Pe mine mă tund multe chestii: prekinii, băncile, şi frizeriile.

Mergeţi la domnişoara, îmi zic bătrânii frizeri care citeau Click, răpuşi iremediabil de o lene năpraznică în acea după-masă ploioasă de miercuri.

Mie toată viaţa mea mi-o fost frică de două chestii: de Yahoo Messenger varianta 9.0.0 şi de femeile bunoace cu care am avut de-a face.

Iar domnişoara frizeriţă era bunoacă.

Era să mă sugrume cu cearşafu’ ăla de se pune pe umeri, de o trebuit să horcăi foarte serios să o conving să mai relaxeze ştreangul.

Când m-o făcut cu maşina, o apăsat mutilant de tare pe căpăţână; fericit, am zbierat de disperare – aş fi preferat să fiu scalpat de indienii Comanche decât să mă facă o începătoare. Se opreşte, şi zice:

– Aveţi ceva acolo?
– Nu, zic, e gol! şi izbucnesc în râs, amuzat de cât pot fi eu de genial autoironic, că cică ironia şi autoironia sunt semne de deşteptăciune.

Se uită în oglindă la mine, bănuitoare. Io rânjesc în continuare.

– Credeam că-mi ziceţi că aveţi vreo bubă, o drege domnişoara.
– Nu, nu am bube-n cap, i-o retez eu.

Nu ştie ce să mai zică.

– Da-ţi-i pace. E OK, zic.

Am plătit, şi am tuns-o.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 28 comments

 1. Euxiniu Reply

  apai gropare decat sa te sugrume-ncet cu cearsahu’ mai bine-l intindea pe jos si va harjoneati. Si te tundea DUPA. Moca.

 2. nonick Reply

  Am vazut si eu tot felu’ de pitzipoance care n-au muncit never dar de cand concubinul mai batran cu douaj’ de ani patron de firma de constructii mansarde nu mai are bani sa le dea s-au angajat ca de… tre’ sa mananca si gura lor ceva, si-s paralele cu totul. De ex. la Cedonia in Sibiu (asta-i o alimentara) am gasit lapte expirat in raft si i-am zis cuconitei care aranja iaurturile la juma’ de metru mai incolo (bunoaca da’ blonda rau, dupa cum ii aratau unghiile nu muncise de cand era ea) “nu va suparati, e expirat Milli asta” ea: “probabil nu au apucat sa-l ia colegii”, eu: “bine ca au apucat clientii sa-l ia acasa”, ea se ratoie: “nu stiu, eu sunt noua, doar de o saptamana”. Laptele era expirat doar de o zi, da’ ma rog.

 3. Groparu Reply

  @ nonick: stiu Cedonia:D d-acolo lom tigarile si beutura cand merg la hinu sa discutam filozofie. Stii ca am terminat scoala 21?

 4. nonick Reply

  Acum stiu, ca mi-ai zis 🙂
  Ma gandeam ca stii Cedonia, nu pentru tine am zis.
  Eu am facut scoala la Ocna, liceul la Lazar. Class of ’95.

 5. nonick Reply

  Nu mai stiu cum era la Pedo, aaa Peda :), voi nu faceati 5 ani pe vremea aia? Sau in ’95 au terminat 2 generatii simultan, o clasa a 12-a si una a 13-a?

 6. ania_k Reply

  Se pare ca domnisoara nu era prea desteapta 😀 saracuta. Sa-i spui te rog lui Julius ca mai are o sansa :)) Nu toti oamenii frumosi(in cazul de fata : bunoci) sunt destepti. Oricum,mie mi se pare ca tunsul cu masina e scump.Cat ai dat?12-15 lei?Data viitoare te tund eu gratis! Si nici nu vreau sa fim prieteni,nu de alta dar sa nu trebuiasca sa ne imprumutam bani :)) si totusi,ce inseamna pt tine “bunoaca”?

 7. Gropare Reply

  @nefe: limba romana trebe violata si-n scris. Plus ca-n ziua aia aveam oferta speciala la cratime, 2 la pret de una!

 8. artistu Reply

  La faza cu “bunoacele” tre’ sa recunosc ca ai dreptate. Anul trecut zice inteligentul din mine sa schimbe frizeria si pe baba aia acra care ma tunde de trei ani. Asa ca uite taztoasa cum ma maseaza pe mine pe cap, la pretz un pic mai ieftin. Sunt ud tot si as sta numa’ cu nasu intre tzatele ei. Problema o observ acasa. Iti spune ceva vechiul slogan FANTA TUNDE GRATIS? Ei bine eu eram ala. 🙂 😀 Asa ca am aales la ace vreme sa “chelesc” un pic, ca striga lumea dupa mine pe strada CIUMPAVITU’! 😀

 9. DrLyana Reply

  Zi mersi ca acum esti in viata.
  Si, asa cum spunea Bigdady, bine ca nu ai vrut sa te razi…

 10. █▌▐▀▌▌█▐▀▀████ Reply

  eu ma tund vis-a-vis de sora, la Aurel , sau cand Aurel nu e in tura , la Pisti. Niste frizeri geniali, si la vorba , si la port. Ultima data dezbateau numarul de coroane de pe mormantul lui Dolanescu, si pe tv-ul din spate, era un leu care fugarea o gazela, pe animal planet. mie imi place acolo, ca ii salut, ma saluta, radem si glumim in incinta, si ne simtem bine. iti recocomand.

 11. deci,totodată... Reply

  deci , da ! dacă este tinere , şi mie mi să scoală la frizeriţe !şi la asistente , pentru care dezvolt de mult o frumoasă pasiune , bietu’ rîmaru ştia iel ce ştia …

 12. kingquizz Reply

  Si mie imi este cam sila de frizeritele astea – prea isi fac treaba in sila. Barbati se descurca mai bine.

 13. Razvan Reply

  Ma, da’ eu is dobitoc tare.
  Vroi doar sa spun in apararea mea ca 2 beri belgicane de-alea tari si juma’ de sticla de vin imi jucau in cap (si imi joaca inca) cand am scris ce-am scris.
  Da’ ce-am scris ? Pai iaca mesajul de mai jos, referitor la poezia ta despre fata care te parasise… Da’ usor defazat cu catva luni…
  Il pun si aici ca sa nu se piarda…

  Mi-o zis Badea (Mircea. Mircea Badea) sa ma car de pe blogul lui ca nu i-o placut ce i-am scris eu acolo. L-am ascultat. Da’ furios fiind, am intrat pe trafic.ro sa caut eu alte bloguri…Si am dat de asta, nici prea in fata nici prea in spate. De fapt, cam in spate, da’ nu-i bai.
  Si mi-o placut.
  Asa c-o sa mai vin.
  Dar las s-un comentariu la obiect: poezia e stupida, noroc de final ca mai salveaza ceva.
  Si o mica rugaminte: inaintea comentariului meu, pune chestia aia “a incercat sa impresioneze”.
  Chiar am incercat.

 14. Sinzi Reply

  Rabda baba la frumusete! da’ si ce freza demna de suratele ei bunoace ai acumaaa:))

 15. katmai Reply

  – Aveţi ceva acolo?
  – Nu, zic, e gol!

  :))))))))))))))))))))))))))) mai e nevoie de comentarii?

  PS : groparu` imi datorezi o cafea.

Leave a Comment

Your email address will not be published.