Io is unchiu: El e nepotu’:

www.groparu.ro blog romanesc Romanian blog groparuwww.groparu.ro blog romanesc Romanian blog groparu

Noa, asa stau lucrurile. Nepotu’ e mai destept decat unchiu, si io ma mir cum de.

M-o batut de 34 de ori la rand la “Nu te supara, frate!”, pana m-am suparat si am inceput sa plang si s-o chem pe maica-mea. Asa ca ne-am jucat alt joc, tot cu zaru’, cu regulile scrise in germana. Io ii citeam ce scrie la patratica aia rosie cu o mamarutza pe ea, sau la aia cu elefantzelu’, el traducea si ma trimitea de la inceput; cand ajungea in aceleasi casute, pe el il arunca cu 8 pozitii mai in fatza. Dupa 18 victorii, am plans iara si i-am zis ca vreau sa iesim sa jucam folbal.

La folbal, nu am avut de ales si l-am faultat – era 17-2 pentru el – tocmai cand facea o foarfeca pe spate (ii purtam râcă finca ma batuse la sudoku in dimineata aceea). Asta desi imi explicase cu o zi inainte cum se agata o gajica in 3 minute, chiar daca e cu prekinu langa ea. Cand s-a stricat faza lunga la Dacie, o ridicat capota, si-o suflecat mainile si o refacut sistemul electric, o rectificat bieletele de directie si o curatzat si bujiile, si ne-o zis ca sa nu mai bagam benzina de la Petrom – statia aia de pe str. Alba Iulia, ca o citit pe forum ca aia o amesteca cu apa.

In timpul liber face miniaturi pe bobul de orez, joaca scrabble in latina si face mozaicuri. Nimic nu ii place mai mult decat sa faca puzzle-uri de 14.000 bucati cu reproduceri dupa pictura prerafaelita. Autorii preferati sunt Joyce si Kafka, dar nu ii displac nici eroul byronian sau romanticii germani. Cad se plictiseste, rezolva probleme de fizica cuantica si de trigonometrie, gen aflarea volumului unei semisfere, aflarea volumului unui butoi, geometrie in spatiu si ecuatii de gradul trei.

Razvan Lucescu il suna frecvent sa il consulte, si odata chiar a acordat asistenta unui avocat din State in timpul unui proces celebru, scapandu-i clientul (OJ Simpson parca il chema) de la injectia letala. El mi-a aratat si punctul G de la femei, mi-a explicat gramatica franceza veche si procesul de fermentare al maltzului de bere. Mi-a demonstrat lipsurile vietii pe baza de carbon si de ce Cro-Magnon nu merita sa supravietuiasca Neanderthalilor, dar un capriciu al naturii a facut ca rasa alba sa reuseasca, desi vom avea mereu fantezii sexuale cu femelele rasei galbene.

Pasiunea pentru istorie l-a facut cel mai respectat biograf al lui Napoleon, si expertii in elenistica il suna de fiecare data cand nu isi mai amintesc exact cate un vers din Iliada si Odiseea – bine-nteles, in greaca veche. A trebuit sa refuze participarea la studiul manuscriselor de la Marea Moarta deoarece fusese invitat de bulgari sa le ofere consultanta pentru inchiderea centralei atomonucleare de la Kozlodui.

Si – cel mai important – m-a vindecat de sechelele copilariei mele zbuciumate (lipsa figurii tatalui, tendintele homosexuale reprimate si agorafobie).

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. mea Reply

  uuaaaaauuuuuu!!!!! Parca-ti si vad copiii!
  Multamesc pt. delectarea ce mi-o pricinuiesti exprimindu-te pe aici prin blogul tau.

 2. Groparu Reply

  Mersi pentru delectarea pe care mi-o iscati, mai ales cand vad ca mai is si alti cetitori, nu doar bunica-mea si nepotu-mio!

 3. Groparu Reply

  Well… nu, ca nepotu’ e ocupat acuma sa redacteze “Invatati sanscrita fara profesor”, editia a doua, revizuita si adaugita.

 4. Bogi Reply

  poi tot zici p-aici k esti paralel cu fizica nucleara…de ce nu il pui sa te invetze si deaia…:P 🙂

 5. admin Reply

  Nuuu, ca daca imi descopar cernobilu’ din burta si mi-l sting astia, nu o sa mai pot bea berea cu aceeasi sete 😐

 6. Veta Reply

  Eu tare cred domnu’ Groparu ca bunica lu’ mataluta scrie blogu ca tare a naibii e . Imi place sa-l citesc. Cand vorbeai de nepotul tau, parca mi-l imaginam pe varu-mio (asa se scrie? :)) ), care are acceasi varsta ca si nepotul din poza.

  La mai mare!!!

 7. danila Reply

  Ce dracu cauta poza ta pe antena 1 cu luminari cind a murit Mile ????

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *