Începutul școlii în plină pandemie

Cu o zi înainte fusesem în Auchan Iris să-i cumpăr la ficior caiete, Doamne feri să înceapă școala și el să nu aibă ce-i trăbă, cum mai învață el engleză dacă nu are caiet de biologie? Și după ce m-am holbat vreo 6 minute la înghesuiala de pe raion și la dacii liberi suverani cu masca pe bărbie, în ciuda celor 400.000 de afișe care ne însemnau călduros să nu murim infectați de COVID, am renunțat și am ieșit înjurând din magazin, fără caiete. Asta e, copile, înveți engleza din caiet de matematică.

Prima zi de școală:
– Tati, ce facem, purtăm mască și pe drum?
– Apăi, ficior, nu știu ce să-ți zic, mergem normal și ne ferim de alți pietoni și bine-a fi.

În fața noastră, un tătic cu o fetiță cât o piersicuță mergeau regulamentar către școală, pe trotuar, cu masca pusă amândoi. Fetița mai ducea și un ditai buchet de flori pentru doamna. Cum ar veni, noi ne ferim de COVID, dar nu ar fi stres dacă-l răspândim, florile de început de an sunt obligatorii, scrie și-n Constituție. Nu știu dacă prunca a și pupat-o bălos pe doamna când i l-a dat, cercetările continuă.

Ajungem printre primii, în primele 2 minute de la ora de la care aveam voie în școală. În față – purcoi de părinți. Care la taclale, care pe telefoane, unii cu și alții fără măști, unu-n altul. Sub 1 metru distanță între ei. Ciorchine.

Ne strecurăm printre ei ca printre draci beți. La poartă, Poliția dirija traficul, dar nu se băga între părinți, să facă un culoar. Tocmai lăsau o mașină a unui cadru didactic cu însemnele nu știu cărui partid lăbărțate pe portieră să intre în curtea școlii. Ceva AUR, Alianța Pentru Unirea Românilor, deci un soi de ALDE mai handicapat. Și eu mi-aș face un partid asemănător, Alianța Pentru Coniacul Unirea Românilor.

Îmi las copilul să intre să-și ia manualele și trec pe trotuarul de vizavi, ocupat pe jumătate de SUV-urile părinților, pe jumătate ba de câte un stol de părinți, ba de nelipsita trotinetă Lime/Bolt uitată special ca să încurce lumea (mă aștept să găsesc una și la mine în baie într-o bună zi).

Mă trag 200 mai departe, unde stau singur cu anxietățile mele, și îl aștept pe prunc să aducă cele 14 kile de manuale. Și stau și cuget că nici nu a fost chiar așa de rău, la urma urmei, că ne-ar fi putut chema ca în alți ani la o festivitate din aia brambura, de film românesc, ca să ascultăm ce sforăieli mai sforăie:
– Un reprezentant al Primăriei, care s-ar fi făcut că nu vede Casa Poporului care se construiește vizavi de școală,
alături de
– Un popă pentru care imnul României s-ar fi trunchiat special ca să ajungă la strofa aia cu ”Preoți cu crucea-n frunte/Căci oastea e creștină”,
plus
– Reprezentantul Poliției, care ar fi citit bâlbâit un comunicat cu cifre despre criminalitatea în școli, exact ce vor copiii să audă,
și să nu uităm fatala,
Tuamna Tirector, care ne-ar fi demonstrat că nu există oratori de alt calibru decât primii trei.

Și cam așa a-nceput școala în pandemie, cu părinți care se salută circumspecți de la distanță (asta dacă nu stau bot în bot la o bârfă), cu copii care nu prea știu ei cum să ia treaba asta cu măștile, și cu un Internet plin de covidioți gălăgioși.

Hai, să trăim și să nu vedem spitale nici anul ăsta decât de la exterior, că dacă mai iau copiii un calificativ de S sau un 5-6 la te miri ce materie nici măcar nu e așa de mare dramă.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

  • Groparu Nemernic Reply

   Doamne apără și păzește țara în care voi fi eu la putere, va curge coniac la robinet și femeile vor fi obligate să umble fără nimic pe piept, întru veșnica noastră desfătare!

 1. Bogdan Reply

  Gropare, sa ne spui cand incepi sa vezi cu un ochi, stangul sau dreptul, in functie de cum a dat duamna nevasta prima data sau mai tare 🙂

 2. Zev Reply

  Gro, sunt off-topic complet, da’ nu poci ca sa ma abtin:

  1. Ce-i face monstrul ala lu’ Gabitza inimii noastre, incearca sa-i scoata sarma prin nas? Stiam de tehnici de-astea pe care le foloseau egiptenii antici pre-imbalsamare, dar nu credeam ca s-au perfectionat chiar asa, sa ajunga prin nas tocma’ pana’n cur.Si:
  2. Am inteles bine, ai facut ceva scoala pe la danezi? Cand bre, ca si eu fusei pe-acolo, cu o bursulica la Institut for Statkundskab in 1994? Poate ne-am ranjit la aceiasi gagica cu ochii rosii de cu o zi inainte, sambata dimineata in Radhuspladsen 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *