Deci, la Maramu’ e nunta cat 4, fara ‘mormantare!

Sh cuplu o fo kewl: o olteanca fierbinte din Filiashi cu un june prim din Baia Mare. Cele doua antiteze au avut un cultural shock, dar viatza si setea de amor a invins, si s-au hotarat ca e cazu’ sa se chinuie o viatza intreaga, pentru ca apoi sa se si impace si sa se reproduca.

Mnoa: am plecat cu vreo 14 ore mai repede din Cluj decat planificasem, ca am sh ratat o noapte sanatoasa de beuta ca sa-mi fac incalzirea pentru nunta. Asta e. Noroc ca ficatzii mei e suficientzi de antrenati cat sa nu cedeze usor la olimpiade de horinca ad-hoc.

Apropos, ca sa va dati un pic seama de ce fel de popor avem, ca atata mi-i de drag de el, ca l-as hiroshimiza: ajungem la sala, sh toata lumea s-o napustit la whiskane, Teachershi sh Geci. Am refuzat cu dispretz o chelneritza trecuta de prima tineretza si ucigator de politicoasa care dorea sa-i puna groparului coloratura d-aia in pahar, sh m-am dedat la horinca d-aia dullllce, da’ dulllce, atata de dulllce ca mi-o dat pe nas de placere, de mi s-or si cauterizat mucoasele nazale, de tot in juru meu mirosea dupa aia parfumat a coditza de pruna. Chiar si soacrele lu’ mirii!

N-asa. S-o furat mireasa, da’ nu de mine, sh norocu’ mirilor că nu de mine, ca ăia de-or furat-o or cerut o lada de bere si o sticla de gec, sh le-or sh primit instant. Da’ goale. Beginners, o pufnit Groparu dispretuitor.

Si baimarenii is enervant de politicoshi in doua ipostaze: cand is kelneri, sh cand nu-s. Zic asta finca nu o existat doleantza nesatisfacuta instant de armata de Garsoane si Garsoni care nu mai pridideau sa aduca papa bun sh lichide in sticle cu etichete pretentioase. Si cand un nene s-o cam ofticat si s-o rastit la un chelner in legatura cu ceva cafea neadusa, ca s-o fi gandit răstitoru’ ca e prin litoralu’ romanesc si trebe sa isi apere interesele in fatza chelnerilor si sa loveasca preventiv, ficioru’ de Garson atââââta o fost de stapan pe situatie si i-o explicat lu’ ăla ca unui debil mintal cum sta treaba cu cafeaua, ca io in secunda aia mi-am dorit sa fiu chelner de Baia Mare, sa fiu la fel de stapan pe mine când urla shafu’ la mine (urlă des, mai ales că io ii si reusesc sa îi dau motive zdravene!!!) sh sa il intreb cu un calm ucigator “Doua pliculetze de zahar ajunge?” Da’ sa nu imi taie din salar’ dup-aia.

Atata.

PS: Cand meretz la nunta in Maramu’, sh sunteti masculi, sh nu purtati blugi sau trening, ci costum, sh nu avetz putzulica prea lunga, avetz de grija cand meretz la buda la pipi la barbati: recomand costume de culoare inchisa, ca pe celelalte se vad stropii.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. cR Reply

  Asa ii sta bine unui gropar, sa mearga la nunta in trening si pantofi.

 2. Greuceanu Reply

  mo….. cum dreaku’ se vad stropii?! Cum draku de poti fi asha de habauk sa atragi atentia atenti asupra ta cand jti ca ejti “patat’?! io nu pot sa cred ca s-au vazut stropiii umai de la primul pipi…. si nici ca ai facut o noapte intreaga doar un pipi….. vreau sa ne zici cum aratau in ochiii tai pantalonii a doa zi dimineata- amiaza! sau ai dat sh pe sa-cou (cou= singularul de la coi)?

 3. Frange Oase Reply

  Poi ba, io nu cred ca e problema cu flotoarele din BM; eu zic ca se trage de la horinca ma. Buey, stii care-i culmea betziei? Sa vezi ca te pishi pe langa poola….

 4. Luna Betiluna Reply

  sper ca n-ai asortat, Doamne feri, treningu` cu pantofii, poate doar cu mobilu` (sau -lele, ca groparu daca e sa fie sunat e musai sa fie gasit)…

 5. Luna Betiluna Reply

  …si mai cer sa ne spuna groparu dac-a dansat mireasa focoasa olteanca de Baia Mare, ha?

 6. Groparu Reply

  Well,… nu am dansat cu mireasa, ca io nu ma dau la femei cu verighetzi, numa daca verighetzile is in buric sau in nas. Am dansat in schimb o sârba focuasă prelungită cu mama soacra de Filiashi 😀

 7. Luna Betiluna Reply

  bien, bien, da nu prea-nteleg, mama soacra s-a dat ”libera” sau era din Philiashi via Belciugatele? Ori te-a-nnadit buricul cel prea zbantuit al doamnei? (asta a propos de variantele tale justificative, of course…) 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *