Mulţumesc tuturor pentru mesajele primite când transpiram gripat sub pătură cu un termometru înfipt în gură şi cu altul în… ăăă… subraţ. Ce-aţi făcut cu ţara mea când eu eram doborât?

1. Din ce am văzut, Marga o dat cu mucii în fasolică şi o dezgropat caloriferul războiului. Păi dom’ dost rector, preşedinte de universitate, ministru şi actual de-rector, dacă tot v-o mâncat, no, să ziceţi despre contribuţiile ardeleneşti la gândirea (lentă a) lumii, de ce nu ăţi zis nimica de cea mai mare invenţie ardelenească a tuturor timpurilor, sfânta pălincă care dezleagă cununii, vindecă blesteme şi is the new Gingko Bilboa?

Cercetătorii americani au descoperit că o enzimă prezentă în cactusul Karroll viridis enoae se găsește în cantități de opt ori mai mari în țuica de prune. „Această substanță are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arterele care transportă sângele către inimă și este prezentă în peste o sută de medicamente naturiste cu rol în prevenirea aterosclerozei și, implicit, a infarctului miocardic. Consumul zilnic a 30 de ml de țuică de prună poate substitui însă cu succes acest tratament, la un preț mult mai mic”, spune Marius Radu, cercetător în cadrul Academiei Române.

2. O fugit unchiu-meu de la Sibiu de acasă după ce o pierdut nişte bani de la nişte şmecheri. Nene Sima, fă bine şi dă şi la nepotu’ matale, că io altfel nu-ţi aduc nici măcar un pahar cu citostatice când vei fi la pat, să ştii.

3. Rar am mai râs ca la emisiunea “După 20 de ani” de ieri, de pe ProTV, cu Victor Ponta. Rar. Dacă micuţul Titulescu îşi face blog de umor în limba engleză, pot închide şandramaua.

4.  Bătută măr, Turcia.

5. Am fost la Târgul de la Negreni. Cel mai mare flea market din Transilvania. Dacă am putea exporta tot ce se vinde acolo, România ar fi noul Qatar.

6. Incredibil ce fac bărbaţii numa’ ca să nu se însoare: un sărit de pe fix s-o aruncat de la 36 de km (cred eu, după ce o băut un whiskey cu Red Bull în centrul Clujului şi o văzut nota de plată). Oare ce-o fi zis când se uita în abis? “Ni, măăă, cum se uită abisu’ la mine!!!”?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

  1. Luke Reply

    Hahaha ,aceeasi chestie ca in anul 5 de med …zice profa ca o cinzeaca de whisky pe zi te protejeaza de boli cardiace.
    La care un amfiteatru intreg :Doamna profesoara ,noi suntem studenti ,cine dracu are bani de uischi?

  2. Cami G. Reply

    Treij’ de ml/ziua? Cre’ca numa in prima saptamana mi-ar fi mai greu, asa, sa ma obisnuiesc cu atata sanatate. :mrgreen:
    Uelcom, dom’ Groparu! Sa te tie Dumnezo sanatos!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *