3. Miercuri vine după marţi;

2. Cum se numeşte persoana căreia nu-i place zerul? Azer.

1. O colegă se gândea, şi pe bună dreptate (io mor de frică atunci când aud o femeie zicând “Gropareeee, ştii ce m-am gândit?” – mai ales dacă femeia îmi zice chestia asta alungită la mine-n pat şi-şi face unghiile) că secretul fericirii din basme constă în faptul că nicăieri – da’ nicăieri! – în basm nu scrie că, după ce s-or cuplat, Făt Frumos şi Ileana Cosânzeana or şi locuit împreună. Da. Din ce cauză credeţi voi că-i aşa? Io zic că din cauză că basmul uită să ne mai spună şi că Ileana pleacă la mă-sa la prima cearta, şi acolo rămâne, că se anulează linia de autocar dintre palate din cauza crizei.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 14 comments

 1. frm Reply

  3. … si intodeauna (ca un facut) inainte de joi
  2. cine-i zerul? coca-cola jugar fri?
  1. d’aia ne casatorim; ca gandim toti ca tine da’ viata ne-nvata ca basmu’ se termina tot cum vrea el …

 2. dracu Reply

  bre, nu te lua de neamurili mele 🙂
  ca astora chiar le place zeru. si se cheama ayran 🙂

 3. Euxiniu Reply

  ii bine c-ai gasit muiere sa gandeasca.Da io tot cred ca ele mint cand spun “stii ce m-am gandit?”. Corect-pruteanu ar fi “stii ce NU m-am gandit mult sau deloc inainte sa spun”.

 4. Lucia Verona Reply

  De acord cu primele două, dar vezi că la punctul 3 cestiunea e mai complicată o ţîră. Adică în basme scrie “Şi au trăit împreună fericiţi pînă la adînci bătrîneţi”. Problema e că pentru o femeie a trăi împreună înseamnă a locui împreună, iar pentru un bărbat nu neapărat.

 5. Brylu Reply

  gropare, gropare, can ti-o pune vreuna pirostriile, sa vezi tu cum nu-ti mai arde de ilene consanzene, feti frumosi si balauri. ca pilitul unghiilor aia prevestete. le ascute ca sa te agate bine de tot.

 6. ameţitul Reply

  păi nu ştii bancul?
  – Ileana, te căsătoreşti cu mine?
  – Nuuu!
  Şi Făt-Frunos a trăit ani mulţi şi fericiţi, bând ca porcul şi culcându-se cu toate vecinele, şi poate mai trăieşte si acum umblând la vînătoare şi pescuit, hălăduind cu prietenii…

 7. Sibilla Reply

  Trei gânduri sibiline, turbo, of course :
  1. Bărbaţii din România ie pe cale de dispariţie, deci logic să umble cu cortul, că şi iele ie suflete… şi e multe majkă…
  2. De preferat să-şi facă unghiuţele decât să-l facă la portmoneu şi de comando ( ex. Şandru, Lenuş, Eba, etc etc etc … )
  3. Unde dracu-s Feţi Frumoşii , Arkanii… ? Naiba ştie, io n-am depistat în spaţiul mioritic vreunul, numa muheri… ce-i drept, unii în izmene ( nu zâc de bobor ! ), da-s zăuşi, zmăi şi câţiva Pinochio… Feţi Frumoşi, nema nista… je najpa .
  Da unde-i bidiviul Fătului ? Întreabă una sibilină paşnică şi inofensivă care nu confundă caii cu armăsarii 😉 🙂

 8. mo Reply

  Mai mult, eu am observat ca povestile se termina chiar inaintea nuntii (care e numa’ anuntata), si asta probabil fin’ca 90% din nunti sunt oricum niste evenimente sinistre si plicticoase.
  Di ce nu scrie in poveste cum Fat-Frumos si Consinzeana tre’ sa se zabaleasca cu unchi si matusi, sa moara incet pe muzica expirata, sa mance mancare de restaurant si sa se uite manelist in plicurile de la invitati?

 9. Moroi Reply

  Subscriu la ce a zis Euxiniu… O femeie nu gandeste. O femeie este net inferioara 9. Femeile este proaste… :))

 10. koma Reply

  acu serios, ce semnificatie mai are termenul “poveste” ? din start e o cioaca, o plesneala, o mare gogoneata. poate daca ai sub 7 ani iti spune si altceva, dar nesemnificativ pentru sondaj.

 11. daddy cool Reply

  Pluuua! Naratorului popular nu-i plac pleonasmele, ca de-aia-i limba dulce. Limba noastra, romana. 🙂 Cind povestea unui cuplu (hetero sau mai putin 🙂 ) se sfirseste cu “si AU trait pina la adinci batrineti”, ce rost are “impreuna”?

 12. tahemet Reply

  Gropare, ştii la ce m-am gândit eu?! Cum de mai era disponibilă Cosânzeana după o convieţuire de an buni cu zmăul? aia n-am priceput-o eu niciodată….

  cum de nu era doamna zmeul zmeilor şi cu fo” 2-3 zmeuleţi pe lângă fuste?

Leave a Comment

Your email address will not be published.