– Tati, m-ai trimis azi-dimineață la școală fără ochelari; ai uitat să verifici dacă mi-am luat sticla de apă când am venit acasă, și mi-o rămas la școală; doamna învățătoare o zis că să scrii ceva în carnețel, și nu mai știu ce, că am uitat, și tu nu ești pe grupul de WhatsApp al părinților, că ai zis că nu-ți trebuie ție prostiile astea, așa că nu ai pe cine să-ntrebi, deci mâine mă voi duce cu cerința nerezolvată ȘI VA FI NUMAI VINA TA!!!! Plus că am mers azi la sport cu bluza aia pe care ți-am zis să nu mi-o dai, că e prea groasă și transpir și apoi mă îmbolnăvesc! Să vezi tu numa’ ce-ți face mama când se-ntoarce.
– Copile! Dacă-i spui lu’ mamă-ta de astea, te omor cu mâinile mele, io te-am făcut, io te-omor.

Se uită la mine și-mi zice trei silabe:
– Nu-te-lla.
Eu:
– Nutella? LA ORA ASTA???
El:
– Și după Nutella mai vreau și ceva dulce și apoi ceva delicios.
Eu:
– Bine, dar dupa aia te speli pe dinți 5 minute, pe ceas.
El:
– Bine. Dar dupa aia beau un suc cu zahăr.
Eu, în gând:
– Muiere, hai odată acasă, FML.
El:
– Ai zis ceva?
Eu:
– Nutella o vrei pe biscuiți din ăia îndulciți, nu?

Postare scrisă în timp ce el se joacă la tabletă, deși n-are voie în timpul săptămânii, dar nu îndrăznesc să-l întrerup, că știți ce urât face?

Urmează ziua de marți – asta dacă nu se transformă Gropărelu’ peste noapte într-un zombie diabetic și-mi toarnă ciocolată fierbinte-n urechi și-mi devorează creierul în timp ce fredonează melodia de la reclama la ou Kinder cu surprize.


De-aia am și ascuns bine cuțitele de la Mega Image, că nu se știe

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Tiberiu Popescu Reply

  :)))))))))))))
  Am doar două reguli, mari şi late, în rest poa’ să deie foc la casă, o facem la loc, înjur crunt mnezoii, soarta, muma-natură, dar nu pedepsesc copilul:
  1- cei ai casei, tribul, nu se mint între ei
  2- nu faci rău cu intenţie
  A crea conflict între doi ai casei este caz agravant, se pedepseşte crunt.
  Mai vede divaisuri la anu’ aviator.

 2. George Reply

  Al meu vine de la scoala si raspunde la orice intrebare cu “Mbine…” De unde e atat de vorbaret al tau? Vrea sa se faca blogar?

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ Tiberiu Popescu: Io nu pot să aplic legile astea, că de regulă io sunt cel care-și ia capace; și dacă n-aș ma fi eu calul de bătaie, familia mea ar pica într-o depresie adâncă, că r rămâne fără posterioare de șutat.
  @ George: Păi și al meu aplică aceeași rețetă când vine de la școală și-l întreb cum o fost; dar când își descoperă un interes ascuns, dintr-o dată devine locvace și pălăvrăgitor, ceva de speriat!

 4. Groparu Nemernic Reply

  @ mac gregor: Nu am mai dat un link afiliat de țâjpe ani, abia m-am lăsat convins să pun iarăși scriptul cu emag (BTW, cuțitele alea le iei de la Mega Image pe puncte, deci nu face bloggerul chef pe banii voștri).

 5. daniel.c Reply

  al meu e prea mic ca sa zica de astea

  asa ca zic de cutite. NU prea iti place sa gatesti!!!!

  ale mele au ruginit deja 🙁

 6. Tiberiu Popescu Reply

  :)))))) De-aia te interpretezi Groparu Nemernic, că eşti mincinos şi rău?!
  N-aş prea crede.

 7. Dorin Reply

  Tu scrii de nutela, dar nu cunosti drama unei fomei care, maine, de Valentine’s Day, se poate trezi cu un personaj de elita care sa-i rosteasca duios, si citez: am venit, manca-ti-as piz….si bang, bang, bang!
  Ar trebui cu totii sa facem scut in fata acestei amenintari de canibalism
  salbatic asupra Zeitei anticoruptionen din Romanica!
  Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane, ridica-te Usturoiule, tara are maxim nevoie de tine!

 8. m Reply

  @tiberiu Popescu
  Frumoase reguli. Numai că pt regula 1 trebuie sa creezi mediul propice. Nu am copii, dar zic din experiența mea de când am fost unul. Eu mințeam de frica, nu că nu-i respectam sau că voiam să fac rău sau mai știu io ce. De aia când văd părinți care se simt jigniți când sunt mințiți mi se pare un egoism uriaș. Adica chiar sa creadă că copilul lor e atât de rău încât sa-i minta din răutate, nu din alt motiv? Sa se simtă ei răniți când de fapt e clar că copilul are nevoie de ajutor,?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *