Masca nu ajută, nu? ”Nu există studii care să ateste blablabla” – probabil că ați văzut mesajul ăsta share-uit de o mie de conturi de FaceBook în perioada asta.


Personal, spre deosebire de Andreea, eu nu am luat bani de la Ocultă pentru postarea asta

Ce vreau să vă zic: după câteva cazuri ”izolate” (și ascunse bine sub preș) la școala Gropărelului (nu subestimați puterea mămikilor din România de a afla absolut tot ce se petrece în galaxie!), am primit și vestea cea mare: avem un caz confirmat de COVID în clasa Gropărelului.

Un părinte.

Ăsta e prequel-ul.

În a doua zi de perpeleală, aflăm și sequel-ul: amândoi copiii părintelui sunt confirmați cu COVID. Asimptomatici.

Întâmplarea face că pruncul din clasă cu Gropărelu’ stă chiar în spatele lui.

Se dezlănțuie o mică furtună pe grupul de WhatsApp (fac și eu parte din el, nu e stres, culeg material de blog), părinții se dau de ceasul morții, se păstrează totuși un ton decent, dar se simte presiunea și încordarea. Anumite date nu prea pușcă, oricum am lua-o, ne temem să nu fie la mijloc vreo încurcătură și nu îndrăznim să acuzăm părintele de indolență sau, Doamne ferește, de COVID-iotism.

Urmare a cazului confirmat de COVID, copiii fac școală online săptămâna asta și săptămâna viitoare.

Doamna învățătoare ne asigură că a vegheat personal ca pruncii să se dezinfecteze după fiecare oră, să se aerisească clasa în pauză, și eu tind să o cred. Plus că pruncii au montate și paravane de plexiglas în lateral – kudos părinților care s-au voluntariat, fix în perioada aia eram în focuri cu dentistul și n-am putut participa cu bormașina-sora-românului.

De la DSP ni se transmite, neoficial, că nu sunt motive de îngrijorare. Asta după ce au luat în calcul toate variabilele. Posibil să fie cum zic ei și virusul să poată fi învins de o mască, un dezinfectant și puțină distanțare socială.

Acum, noi, părinții, stăm cu ochii pe ei și le numărăm pruncilor dumicaturile când înghit, Doamne feri să tușească vreunul pentru că vreun bol alimentar o ia pe ulița armenească, dacă e COVID?!?!?!

Acuma: România a depășit 3000 de cazuri săptămâna asta. Ce pot să vă zic: aveți grijă de voi. Și de cei dragi. Eu anul ăsta nu am pierdut mare lucru în afară de un concediu deja plătit în Grecia, apoi un alt concediu pe litoralul nostru, două expediții în Deltă și una la Lacul Bicaz la pescuit… niște vizite la părinți pe care nu le-am mai făcut (socrii mei nu și-au mai văzut nepoții din februarie, de exemplu)… și în rest, lucruri importante pentru noi, cum sunt ziua finilor și a prietenilor din Sibiu, Florești, Negrești… dar am înțeles că e un an mai special și ne bucurăm că încă suntem OK.

Deocamdată.

Ceea ce vă doresc și vouă. Aveți de grijă, vă doresc somn ușor și sănătos în nopțile care urmează.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 17 comments

 1. Attila Reply

  Răbdare și tutun atunci – să sperăm că mai apari și cu alte noutăți nedorite. Și evident, nu mai faci emoții lu’ duamna învățătoare bătrânică afișând un user de Gropar 😀

 2. Cristi Reply

  Cu masca e o problema, a spus-o și Rafila cu jumătate de gura, dacă nu o porți corect, dacă nu o manevrezi corect și o folosești aiurea are efect invers(te contaminezi) . Nu sunt împotriva ei sa ne înțelegem, dar, când vad cum se pune mana pe ea înainte de a fi folosita ma ia cu “frezoane”. Multa sănătate ca deja ne apropiem de categoria de vârstă cu risc de “kick the bucket”

 3. Andu YY Reply

  ajuta masca la fel ca filtrul de la masina, ce masina nu are si ea bubele ei evitabile prin filtre?

 4. Cam Reply

  8 zile au trecut de cand un elev al sotiei a fost confirmat cu Covid 19 si 7 zile de cand clasa a trecut online. Niciun alt caz raportat in randul colegilor sau al profesorilor. Fingers crossed pana la 14 zile…

 5. Zev Reply

  Apai, Gro, te-am invitat sa vii la mine, n-am mai avut un caz de opt luni. Iti gaseam frumos un job in East Pilbara, teritoriu mai mare ca al Romaniei (379,500 km2 vs 238,000 km2 Romania) si ai fi fost blogerul roman cu cea mai mare acoperire teritoriala ever! Dar tu nu si nu. Acum erai sef de gang de canguri, cangur en-chef, sau cangur supreme, sau Godcangur.

   • Zev

    Pai, se poate aranja, ca eu sunt taticul primariei lor la DeptAdminLocal. Vorbim, punem de o motiune in consiliu, dar spunem East Groplandia, sa nu ne confunde oamenii, feri Doamne, cu sarakii de vecini judeteni, care ei nu are nici nickel, nici aur, nici minereu de fer, nici relatie privilegiata cu Rio Tinto. Lucru slab.

 6. Muma’i mumă, nu’i muiere Reply

  Și la școala fie-mii a fost inițial un copil de la cls a 4-a, apoi învățătoarea lui, 2 îngrijitoare…2 zile mai târziu, s a dovedit pozitivă și învățătoarea minorei noastre. La test am fost norocoși, a noastră a ieșit negativă, dar alți 3 colegi de ai ei pozitivi…foarte greu de suportat perioada asta 🙈🙈🙈🙈

 7. Bubu Reply

  Sa vezi ce misto e sa vezi piticul imbolnavindu-se, in timp ce astepti rezultatul testului pentru tine.

 8. Velu Reply

  Da’ ce dracu’ facem cu ăia încăpățânați care nu vor să poarte mască (mă refer aici la adulți/părinți)? Plin pe Facebook de ei.

 9. Remus Reply

  Vecinu de deasupra, finu’ jandarmu, tamplarul ce imi face treptele in casa – toti au avut covid, cu toti m-am intalnit, am purtat masca si am stat distantati.
  Amu, ori chestiile astea functioneaza, ori are virusul mandria lui si ma ocolteste.
  Sau o fi de la fumul de sudura pe care il inhalez cand sudez cornier zincat (si care e mai nociv ca si covidu’ banuiesc)

  csf, ncsf.

  • Zev Reply

   Remus, poate ai un inger personal mai musculos? MMA, fost Legiunea Franceza, sau poate doar bun de gura? A nu se forta norocul, zic.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *