Și am ieșit oarecum în primii 40% și eu, personal, și cu echipa ”Încă una și mă duc”, compusă din Tavi, Andi Daiszler și Andrei Albu (ultimul care ne-a fost și căpitan) la sugestia tartorului Aronet. Dacă nu știți despre ce e vorba, Walking Month e un concurs de umblat pe propriile copite; se strâng bani pentru diverse cauze umanitare în funcție de câți pași umbli – gen, anul ăsta se dotează niște cabinete medicale de la sat. Nu mă întrebați cum se transformă pașii noștri în oiro și dolari, asta știe tartorul Aronet.


Gropar în plină gâfâială

Anul ăsta am umblat cu 34% mai mult decât anul trecut, când a lovit pandemia (mai țineți minte valul 2?) și când de chiar n-am mai ieșit nicăieri, Gropărelul făcea școala online și Gropărica era în concediu de creștere a sa, cum s-ar zice; și motivație de ieșit să-mi mișc fundul n-am prea avut atunci, că era și vreme urâtă, și beutură multă acasă (eram în pandemie și-mi grijisem să întâmpin cum se cuvine virusul), unde să tăt ieși?

Anul ăsta, în schimb, m-a pălit strechea cu ieșitul în aer liber mai des ca oricând. Mai aveam vreo 17000 de pași și pușcam 300000 în 30 de zile, dar n-am reușit (m-am consolat că voi depăși 300k la anu’). Voi ce scor ați avut, dacă ați participat? Chiar sunt curios.

Ce am învățat tura asta: există discrepanțe destul de serioase între cum raportează aplicațiile, aplicația MiFit arăta cu 2000 de pași mai mult decât Google Fit. Apropos, mi-am dezinstalat Samsung Health în momentul în care mi-a cerut acces la apelurile telefonice. Why the fock would I wanna do that?

Între timp m-am cam pus pe puturoșală, pentru că mi-e foarte greu să fac ceva dacă n-am concurență, chiar și-n cadrul aceleiași echipe. Mai ies la o alergare scurtuță (3-4 km) și cam atât. Să vedem ce ne aduce viitorul! Fiți sănătoși și ieșiți la mișcare, eu vreau să mai bag cel puțin o alergare până în 2024.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. Cd Reply

  Anul :
  2021- 228,124 ( am pierdut startul la inscriere)
  2020- 555,623 ,
  2019 -451,631
  2018- 390,315

 2. alunelu Reply

  Maine e ultima zi de izolare pentru mine, ca am fost virusat. Am avut cateva zile cu 6400 de pasi facuti in casa, din dormitor in bucatarie si retur, 38 de pasi pe tura, ultima oara cu aproximativ 100 pasi pe minut ca ma grabeam. Vreau afară! 🤪

   • alunelu

    Eu, vaccinat cu AZ: o zi cu muci, o noapte cu febră/frisoane, altă zi cu tuse (ușoară). După o săptămână de la primul simptom a dispărut mirosul, a doua zi a început să revină, acum e pe la 15% și s-a oprit din revenit de câteva zile, din păcate.
    Cel mare, vaccinat cu Pfizer: o zi cu muci.
    Cel mic, nevaccinat: o zi cu slăbiciune, durere de cap, amețeală, lipsă miros, parțial revenit acum.
    Doamna, cu Moderna: negativă, fără simptome.

 3. Attila Reply

  Gropare, eu m-am dat bătut – că la o vreme brățara mea a stat prin lost&found de la aeroportul Cluj, că l-a mâncat scannerul de drăguț ce era, apoi m-am prins și l-am recuperat, apoi am constatat că MiFit considera că ce fac eu pe motor sunt pași și au ieșit ceva sute de milioane. Am zis că nu e fair play să prezint rezultate de genul, că sărăceam sponsorii lui Aronețu și băgam în depresie echipele adevărate gropăricești.

  Dar Aronețul a decis, a dres și a făcut treaba statului, vorba vine, să renoveze cabinete medicale rurale. Bravo lui.

  • Groparu Nemernic Reply

   Dada, și nu-i e ușor, c-am stat la discuții cu el și Doamne ferește câte are de pătimit, că așa e când faci bine, prima dată își bagă dracu coada și ți le iei. Abia dupa aia apar satisfacțiile.
   Apropos, ciudat bug ăla cu motorul – mie nu imi ia în calcul pașii cu trotineta din aia ne-electrică.

 4. MihaiA Reply

  Io-s taran de oras, si zilnic bat padurile si campurile din jur.
  Anu trecut am bifat peste 1500 KM per-pedes.

  Azi sunt la un pic peste 1400, si mi-as dori sa bifez 2000 KM.
  Nu stiu exact cat vine asta in pasi, dar cu siguranta ca imi da o stare de bine si a ajutat la supravietuit carantina si lockdown.

 5. Ovidiu Reply

  Felicitări !
  O curiozitate, mai fumezi ?
  Treci inapoi pe Apple, nu o să-ți ceara nici o chestie de genul ever.
  Felicitări inca o dată !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *