De data asta… le covidiot, c’est moi

Îmi duc copilul la școală în prima zi când se fac efectiv cursuri, ne ferim pe drum cât putem de găștile de elevi care fumează bot în bot, de părinții adunați ciorchine pe stradă, îi aprobăm din priviri pe cei care poartă mască, ce fain, există și oameni responsabili în țara mea, națiunea română va învinge virusul!!!

Și îmi las copilul la poarta școlii, ne frecăm nasul ca eschimoșii, baftă, copile, să iei premiul Nobel și azi! Da, măcar la educație fizică, și așa-i bine.

Și revin acasă, unde lucrez din greu să-mi plătesc ratele.

Și seara mă cheamă a mea nievastă:
– Gropare, ia vino pân-aici.

E clar că urma să mă tragă de urechi, ce năzbâtii să mai fi făcut tura asta bloggerul vostru preferat?
– Spune, regina prințeselor mele.
– DE CE NU I-AI DAT GROPĂRELULUI MASCA PE FAȚĂ CÂND A INTRAT ÎN ȘCOALĂ?!?!?!

Deci care fusese faza: preocupat să nu ne infectăm pe stradă de la ceilalți, efectiv i-am dat copilului drumul în școală fără să-i pun masca; și și fără să-i spun să-și pună masca. Practic, uitasem complet, da’ complet!

Și al meu o intrat fain-frumos în curtea școlii și nimeni nu i-o zis nimic, că nimeni nu stă să-i verifice pe pitici cum vin la școală, pentru că de ce să nu fie și sistemul defect dacă părinții sunt defecți, și o urcat al meu până la etajul I printre alți copii, și noroc că înainte să intre în clasă alt elev i-o zis ”pune-ți, băi, Gropărele, masca aia, nu fi covidiot”.

Mno, puteți da cu pietre în blogger. Așa că azi-dimineață i-am pus masca pe față când se spăla copilul pe dinți, să fiu sigur că nu mai uit.

Bonus mai jos, de pe grupul de FB Fără botniță (care săptămâna trecută avea vreo 6000 de membri, amu are peste 20.000). Vi l-am arătat numai ca să vă distrag atenția, să nu dați cu pietre prea mari în blogger:

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. DC Reply

  Ma intreb uneori cam cati din grupul mentionat de tine sunt si cel cu pamantul plat, speriati ca “distantarea sociala” o sa-i impinga jos pe cei de la margine.
  Si, apropo, oare de ce ii zice distantare sociala si nu fizica, asa cum e de fapt? Ca n-om sta noi bot in bot de cand cu covidul, dar am socializat online de s-au inrosit cablurile wireless de internet.

  • Groparu Nemernic Reply

   Distantare socială și nu fizică? Păi, pentru că guvernul comunică prin gaura de la fund, de-aia. Și de asta se leagă covidioții, ”ce, io fac ce zice Orban, fmm?”

 2. Radu Reply

  E fascinant cati sunt impotriva unei masti, dar unu nu il vad frustrat de nivelul de dotari din scoli, de lipsa conditiilor din scoli? e fain cand au oamenii prea mutl timp liber

  • Groparu Nemernic Reply

   Păi atunci și-ar da seama că ar putea contribui și ei ca să schimbi situația în bine, că nu poți cere doamnei învățătoare să bage un diblu la 3 m înălțime ca să agațe harta lumii.
   Cu guvernul mondial și masonii cei răi e mai ușor să te războiești.

 3. Miha Reply

  A propos de masca. Eu am iesit mereu cu masca (din martie ma tot preumblu pe la doctori si spitale cu mama, asa ca m-am obisnuit sa o am de cand ies din casa). Tot eu, azi, pe la 7. Ies cu copilu`, incepem drumul spre scoala, trecem de coltul blocului, ma bucur de aerul curat al diminetii, ma uit la fie-mea si realizez ca am iesit fara masca :)) ciu-ciu magazin, ciu-ciu dus mancare la mama, chiar n-aveam chef sa ma intorc. Noroc ca avea fie-mea una de rezerva in ghiozdan.
  Am realizat atunci inca o data cum e cu chestiile alea pe care nu stim sa le apreciem, in cazul de fata o gura de aer matinal semi-poluat din Bucuresti.
  So don`t beat yourself up too much 🙂 sunt doar semne in ciuda alora care se tem ca vom uita libertatea (vezi Doamne) daca suntem mai responsabili si mai putin egoisti.
  Bafta la scoala!

  • Groparu Nemernic Reply

   Baftă și vouă! Și multă sănătate doamnei mame, să nu mai vedeți spitale decât de la exterior; și medici doar la nunți, botezuri și cumetrii, nu când poartă halat alb.

 4. Bubu Reply

  Am tacut de cand o inceput covidiada. Nu-s anti vaxer, nu citesc teorii ale conspiratiei, nu le am cu astea ca nu am timp.
  Acuma stau si ma uit in jur.
  Suedia e pe cale sa devina modelul de urmat. Au mers impotriva curentului, nu au luat aproape nici o masura.
  La noi nu s-a purtat masca. Abia in unele orase la izbucnirea unor focare s-a recomandat masca in transportul in comun. Si asta doar daca nu se poate pastra 1 metru distanta.
  Eu zic ca cel mai mare efect il are posibilitatea de auto izolare in caz de simptome suspecte, fara sa mi se ceara 100 de hartii si concedii medicale ulterior. Pe locul 2 e respectarea distantei personale de 1 m.
  Masca? My 2 cents: poart-o daca ai simptome ca sa nu infectezi pe altii si poart-o daca te ajuta sa dormi mai bine noaptea.

  • Groparu Nemernic Reply

   Eu am extrem de mult de pierdut dacă cineva din familie ia boala. Toți din familie sunt încă cu noi, bunici, surori, frați. Am și copii.
   Dacă diferența dintre bolnav sau îmbolnăvit pe cineva drag și sănătate o reprezintă masca, o port ca un fanatic.
   Anul trecut nu am avut concediu, că a apărut pitica. Anul ăsta am renunțat la vreo 3 concedii din cauza pandemiei. Și asta deși am urmat toate regulile. Am reușit să fur câteva zile la munte, dar tot nu sunt complet refăcut mental. De aia am un pic de boală pe dacii liberi care cred că sunt protejați de icoane și moaște sau care cred că guvernul îi vrea sclavi/cipați whatever.
   Dincolo de ce zic politicienii, urmez ce zic medicii. În cvasitotalitatea lor. Și până și cei mai sceptici sau viteji de acum făceau coadă să le trimit și lor niște viziere. Concluzia o trage fiecare.

 5. Bubu Reply

  Na, noua ne recomanda distanta ca cea mai importanta masura. Masca vine abia ca o masura ajutatoare acolo unde nu se poate pastra distanta. Probabil daca rata imbolnavirilor va fi mai mare, sa se schimbe lucrurile. Deocamdata pare sa fie sub control.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *