • Ady Reply

   cândva, la un moment dat, prin clasele primare, dar nu mai știu exact care, că au fost tare demult, dar cred că a IV-a, era în manual un text cu un puști foarte neîndemânatic, poreclit ”pilește degete”, pe tac-su în chema Niculae. așa scria în text. așa am scris și eu în tema mea. la care învățatoarea ”vaaai A…., nu știi că se scrie corect Nicolae, ce-o să zică tăticul tău, că și pe el îl cheam așa!”. noroc că pe vremea aia aveam un pic mai mult tupeu și i-am zis că așa scrie în manual, Niculae; a lăsat-o moartă-n păpușoi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *