Deci soacra-mea, de fiecare dată când vin acasă, mă ia din scurt: cum o fost la serviciu? Ai avut o zi bună? Ce-ţi mai face şefu, mai intră peste tine cînd eşti la budă? Colegii îţi mai sting lumina când faci şuşu?

Şi nu apuc să răspund, că imediat îmi şi ia vorba din gură: io iar am visat moarte azi-noapte! Şi Dacii de culoarea vişinei putrede! Şi Băsescu şi Voiculescu! Şi că ne taie pensiile! Şi că nu am câştigat la Bingo, pe Antena! Şi cereale Ciocapic, şi astea înseamnă boală! Şi într-un vis mi s-o arătat Monica Macovei călare pe motocicletă! Şi era cu Stolojan, care avea un tatuaj japonez pe fese! Şi altădată l-am visat pe Ion Iliescu vorbind engleză, am crezut că şi mor… şi pe tine odată te-am văzut că vroiai să pleci în Deltă la anu’, şi să-ţi laşi muierea singură, ca astă-vară, că nici amu nu ştiu cum de te-o lăsat! Şi altă dată am visat că erai la pensie, şi Gropărelul îţi lua pensia şi o bea cu prekinii lui beţâvani! Ca să se răzbune pe tine că i-ai beut alocaţiile!

Io am tot răbdat să aud din astea seară de seară, că doară se ştie că după o zi grea la muncă şi o oră-n trafic tot ce-ţi mai doreşti e să auzi visele năstruşnice ale lu’ soacră-ta, povestite chiar de ea (măcar nu mă uit la Sinteza Zilei ca să-mi ucid de tot optimismul, da?). Dar într-o seară nu m-am mai putut răbda; şi, pe când îmi povestea ea mai abitir, m-am ridicat de pe canapea, am scos o carte din bibliotecă şi i-am zis:

– No, mamă soacră! Ia stai dumneatale puţin să vedem ce zice taica Freud despre felul în care visele matale îţi reflectă sexualitatea.

Am lecuit-o. Iremediabil.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 33 comments

 1. mece Reply

  Ha ha ha :)) Stai tu linistit ca de ce iti e mai frica nu scapi.. Maine o gasesti rasfoind si citand din Freud 👿

 2. konskriptor Reply

  Te-ai ars Gropare! Fii antena, ca am vazut ca a cautat la librarie o carticica despre viata si trairile lui Baruch Spinoza . Il stii , de! Ala cu teoria monismului neutru. Si toate astea numa si numa ca sa-ti demonstreze tie ca natura intrinseca a realitatii ultime nu este nici mentala, nici fizica, ci o combinatie neutra a celor doua. >:d<
  P.S. Asa sunt bauturii de bere care poarta si ochelari de la o vreme incoa!

 3. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  Vrei sa ne vrajesti ca intre 2 baute, 2 groparisme mai ai timp de citit Freud? =))

 4. radu Reply

  tizule…. ai dat de belea amu’…. sa te vad cum stai cu soacra si vorbesti de Freud, apoi de Nietzsche, gandirea open mind a lui Sartre s.a.m.d. u cred ca a fost cea mai inteleapta actiune a ta…

 5. angeloasa Reply

  soacra mea o zis ca o prekina de a ei o visat-o moarta si o venit la mine sa imi spuna sa ne pregatim de ce -i mai rau .
  Acum io nu stiu daca dupa visu asta a cui viata sexuala e mai afectata : a lu soacra sau a lu prekina lu soacra ?! 😉

 6. Zamfir Reply

  De-aş avea soacră, ţi-aş fi dat o bere pentru sfatul de pe urmă! Dar, cu voia lui Dumnezeu, Alah, Jehova şi ceilalţi unici, am scăpat!

 7. val_one Reply

  „ La etajul 10 pe balcon un tip batea o femeie cu brutalitate: ”poc poc” cu pumnii, cu picioarele, pana cand femeia cazu si se agata de balustrada balconului de la etajul 9. Fuge tipul repede pe scari, ajunge la 9 si incepe din nou ”poc poc” pana cand femeia cazu la etajul 8. Multimea adunata in fata blocului striga ”Criminalule, criminalule opreste-te!”, dar tipul se parea ca nu aude vocea multimii. Femeia cazu la etajul 7 agatandu-se din nou de balustrada, dar tipul cobori repede si incepu s-o pocneasca iarasi. Intr-un final femeia cade in gol si se imprastie pe asfalt. Multimea socata si ingrozita, politia in fata blocului… Tipul se hotaraste sa coboare si sa infrunte multimea. Cand ajunge in fata blocului toti strigara:
  – Criminalule, o sa platesti fapta ta! Huo, huo, huo!
  La care tipul raspune:
  – Stati mai oameni buni ca era soacra-mea…
  Multimea uimita exclama:
  – Aaaaaaa….mda…
  Iar din multime se aude un barbat mic si chel:
  – Ati vazut, domnule, bestia ce bine se tinea…?”

  🙄 asta,adică!

 8. val_one Reply

  „La tribunal se audiaza martorii:
  – Cand ati vazut ca inculpatui intentioneaza sa-si arunce soacra de la etaj, de ce n-ati intervenit?
  – Pentru ca am vazut ca inculpatul este destul de puternic ca s-o faca si singur…” 😡

 9. mihai likar Reply

  eu zic sa bei linistit alocatia ca daca mergem tot asa cu cresterea varstei de pensionare nu mai are Groparelu pe ce sa se razbune ca o sa iesi la pensie la 95 de ani:P

 10. Ana Reply

  Dar de unde stie soacra ca seful tau intra peste tine in buda? si ca iti sting colegii lumina la susu?

 11. Delia Reply

  ahahahhaha mwahahahhaha bwahhahahaha hehehehhee lol =))) asta e buna de notat pt viitoarea mama soacra

 12. sendroiu Reply

  daca Freud ar fi intuit ca cineva va visa vreodata chestii gen Iliescu vorbind in engleza ( :)) ), cred ca Interpretarea Viselor nu mai iesea din tipografie 😎

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *