Mişună peste tot, omniprezenţi ca viorelele de sub zăpezile acestui fals (fâs de) început de primăvară, pe o pajişte: sunt îndrăgostiţii la prima lor întâlnire.

Vulnerabili ca o pânză de păianjeni.

Lui îi transpiră palmele de emoţie şi îşi roade compulsiv unghiile pe furiş.

Ea stă uşor cocoşată ca să-şi mascheze sânii şi moare de ruşine să nu o vadă cineva cunoscut şi să râdă de ea din te miri ce motiv.

El îşi pipăie obsesiv portofelul şi se roagă să îi ajungă banii pentru seara aia, că n-are decât 50 de lei, şi poate gajica vrea te miri ce cocktail scump, din ăla cu umbreluţă.

Ea râde cu nechezaturi generoase la orice tentativă de banc a băietului, cu aceeaşi uşurinţă cu care e gata să izbucnească într-un plâns isteric dacă-şi agaţă ciorapii în scaun.

El ezită când intră cu ea într-un bar sau discotecă, “oare cum era, fata intră prima, dar nu şi dacă intră în crâjmă, că atunci intră băiatul? Plm!”

Ea nu cooperează mai deloc, nu ştie să-i intuiască mişcările lui, pur şi simplu păşeşte în urma lui ca un căţeluş, urmîndu-l bovin, incapabilă să gândească cu două mutări în faţă.

El îi povesteşte ceva despre antrenamentele lui la baschet.

Ea se gândeşte, absentă, dacă a făcut bine că şi-a luat eşarfa verde peste bluziţa roz.

Sunt în stadiul în care cochetează cu ideea de a-şi schimba statusul pe Facebook din “Single” în “In a Relationship”.

Aşa că, atunci când îi observi, apropie-te de ei. Salută-l pe băiet ca pe o veche cunoştinţă şi distrează-te cum el, de emoţie, îţi răspunde entuziast ca să-şi ascundă lapsusul, neştiind de unde să te ia. Profitînd de această prietenoasă cooperare din partea lui, exclami în gura mare:

“Ea e gajica aia de care mi-ai zis? Vezi că nu mai are rost să o vrăjeşti, s-o dat nu ştiu ce lege că nu mai ai voie să le baţi!”

Apoi pleci mai departe în treaba ta, fluierînd uşurel o arie celebră.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Roxa Reply

  🙄 Gropare, tz-am explicat de-o mie de ori ca sunetu’ reverbereaza si doar ti se PARE ca vine din gura. 😀

 2. Suminona Reply

  Criminal domnle , io zic sa scoti pistol (bricheta) din geaca , sa il dai in mana, si sa i spui … “Da il aduci inapoi dupa ce termini ?! , si sa nu folosesti mai mult de 2-3 ca nu mai prea sunt … hai salut ca ma grabesc la x-ulescu !

 3. Cata Reply

  Bree, eu stiam ca il intrebi pe june daca i-a trecut boala aia rusinoasa 😆 Sau il feliciti ca a iesit din puscarie pentru buna purtare 😈

 4. mixy Reply

  “…decat cu-o floare” sa adauge el, oferindu-i timid o panseluta lesinata din scuarul de drum, cucerind-o pana la stadiul de “engaged” pe facebook, cu skip-uri peste probleme gen ciorapi rupti si intrat in crasma…
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 5. sloimi Reply

  Acum 25 ani era la moda sa-i spui:” Mi-ai cerut geaca/sacoul/etc. pentru un week-end,sa mergi la nunta,acum se implinesc 2 luni de atunci,te rog sa inapoiezi obiectul!”

 6. Groparu Reply

  @ Cata: “Ti-ai rezolvat problema aia cu sexualitate incerta?”
  @ mixy: se pare ca stii tu ceva p-acolo…
  @ sloimi: acum ceri inapoi Samsung Galaxy S2!

 7. alta marie Reply

  se putea tocmai tu sa ratezi stirea? asa elegant post despre legea violentei conjugale n-am mai intalnit 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *