Astă vară, când trotuarele se topeau de căldură (unde ești tu, Videne…), am dat curs unei invitații din partea a două domnișoare foarte simpatice de la Ambasada SUA, aflate în turneu în Cluj, să ne vedem și ”să ne cunoaștem mai bine”, cum s-ar zice.


Special pentru ocazie, mi-am luat pe mine lenjeria cu stars and stripes

Când te invită Ambasada SUA la o ciorbă, te duci!

Și m-am dus.

Am vorbit despre Cluj, despre România și despre filme independente Usturoaie, domnișoarele avînd mare grijă să se facă că nu se prind când am băgat un spirit de glumă cu ”de ce ați vrut să ne vedem, v-o rugat Obama să vă ajut cu bailout plan-ul?” Firește, m-am abținut de la glume cu luat fetele ostatece. Nu se face din ăstea.

Și am băut ape minerale plate cu cola și discuțiile s-au desfășurat într-o atmosferă de bună înțelegere și neamestec în treburile interne ale altor țări, trăiască și înflorească prietenia dintre cele două popoare surori. Și afară fierbea asfaltul.

Și la final, când m-am prins că întâlnirea noastră s-a terminat, m-am scuzat că trebuie să plec, căci sunt un delicat. Și m-am ridicat de la masă, am dat mânuța cu ele cât de cordial și călduros am putut, și am făcut un pas hotărât în spate, pas de român sigur pe el care e pe aceste meleaguri de 2000 de ani.

Și i-am tras, fratele meu, un cap unui ghiveci cu mușcate care atârna vesel de streașină, că mi-a vâjâit capul preț de minute bune, și domnișoarele ambele au țipat de emoție și o sunat exact ca o frână pusă pe asfalt ud! Și am plecat și le-am lăsat pe ambele în stare de șoc, frecîndu-mă de țeastă cu un aer preocupat de zici că-s șeful Departamentului de Stat care efectiv nu mai știe cum să facă odată pace în Orientul ăla Mijlociu.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. Nemultumitu' Reply

  Karmaaaa…
  Vezi daca faci glume despre Obama ? Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi fost daca faceai ” glume cu luat fete ostatece” …

 2. Andor Reply

  Las’ca oricum te-ai laudat mai altadata ca esti tare de cap.
  “Capul plecat sabia nu-l taie !” (…nici ghiveciul nu-l loveste). Asa-ti trebuie daca te-ai dus la aia asa semet ca un roman….

 3. neamtzschantz Reply

  bata-te sa te bata puterea sovietica, apoi tu nu te-ai prins ca usa (uniunea sovietica aialalta) stie la fel de putin de gluma ca surata ei? imperiul contraataca chiar si cu ghivece daca e cazu. tu in schimb ai pus botu la basmu ala cu riul, ramul…
  dupa ce l-au lasat pe negrut sa se creada la butoane (sintem democrati sau ce?) si l-au ajutat sa bage multe lucruri in gard, acuma poporu e invitat sa-si doreasca iara un nou stalin conservator. si atunci ghivecele or sa fie din otel incarcat electric.

 4. Nimeni Reply

  “Firește, m-am abținut de la glume cu luat fetele ostatece.” Bag seama că-ți place Cuba, partea americană.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *