Film cu vampiri? Checked! Proiecție la castel părăsit? Checked! Lună plină? Checked! Sânge? Checked! Și tulai, încă cât sânge!

Cel mai japonez film al momentului, Tokyo Vampire Hotel, a fost turnat şi în România:
– la Cluj, în hotelul Continental și prin centru
– la castelul lui Iancu de Hunedoara
– ba chiar şi la Turda! Din fericire nu pe străzile pușcate (bravo, primar de carton!), ci în salină.

De-a lungul anilor v-am recomandat sau v-am cronicat (iaca, cuvânt nou în limba română!) mai multe filme, dar așa film însângerat mai rar – cred că dacă donau sânge pentru a primi bilete la Untold, făceau ăștia 10 festivaluri, pentru că vorbim de hectolitri. Trage unul cu pușca? Pac, plin de sânge! Dă unul cu iataganul japonez șfichiutor pe trup de vampir? Pac, fântână de sânge. Privire încruntată? Pac, VAGOANE DE SÂNGE!!!

Oricum, de groază sau nu, s-o râs BINE la filmul ăsta; pentru că
– scenele turnate în patria noastră au fost, pentru noi, ciudățele (se bagă vampiroaicele în hotelul Continental al urmăritului penal Ioan Bene, intră în catacombe, ajung în salina Turda și de acolo direct la castelul Huniazilor, în 3 minute, de zici că de chiar s-o băgat metrou în tot județul Cluj!)
– mai mulți actori erau clujeni, și toată lumea tinde să pufnească în râs când își vede prietenii pe ecran;
– și pentru că japoneza are alfabet silabic (cuvintele se termină mereu cu vocală, mai puțin dacă se termină cu sunetul ”N”), vampiroaica Elisabeth Erzsebet Bathory a devenit Elisabetto, deci, practic, un ”Vetuțo”, și normal că e haios să auzi cum o japoneză îi zice unei Erzsebet Bathory japoneze ”Elisabetto!”, adică ”Vetuțo!”

Executat excelent, la nivel de Hollywood (cel puțin în ceea ce privește efectele speciale), filmul e… ciudățel.

Dar ce mi-a plăcut de m-a dat pe spate horcăind de râs cuvinte gen そうです este o replică memorabilă! care mă va bântui multă vreme.

Așadar, la un moment dat, se băteau vampirii între ei: clanul Corvinilor tăia și împușca la clanul lui Dracula, și invers – căci de acolo au învățat clanurile noastre cu iatagane să se belească-n stradă!

Și fuge un vampirel către o vampiroaică femelă căzută la pămân și plipă de sânge și o ajută să se ridice; și îi strigă:
– Tu fată vampiroaică japoneză, ești bine?

Și urmează poate cea mai feminină replică vreodată auzită într-un film:
– NORMAL CĂ NU!!!!

Căci eu, dragi cititori, nu am auzit în viața mea o femeie să răspundă cu ”da” și cu zâmbet la întrebarea asta, și uite că nici la vampiri nu stau lucrurile altfel, bieții de ei.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 1 comments

  1. Filip Columbeanu Reply

    “As fi vrut sa ma indragostesc de tine sub cel mai albastru cer…”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *