Interpretarea corecta a viselor

Deci soacra-mea, de fiecare dată când vin acasă, mă ia din scurt: cum o fost la serviciu? Ai avut o zi bună? Ce-ţi mai face şefu, mai intră peste tine cînd eşti la budă? Colegii îţi mai sting lumina când faci şuşu?

Şi nu apuc să răspund, că imediat îmi şi ia vorba din gură: io iar am visat moarte azi-noapte! Şi Dacii de culoarea vişinei putrede! Şi Băsescu şi Voiculescu! Şi că ne taie pensiile! Şi că nu am câştigat la Bingo, pe Antena! Şi cereale Ciocapic, şi astea înseamnă boală! Şi într-un vis mi s-o arătat Monica Macovei călare pe motocicletă! Şi era cu Stolojan, care avea un tatuaj japonez pe fese! Şi altădată l-am visat pe Ion Iliescu vorbind engleză, am crezut că şi mor… şi pe tine odată te-am văzut că vroiai să pleci în Deltă la anu’, şi să-ţi laşi muierea singură, ca astă-vară, că nici amu nu ştiu cum de te-o lăsat! Şi altă dată am visat că erai la pensie, şi Gropărelul îţi lua pensia şi o bea cu prekinii lui beţâvani! Ca să se răzbune pe tine că i-ai beut alocaţiile!

Io am tot răbdat să aud din astea seară de seară, că doară se ştie că după o zi grea la muncă şi o oră-n trafic tot ce-ţi mai doreşti e să auzi visele năstruşnice ale lu’ soacră-ta, povestite chiar de ea (măcar nu mă uit la Sinteza Zilei ca să-mi ucid de tot optimismul, da?). Dar într-o seară nu m-am mai putut răbda; şi, pe când îmi povestea ea mai abitir, m-am ridicat de pe canapea, am scos o carte din bibliotecă şi i-am zis:

– No, mamă soacră! Ia stai dumneatale puţin să vedem ce zice taica Freud despre felul în care visele matale îţi reflectă sexualitatea.

Am lecuit-o. Iremediabil.

33 lovituri, dă-i și tu!