O cucoană aflată în sejur în Turcia la all inclusive, acolo unde într-o săptămână te faci cât stațiunea Mamaia (am scris aici și aici cum a fost la noi), nu s-a răbdat să nu se ducă la bazarul din Alania (amu vreo 12 ani). Experiență multiculturală, ceai, chinezării și magneți de frigider, where you from, my friend? Romania? Gică Hagi! Vlad Țepeș, aman, aman!

Fiind cucoană, i s-a lipit iremediabil inima de o haină de blană de ceva șparanghel polar, ceva rarissim. Băi, din aia de ți-ar trebui sufrageria lui Gigi Becali ca s-o pui pe jos în fața șemineului, altfel nu încăpea! Plus că fac turcii ăștia niște haine de blană la marea artă, zici că-s absolvenți ai Facultății de Haine de Blană de la Orăștie.

Și, după negocieri (numai 1200 de dolari; moca), rezolvă ca nenea bazaristul să le trimită blana în România (se practică practica asta).

Și a sosit haina la ei acasă în Baia Mare, unde s-au dus să o ridice de la vamă.

Fiind alte vremuri și alte tratate cu Turcia, vameșul a fost de neclintit:
– No, apăi doamnă dragă, vama e cât ați dat pe haină, că scrie aici: 1200 de dolari.
– Băi, frate, păi asta înseamnă că o plătim de două ori!
– Asta e, astea-s regulile.

Stau oamenii, se gândesc… refuză.

Apoi fac ce face românul în asemenea situații: sună un prieten, care era – întâmplător! – ceva șef peste vămile moroșene.
– Băi, e groasă situația, că așa mi-o venit de la București, cu vama deja pusă, n-am ce-i face!
– Hai, no, că deja e plătită, cine știe când mai merem în Turcia ca să ne dea otomanul banii înapoi!
– Stai să dau niște telefoane, să văd, că am un coleg care mi-e dator la București. Între timp, pregătește-mi 2 kile de pălincă, că altceva nu merge la mitici. Nu cred că o să ia, că ăștia au de toate, plus că mi-i amic; da’ no, să fim precauți.

Mierea albinelor, roua florilor, lacrimă de inorog, broboane de înger bebeluș! Cea mai bună pălincă a casei și-a schimbat proprietarul cât ai zice teşekkür ederim.

După nici 3 zile, haina era la ei acasă, trimisă prin livrare expres. Fără vamă, fără nimic, gratis ca aerul.

După nici o zi, îi sună prietenul lor vameș:
– Mai pune-mi 2 kile de pălincă pentru bucureșteni, că te roagă frumos și respectuos, că n-am putut negocia mai puțin.

 

 

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. Andrei Reply

  Deh, horinca de Maramu’=valută forte. Că dolari găsești prin toată lumea, da’ așe horincă numa’ la Maramu’. Clar.

 2. rodion Reply

  Da’ ce, vamesii aia mitici sunt prosti?Poti sa ai banii lui STrumpf ca nu poti cumpara o palinca buna , din sursa verificata, decat daca ai ceva relatii.Ca blanuri naturale gasesti peste tot da’ palinca din Maramu’ e rara si mai greu de obtinut decat blana de hipopotam.

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ rodion: am fost în Centrul Vechi și am băut ceva puturoșenie, cred că din frunze era… ”Garson, ce-i asta?” ”Țuică de Maramureș!!!” ”Am înțeles, adu-mi o Fanta, te rog…”

 4. Nemultumitu' Reply

  Normal ! Ceea ce se produce prin sud se apropie mai degraba de apa de gura.

 5. rodion Reply

  @Groparu.Eu nu am gasit in nici o carciuma din oras (unele cu pretentii) ceva care avea numele palinca in meniu si semana cu produsul respectiv din Maramu , chiar si la preturi prohibitive.Mai bine o chimicala cinstita(Fanta) decat cine stie ce pufoaica nenorocita.Daca o colorezi cu un absint ceva sau macar o diluezi cu o vodca cred ca e acceptabila.
  @Nemultumitu’ Apa de gura e calitate.Sa nu-i jignim pe cei de pe segmentul respectiv…

 6. Groparu Nemernic Reply

  @ rodion: a mai bună îi tăt aia făcută de ceva moșneag urât și bețâv în fundul curții, unde are și izvor, neaccizată, nenimic…

 7. rodion Reply

  @Nemultumitu’ ce se produce in sud e de obicei o posirca acra.Apa de gura e lux pe langa aia.Sa stii ca am vazut si consumatori atroce de apa de gura…. pentru uz intern…..
  @Groparu Pai fara accizele alea clar e mai alcalina , mai aromata , iar mosneagul ala de langa cazanul facator de alcool e un fel de Merlin in ale esentelor tari

 8. macgregor Reply

  nu-mi place tuica, dar adevarul ii ca daca ii bine facuta si invechita nu exista alcool mai fain.

  dar lumea o bea noua cand are feelingul ala de copita in stomac

 9. Pandele Reply

  Vezi ca sponsorul tau draq si patriot tomnai a fost devoalat, cu probe, de sponsorizare a mitingurilor anti-Trump in USA si nu numai!
  Televiziunea FOX NEWS a facut aceasta dezvaluire!
  Ma gandesc ca-i de bine pt. viitor, ca n-o sa mai vina banu la baeti in curand, ca poate face bosorogul un atac de cord si se duce pwulii de suflet anti-romanismul!
  Heil Trump, distruge-l pe maghiar! Fute-i directia!

 10. Groparu Nemernic Reply

  @ Pandele: Pandele Panfil Soros, iti pierzi vremea. Pe bune. Meri și tu pe antena3.ro sau romaniatv.net și congreghează cu alții cu aceleași convingeri, pentru că aici îți bați gura degeaba.

 11. Atti Reply

  Gropare, las’ ca macar parem noi mai intelijenti, in comparatie cu nenea Panfil.

  Apropo Panfile, la urmatorul miting hai si tu, promitem ca nenea Soros te plateste daca nu cu 20 de lei, macar cu 15, vorba aia, esti la inceput.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *