Ce, mă, s-o întâlnit Nesimțirea cu Bunul Simț și iară o câștigat Nesimțirea?
Un coleg

Aţi încercat vreodată să convingeţi o maimuţă să mănânce cu furculiţa? Chiar dacă nu aţi avut ocazia, sunt convins că sunteţi de acord cu mine că e greu, mai ales dacă faceţi asta în faţa unui juriu de milioane de oameni şi tu eşti un fin expert gastronom, nu un dresor de maimuţe.

Cam aşa a fost şi cu dezbaterea de pe Realitatea din seara asta. Iohannis a făcut faţă decent câtă vreme limba păroasă a lu’ Ponta nu l-o umplut de bale. Încă sunt mirat cum de şi-a păstrat calmul atâta vreme, pentru că dacă eram în locul lui, cum zicea prietenul Serje (Serje, fă-ţi blog, frate!), l-aş fi pus pe Victoraş pe genunchi şi i-aş fi dat câteva palete la curuleţul dezvelit. Poate chiar multe palete.

Sunt primul care recunoaşte că Iohannis nu ar reuşi să facă din vorbe un bişniţar de valută. Nici n-ar putea să fraierească un samsar profesionist de maşini. Acuma, dacă voi vă doriţi un preşedinte şmenar, dacă voi credeţi că politica externă înseamnă să fraiereşti Obame şi Merkeliţe, atunci ştiţi pe cine să votaţi. Iohannis oricum nu este cea mai vicleană vulpe din politica românească, la fel cum nici Abrahalm Lincoln nu a fost cel mai chipeş preşedinte din istorie (chestie care l-ar fi costat scump în vremurile noastre profund audio-vizuale).

Concluziile pe seara asta:

1. Viitoarele dezbateri electorale de la TV vor fi redefinite pe baza a ce am văzut acum la Realitatea. Staff-urile de campanie vor cere ca fix ce s-a petrecut în seara asta să nu se mai repete. Părerea mea este că dezbaterea a fost anti-Iohannis, bine deghizată în imparţialitate:
– pentru că nu s-a trecut la ameninţări că se taie microfonul papagalului de Ponta decât după ce sasul îşi pierduse deja cumpătul (wtf, Klaus??? Nu te aşteptai la asta?) după 600 de întreruperi (wtf, Rareş? Nu te aşteptai la asta? A fost nevoie de o oră de întreruperi ca să îi ameninţi cu tăierea microfonului?)
– i s-a permis Laviniei Şandru să ridice intenţionat o mega minge la fileu lui Ponta
– s-a difuzat clipul cu Ponta în pauza publicitară, primul clip, de fapt (NU ar fi trebuit să aibă loc aşa ceva. Punct), iar clipul sasului numai la finalul pauzei
– persoana care se ocupa de cronometrul dezbaterii cred că suferea de tulburări bipolare
– Ponta rămâne la finalul dezbaterii în studio, dar se cară după nici o oră. Adică confisc spaţiul public dar, ca să nu vă supăraţi, plec ca să nu fie inegalitate în timpul de emisie. Genial! Mârşav, dar genial.

2. Sunt convins că sasul nu realizează nici acum ce i se întâmplă. Încă se miră de unde plouă cu gozuri şi aşteaptă cuminte să vină momentele civilizate de dezbatere de la televiziunile germane la care se uită el. Klaus! Trezeşte-te, iarna nu-i ca vara, România nu-i ca Germania.

3. Victoraş: mai shut the fuck up. Să dai cu bani în populaţie şi să inventezi biruri noi pot şi eu. Hai că ne-am săturat de aceeaşi placă cu băsismul, mercăl, ortodoxia şi alte cele. Ceva program real pentru noi, pentru economie, există? Sau suntem ocupaţi să golim barca de apă, dar nu ştim încotro plutim?

4. Klaus, ai făcut paşi de uriaş, dar îmi menţin punctul de vedere: fă un buyback şi un upgrade la echipa de PR. Vezi că ce ai făcut cu Sibiul nu ajunge! Apropos, de ce nu era Monica Macovei alături de tine, în studio?

5. Nivelul dezbaterii a trecut de mult nivelul bunului simţ pentru că disperarea este mare. A ambelor tabere. Cel mai relaxat, zic eu, este sasul, despre care nu se (prea) pot expune găinării. Dacă cineva îl execută, sibienii vor continua să-l voteze ca primar ca apucaţii. Pentru Ponta şi pentru PSD, pierderea alegerilor ar însemna nişte ani de puşcărie. Secole? Milenii?

6. Klaus! Era evident că vor încerca să te bată cu propriile arme. Politeţea (“aceste cuvinte nu vă fac cinste”, zicea Ponta; yeah, Ponta!), anti-programarea (“să vă spun acum regulile jocului!”, zice Rareş Bogdan, după ce deja Ponta răspunsese la prima întrebare), întrebările retorice camuflate mai departe între discursuri sterile (sasule, tu nu întrerupi ca să răspunzi, pentru că aştepţi ca interlocutorul să termine, dar afirmaţiile ridicole ale pesedelului sunt pe placul alegătorului cu IQ din 2 cifre, care rămâne cu afirmaţia neinfirmată în minte!), ce mai! Tu ai prevăzut măcar aşa un pic capcanele plagiatorului? Ai repetat în oglindă și apoi cu niște PR-iști dezbaterea asta de o mie de ori? Aveai la tine o listă de chestiuni nevralgice pe care te putea face și de răspunsuri plauzibile, gen să-i răspunzi că da, PDL a tăiat pensiile (deși nu este adevărat), dar PSD a chemat minerii, deci care-i mai rău?

7. Who the fuck cares about USL, o struțo-cămilă cu ideologie de zici că-i Biblie-Coran, inventată special împotriva unui președinte nebun? Și, că tot veni vorba de președinte…

8. …băi Băsescule, să sugi o ceapă pentru că laşi după tine numai teren pârjolit și o scârbă uriaşă faţă de forţele de dreapta. Tu, unul din cei mai capabili oameni politici din România, ai sacrificat 20 de milioane de români pentru fiică-ta, europarlamentarul dislexic, şi pentru blonda ta şi pentru apetenţa ta de gaiţă pentru ceartă. Puţină umilinţă şi gândire logică nu ţi-ar fi stricat, şi ai fi rămas bine mersi în manualele în istorie, pentru că şi fiică-ta, cu buzele alea, şi Elena, cu nurii ei, tot ar fi dus-o bine, cu sau fără funcţiile în care le-ai plantat. Ne-ai prostit şi ne-ai otrăvit 10 ani, te rog nu mai adu veci vorba de onoare: adevărul este că laşi în urmă multe frunţi încruntate. Şi pipiţele astea două şi gura ta spartă, vrei, nu vrei, sunt mai vizibile decât Voiculescu, Năstase, Copos la brutărie. Ești fericit acum?

În rest, rămâne cum am stabilit. Dacă votaţi preşedinţii în funcţie de papagal, sau în funcţie de cât de bine suportă lopeţi de rahat aruncate către ei, într-o lume în care orice decizie de politică externă presupune un mecanism atâta de complex şi de fool-proof (consilieri, Parlament, UE etc.), atunci NU VOTAŢI SASUL. Eu zic, însă, că IOHANNIS NU ARE CUM FI UN PREŞEDINTE MAI PROST, MAI CORUPT, MAI MANIPULABIL ŞI MAI MINCINOS DECÂT PONTA. Deja mi-am declarat public crezul – aşa este, când devii părinte devii automat şi mai implicat (am evitat, însă, cu delicateţe, să dau curs invitaţiei de a apărea pe site-ul lui Iohannis într-un clip de susţinător) – şi cred, în continuare, că nu votez răul mai mic. Știu, sunt milioane de oameni care şi-ar dori un altfel de candidat și vor sta acasă de ziua alegerilor: dar câtă vreme nu sunt implicaţi politic ei înșiși ca să facă ceva, ar face bine să-şi scoată deștiu din gură și să vină naibii la vot.

Nu mai am nervi de campania asta, de-abia aştept să se termine şi să revenim la hihihi-uri gropăreşti, dar mi-am amintit de clipul ăsta şi vă prezint nivelul dezbaterilor electorale nu în Germania, ci în Franţa (sora noastră latină care i-a ghilotinat fără regrete pe copiii revoluţiei sale care au luat-o pe arătură) de acum câţiva ani. De pe la minutul 2:43, dacă ştiţi franceză, vă recomand să urmăriţi cum arată cu adevărat o dezbatere într-o democraţie cu tradiţie, într-o scenă în care se ridică tonul – scenă definitorie în care zbieretele (decente, în comparaţie cu ale candidatului PSD) se pare că au costat-o scump pe Segolene Royal în ochii francezilor. Alte civilizaţii, pare-se, preţuiesc coerenţa blândă, nu răcnită, a ideilor.

PS: Şi o genială reclamă de la Depanero, mă-nclin în faţa cui scoate asemenea idei! LE: Nu e reclamă, e o glumă, dar nu mai puțin reușită.
ponta klaus depanero

LE: Frumos de la Petreanu.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 50 comments

 1. adi Reply

  Da, prestatia din seara asta a lui C. Dabaliu Iohannis, si intelectul demonstrat (pe langa el Geoana pare Einstein) m-au convins sa votez cu Dreapta. Adica voi folosi mana dreapta sa pun stampila pe Ponta.

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ adi: eu zic să votezi cu Băsescu, care i-ar fi băgat pe amândoi în jeb cu papagalu’. Altceva? Jură că-n seara asta te-ai hotărât să votezi cu Ponta, şi până acum ai fi votat cu sasu’!

 3. ionica Reply

  Din păcate Pontacul Mickey a venit pregătit să le ofere “româniilor” +50 o lecție învățată pe derost, astfel încât să audă ce vor și să se mândrească cu el atunci când vor vota, toți moldovenii, dobrogenii, bucureștenii și oltenii pe mândrul și unicul român rămas în viață … Victor Viorel Mintey Mickey Ponta.

  Ne merităm soarta! 👿

 4. Groparu Nemernic Reply

  @ ionica: deşi nu prea am experienţă antreprenorială, ştiu numa’ una: never ever (fuckin’) give up. Never!
  Hai că nu se ştie niciodată.

 5. sendroiu Reply

  Ponta a jonglat cu cifre, in mare pare eronate, incercand sa para ca a venit cu lectiiile invatate. Nimeni din studio nu l-a tras de maneca, desi verificate ulterior (factual.ro), multe din afirmatiile lui Ponta s-au dovededit a fi aberante. Din pacate, nici Iohannis nu cunostea cifrele corecte, astfel incat sa-l opreasca pe Pinocchio si sa ne explice cat si unde minte … Faza cu “onoarea” Dacianei, aparent “patata” de publicatia ACL a fost un monument de ipocrizie pontista. Sa speram ca “i-o repereaza” dom’ Vadim :))))

 6. adi Reply

  Nu Gropare, am mai postat cum vreo doua zile, io si fi-miu cel mare (eu in Birmingham, el in l-Londra) DACA mergem la vot, votam Ponta.
  Fi-miu cel mic (PhD student, il tin si pe el si pe pretena pe masa, casa, si beutura) voteaza Iohannis (el zice ca e liberal, eu zic ca e basist, viitorul poate va demonstra cine are dreptate), mama votoaza Iohannis ca e ardelean. dac nu se rupea USL, votam toti Crin.
  Acu’ recunoaste, daca te dopau cu doua glaji de jinars, si te trimiteau pe tine in locul lui W la “confruntarea electorala”, erai mult mai bun.
  Cum il iubesc pe fi-miu cel mic, te iubesc si pe tine, pentru ce esti si ce faci, si sper sa pot vedea Usturoi in Bucuresti in vacanta de iarna

 7. Groparu Nemernic Reply

  @ Sendroiu: Doc, good to have you back!
  C\T DESPRE Vadim… sa ai asa un vector de demolare si sa nu zici mai nimic de el… Klaus, acum c’mon; tu chiar nu citesti pe blogul meu ce scrie doctorul Ionut???

 8. Cosmin Reply

  Mi s-a parut mie sau partea cand Ponta zicea “sa-ti cer scuze fata de nevasta mea” e cam luata din House of Cards?
  Coincidenta?

 9. Chiriac Ovidiu Andrei Reply

  Reclama nu e facuta de Depanero. Eu am facut-o si precizez acest lucru deoarece nu doresc sa ramana ideea ca firma respectiva s-a implicat in campania unui candidat. Apreciez ca v-a placut. 🙂

 10. adi Reply

  Basist e unu’ care voteaza un ins care, pe scena, e inconjurat de Blaga, MRU, Flutur, Falca, Pinalti, Paul-Voss, Predoiu, etc..
  Bine, fi-miu al mic nu e basist, asa ne tachinam noi; el zice ca USL-ul s-a rupt din cauza de PSD-isti, eu cred ca acoperitii lui Basescu l-au ingulgutzat (de la gulgute, informatii cica secrete, dar false, servite de profesionisti) pe Crin. Istoria (sper ca nu 50 ani ca la rapirea din Irak) va dovedi cine a avut perceptia corecta. Oricum, Klaus a fost o mare dezamagire (nu la papagal, ci la IQ), daca va castiga (sanse reduse, dar nu e exclus) nu cred ca va fi mai mult decat papusa lui Blaga+Unguent. Iar Base si Blaga sunt ca Uniunea Sovietica si Uniunea Sovietica Ailalta in timpul razboiului rece: ambii au nucleare despre celalat asa incat un Blaga la Butoane inseamna un Basescu happy,departe de brutarie.

 11. Ada Reply

  Cred ca ai o greseala in articol “nu ar fi trebuit sa nu aiba loc” .. dubla negatie intentionata?
  In rest, iti impartasesc parerea.

 12. Groparu Nemernic Reply

  @ adi: deci băsist e numai unul care stă cu Blaga la masă. Doar atât? Mănâncă copii, violează iepurași, se bagă înaintea pensionarilor la coadă? Că nu reușesc să-mi dau seama.
  Legat de ce penali sunt în PNLD ăsta, eu zic că nu sunt nici la genunchiul lui alde Năstase, Voiculescu, Mazăre și care-or mai fi.

 13. meme Reply

  am asteptat ultima intrebare….daca era facuta intre academicieni,era o intrebare ok,dar sa-l intrebi pe poanta asa ceva …slabut,foarte slabut.
  Acum se pune intrebarea, a invatat Lurch ceva din intalnirea cu ponta?

 14. Camelia Reply

  Am urmarit videoclipul cu Segolène Royal si Sarkozy, care nu a facut decat sa imi confirme, prin comparatie, ceea ce am vazut aseara : smecheria, limbajul “la misto” atat de o parte cat si de cealalta, invartirea pe langa subiectul discutiei, plus un moderator depasit au fost elementele unei dezbateri slabe, o caricatura a ceea ce ar fi trebuit sa fie o asemenea intalnire la un asemenea nivel. Limbutie de o parte, aroganta si nepregatire de cealalta. Au picat cu brio, amandoi. Si da, “il y a des colères qui sont parfaitement saines”, dar astia doi nu au aratat nimic sanatos aseara.

 15. Dan Reply

  Pana aseara votam contra lui Ponta. De aseara votez pentru Johannis. E cam timpul sa avem un presedinte normal si serios ca din astia circari am avut destul.

 16. Dan Reply

  Sunt mai multe sanse ca Basescu sa aiba probleme cu justitia cu Johannis presedinte decat cu Ponta. Nu pot sa inteleg de ce lumea tot crede ca Johannis o sa-l salveze pe Basescu. Ponta are mult mai multe motive sa o faca si o va face pentru ca Ponta nu are scrupule.

 17. ioana Reply

  Groparule ai zis bine tot ce-ai zis. Tot ce-i mizerabil in tara asta vinde. Acum realizez ca Ponta a avut un mentor bun sa devina dintr-un politician cu potential, un scandalagiu.Uneori inveti sau copiezi comportamente de tot soiul si de la adversari. E ca un copil razgaiat.
  A, si pe astia cu ” ne meritam soarta” , imi vine sa va pleznesc.

 18. SIBIU RULZ Reply

  nu inteleg de unde dorinta romanilor de a avea confruntari televizate, de unde “sa curga sange” , de a avea un presendinte smecher, cu replicile taioase la el, un om al dialecticii, psiholog al maselor, mai mult mult decat al faptelor (bune).
  Parca am asista la un meci de fotbal: cine inscrie si in ce poarta si ne decidem cu cine votam in functie de cel care castiga meciul televizat.
  Nu votam oameni care inspira incredere, nu votam programe electorale, votam replici – si cifre citite de pe fituici ????? !!!! I don’t get it !

 19. CID Reply

  Voi vota cu Johannis,totusi cred ca asta inseamna sa votezi raul mai mic.Doar cu cateva luni in urma sasul era prezentat ca viitor prim ministru de USL, eticheta de “omul USL” nu se poate sterge peste noapte.

 20. Dragos Reply

  Gropare, sper sa fii de acord ca un potential presedinte are totusi datoria fata de alegatorii sai sa se pregateasca serios inainte de o asemenea “dezbatere”. Si s-a vazut ca nu a fost asa deloc. Pe mine atitudinea asta urechista nu are cum sa ma convinga.
  Pai daca se intalneste cu Obama si nepregatit fiind il numeste Yasser Arafat?
  Imi doresc sa ma convinga, astfel as avea un motiv sa merg la vot. Incerc si diseara.
  Sper sa incerce de data asta si Domnia-Sa. Dar serios.

 21. vasile Reply

  Nu inteleg de ce un cetatean din cei de mai sus trebuie sa-si repete de citeva ori intentiile de vot ale Dsale si ale neamurilor. O data, e de inteles. Dar de citeva ori? In sfirsit, are si el ordinele lui…

 22. Sandokhan Reply

  Gropare, ramai la postarile despre pescuit, despre nevasta capcauna si soacra mielusita…
  Cand scrii despre politica esti mai mult decat dezamagitor….
  Parca tu spuneai ca sa te iertam ca Boc e din Cluj… Ei acum, Boc&Co ( a se citi restul gastii) e in spatele lui Iohannis… Crezi ca am de gand sa ii votez iar?
  Esti naiv ca o fecioara in noaptea nuntii!

 23. Groparu Nemernic Reply

  @ Sandokhan: nota bene, nu mi-am permis sa fac pe nimeni în vreun fel pentru o alegere argumentata.
  Voteaza cu plagiatorul papușat de penali gen Hrebenciuci, Mazări, Năstași și Voiculești, din partea mea, dar aici pe blog nu sări calul cu comentariile. Ai ceva de argumentat, atunci argumentează, dacă nu – în România mai sunt vreo 50.000 de bloage pe care te invit să le descoperi.

 24. alina Reply

  Eu n-am fost dezamagita aseara, chiar nu m-am asteptat ca Iohannis sa se dea de 3 ori peste cap si sa se transforme in ceva ce, in mod evident, nu-i permite ADN-ul sa fie.
  Si daca era sa izbesc televizorul, l-as fi izbit cand aparea Lavinia Sandru. Daca ar fi sa sparg televizorul de cate ori apare Ponta, as fi cel mai bun client al magazinelor de profil.

 25. Lumi Reply

  Sunt de acord cu tine pana la un punct! Iohannis putea fi totusi puțin mai combativ! Ponta vorbea de demagogie, limbaj dublu la ACL-parca era un comic! iohannis a lasat asta fraza asta si o mie ca ea nesancționată! Nu zic ca eu as fi facut treaba mai buna, presiunea e uriașă, dar daca nu-ti place caldura, aziv domnului Iohannis, ieși din bucătărie! Pe de alta parte încep sa ma împac cu gandul ca Ponta va fi presedinte! Mai bine presedinte decât prim ministru- va face ravagii mai mici pentru ca puterile prezidențiale sunt minore comparate cu cele de PM ( alta aberație romaneasca) si cine stie in câțiva ani poate iohannis va ajunge prim-ministru, funcție mai adecvată calitațile lui de coordonator, manager!

 26. Lumi Reply

  Si apropos nu stiu daca ai ceva legatura cu campania lui, dar răspunsul la ‘ati vrut sa fiti Vice prim ministru si prim – ministru, ati căutat puterea cu orice preț’ e ‘ i was called to serve my country, i serve my country’ sau ce traducere Româno- ortodoxă, mioritica s-o gasi la asta! Jeez, sa-mi zici daca caută ajutoare in campania lui!:))))

 27. vasile Reply

  Am impresia ca, dupa standarde romanesti, ,,combativ” inseamna sa fii nerusinat, agresiv si violent. ,,Combate bine”, zicea un clasic (ii las pe absolventii de liceu sa il identifice). Nu conteaza daca minti, daca delirezi (oricum, publicul-tinta nu e in stare sa detecteze asta), daca nu ai nici o legatura cu vreun program politic. Astea sint fineturi inutile. Oricum, ‘toti e la fel”,iar ,,politicienii e niste jegosi”, nu ca noi, oamenii din popor. Noi, oamenii din popor, nu stim, de pilda, ca Romania are un regim semi-prezidential de fapt, prezidential), care reduce drastic atributiile primului-ministru. Dar ce conteaza,? Indiferent de cine iese, totul e sa fie din popor si sa fie combativ.

 28. vasile Reply

  Pentru administratorii acestui blog: iertati-ma, dar verbul ,,a dez-frustra” nu exista in limba romana. Asta ca sa fiti si Dumneavoastra din popor si sa va iubiti limba Dumneavoastra cea care e o comoara. Va amintiti versurile, nu? Se invatau in scoala primara pe vremea mea.

 29. Strigo Reply

  Gropare, ramane cum am stabilit!

  Io mi-am luat azi zi de concediu si am mers 250 km numai dus plus inapoi ca sa iau titlul de calatorie sa pot vota. Pentru o hartie din aia platesti 65 de euro. Dar io is convinsa ca votul meu conteaza. Nu zic asta aici ca sa ma laud, altii fac mult mai mari sacrificii ca sa poata vota: o zic pentru ca eu cunosc multi alt asa si pentru ei o zic.

  Is curioasa cate ore tra sa stam duminica la coada. Dar vom sta.

 30. anna Reply

  Ponta nu este al romanilor +50 , ci al analfabetilor si al oportunistilor din sudul si estul tarii . Nu mai tot dati in pensionari . Ne jigniti inutil

 31. po tudor Reply

  Sunt perfect de acord cu Sandokhan. Parerea mea e arunci cu gunoi aberant…si da mai sunt alte bloguri, hai pa

 32. Dezamagitul Reply

  Nu inteleg de ce va urati si va vorbiti urat. Uneori, cred ca v-ati scoate ochii unii altora. De ce romanii din sud si est sunt mai rai decat aia din Ardeal sau invers? Toti suntem romani. Putem sa avem parari diferite, simpatii si antipatii, dar nu trebuie sa ne uram si sa ne jignim.
  Eu sunt oltean, dar am prieteni si in Ardeal si in Moldova si in Bucuresti. Am si prieteni maghiari, dar tot romani sunt si ei. De ce sa ne invrajbim? Hai sa fim oameni, indiferent de simpatiile politice.

 33. nenu Reply

  E ciudat ca atunci cand zici de iohanis nu pomenesti de averea care nu poate fi justificata, implicarea in adoptii care nu a fost clarificata, situatia de incompatibilitate a carei judecata a fost amanata, tot scandalul adoptiilor, haita de pdl-isti din spatele lui si posibilitatea ca “base” sa fie facut scapat pentru ce a facut in astia 10 ani. Si nu numai el. Toti golanii din ultimii 10 ani care au praduit tot.

  Si daca astea sunt manipulari usl-iste in mintea mea atunci de ce “neamtul” nu a venit cu niste raspunsuri simple, clare si oneste:
  – explicatia detaliata a dobandirii acelei averi, nu gogorite cu socrul ba caciular, ba blanar, ba soacra saraca, ba bogata, ba meditatii, ba ghinioane
  – de ce nu a adus macar unul dintre copii ca sa ne arate ca nu s-a ales praful de ei?! Ar fi avut ei motiv sa nu apara din moment ce omul asta i-a ajutat decisiv in viata?! Era greu sa discute cu unul singur ca sa ne arate ca desi a castigat bani de pe urma adoptiei, totusi le-a schimbat viata in mult mai bine? Nu il mai condamna nimeni.
  – incompatibilitatea cred ca deja e o nimica toata pe langa restul, desi de la un presedinte “neamt” te-ai astepta la o corectitudine fara cusur
  – ar fi fost asa de greu sa dovedeasca ca toate “intoxicarile” despre retrocedari sunt false?
  – de ce nu a zis nici macar o clipa: “daca ies presedinte si se dovedeste ca il ajut pe basescu sa scape de justitie eu iohanis neamtul imi dau demisia a doua zi, nu ca basescu si antonescu”

  Si eu as vota ceva diferit, dar omul asta nu imi pare decat tot un roman “descurcaret”, doar ca mai tolomac. Si de romani “descurcareti” sunt satul. Asa ca dintre 2 romani descurcareti o sa il votez pe ala care nu va dirija justitia pentru a-l scapa pe marinar.

 34. nenu Reply

  Da, il putem considera educat si manierat, doar pentru ca vorbeste poticnit si rar inseamna o dovada de eruditie? Sa ai atatea bube in cap si tu sa vorbesti rar si poticnit despre nimic si sa-i faci jocul lui Ponta mi se pare imbecilitate. Pe mine nu ma interesa iohanis in confruntari televizate. Era clar ca va fi depasit verbal si golaneste de ochelarist. E ca si cand s-ar confrunta verbal regele mihai si un rapper. Eu as fi vrut sa-l vad pe iohanis intr-o conferinta de presa in care sa isi explice toate problemele cat se poate de convingator, chiar daca dura 5 ore. Nu m-a convins cu absolut nimic. Faptul ca a evitat sa discute despre toate acuzatiile ce i se adus pentru mine este de ajuns sa imi dau seama ca am de-a face cu un romanas cu nume si accent de neamt.
  Putin imi pasa de eleganta lui, daca tot cu eleganta nu s-a lasat mai prejos decat nastase, videanu, blaga, falca, basescu si toti golanii baroni din psd. Cu ce este mai breaz?! Daca asta inseamna caracter de neamt…

 35. Lucidu Reply

  Doamne ,cata prostie grasa de ..crasa la acest asa zis “neamt” care tace si face!De tacut tace de imbecil ce este ,iar de facut face retrocedari pt.FDGR si biserica evanghelica ,cu scopul parvenirii fara de numar si fara de respect al legilor emise de regele Mihai si al tratatelor internatinale care-au stabilit ca TOATA averea detinuta de fostul GEG ,organizatie nazisto-criminala ,revine statului roman fara posibilitate ulterioara nde retrocedare!!
  Dar cu justitia asta ‘ndependenta” a lui base’ ce ne mai asteptam?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *