cutezatorii_1970_02_05_electronica.jpg

Evenimentul Zilei zice (de fapt nu zice, ci scrie; de fapt nu scrie, ci este scris in el; de fapt, e-coieshte, sau e-coiaza – cum se zice cand face ca ecoul? – pur si simplu de la Reuters) cum ca generatia mea (sau, ma rog, a lor, a voastra) nu este

– patrioata

– loiala fata de societate

– interesata de politica

– implicata in societate

In schimb, tinde sa fie

stresata

– individualista

Multumesc lui Dumnezeu pentru asta.

Pentru ca pe vremea mea noi eram hiper patrioti si ne exprimam patriotismul plimband pancarte din polistiren expandat cu secera si ciocanul, amenintati cu nota 7 la purtare daca gaseam altceva mai bun de facut de 23 August. Si trebuia sa purtam inel la cravata si numar matricol pe brat. Si bereta aia ridicola cu care nu am aratat niciodata sexy.
Pe vremea mea eram loiali fata de societate aducand la scoala haine si fier vechi si castane (tot timpul trebuia sa le culegem cu fix 2 zile inainte de a incepe sa cada!) si plante medicinale si te miri ce mai trebuia sa aducem.

Si pe vremea mea eram interesati in politica de fiecare data cand ne gandeam cu drag la conducatorul suprem, si la portocalele de pe masa lui. Si cand votam unicul candidat al unicului partid, caci in ziua aia aveam Stefan cel Mare sau Mihai Viteazu laTV.

Cat despre implicarea in societate, pe vremea mea eram atata de implicati ca de abia ieseam din randul ei, daca stateam la coada la carne si trebuia sa iesim pana afara din rând ca sa nu facem pipi pe colegii de suferintza.

Azi – da. Suntem mai stresati. La ce sa ne uitam, la Discovery sau la National Geographic? Sa ne abonam la Orange sau Vodafone? La RDS sau la UPC? Nokia, sau Samsung? Puma, sau Adidas? shaorma sau kebap? baietel, sau fetita? Basescu, sau Tariceanu? biliard, sau bowling? club, sau discoteca? Drept, sau ISE? Leonardo, sau Socrates? Franta, Anglia sau Germania? VW, sau Opel? SMS, sau MMS? Bulgaria, sau Grecia?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 1 comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *