Cu TIFF și Comedy Cluj, festivalurile de film care prind ca între paranteze delirantele Untold și Electric Castle, plus pleiada de festivaluri de jazz, concerte, evenimente sportive și tot altceva ce face orașul ăsta cool, Clujul a încheiat meditațiile de mers pe scenă, și-a tras ultima corecție de sâni și acum zâmbește, irezistibil, din albumul celor mai sexy orașe din zonă.

View post on imgur.com

Din zonă, nu din România, pentru că stăm binișor la câțiva indici de calitate a vieții, dacă e să judecăm de foarte sus din nord către mult înspre sud, și de la Oradea și mai mult către est.

View post on imgur.com

Cam o treime din populația orașului este tânără de tot, din segmentul celor care acum un an sau doi nu aveau voie să cumpere alcool.

View post on imgur.com

 

View post on imgur.com

Și tot mai mulți vin în fiecare an aici, ca să caute altceva decât ce le pot oferi orașele lor în care nu aveau voie să cumpere alcool.

View post on imgur.com

Mai un eveniment…

View post on imgur.com

…mai o promisiune de trai mai bun, mai un pic mai multă libertate și mai multă nebunie…

View post on imgur.com

o sumedenie de locuri frumoase de descoperit!

View post on imgur.com

Și oameni, gusturi, aventuri, un melanj transilvan pitoresc și vibrant, dar care vibrează așa, ardelenește, molcom, fără să ardă, fără să se consume. O liniște mai de mittel Europa, fără alienarea vreunei metropole care credem noi că este, dar din fericire ne înșelăm.

Așa că, dacă nu ați apucat să veniți încă la Cluj până anul ăsta, faceți-vă un hatâr și haideți. Haideți săptămâna asta, când se petrec niște chestii foarte tari, avem bodyguarzi pentru vedete internaționale, avem cosmonauți care speră la întâlniri de gradul III în secolul ăsta, avem filme, multe filme, cele mai multe filme din România! Haideți anul ăsta, înainte să vină puhoiul de turiști din 2017, haideți până în 2020, înainte ca orașul să se sufoce de la atâtea mașini și betonări iminente, haideți aici măcar o dată în viața asta, până nu e prea târziu!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

  1. Groparu Nemernic Reply

    @ Cami G: iarta-ma, nu vorbesc despre filme care au incasari mai mici ca ale Usturoiului! (aiaiai, ce piept bombat mi-am tras…)

  2. Groparu Nemernic Reply

    @ Cami G: iartă-mă, ar fi trebuit eu să fiu mai diplomat: ”Realizatorii filmului Usturoi îi salută pe tinerii realizatori ai filmului Youth, precum și pe tânăra speranță Mădălina Ghenea! Cine știe, poate într-o bună zi îi vom oferi chiar un rol într-un film…”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *