– Temele sunt foarte importante!!!!! Ele determină ce o să faci cu viața ta pe viitor!!!!! În funcție de cât de serios ești acum ți se așterne viitorul în fața ta!!!! Destinul tău etc.

Îi țin Gropărelului fix exact aceeași morală pe care mi-au ținut-o și ai mei acum o mie de ani, și am impresia că cu fix același succes: decât să-i mai țin atâta teorie, mai degrabă ar prefera să-l scot în pielea goală în mijlocul colegelor (asta mai ales că mai are vreo 10 ani până să-și dorească acest lucru).

Îl văd că e cu mintea aiurea și nu-l învinovățesc, pentru că nici măcar eu nu mă ascult ce debitez, îmi vorbește gura cu el și mintea mă întreabă de ce nu-s la pescuit, așa că mă opresc din perorat și-i zic:
– Iar acum, te rog frumos să-ți iei manualul de matematică și să faci tema. CITEȘTE FIECARE CERINȚĂ ȘI RĂSPUNDE LA EA!!!

După 10 minute vin să-l verific și văd asta, uitați-vă și voi la ce arată săgeata roșie, nici măcar nu mă pot supăra pe el :))))))))))

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. Andu YY Reply

  Draga gropare si draga groparelu
  aici m-ati incuiat,
  nu am ce sa zic, pentru ca eu am invatat de drag !
  tot ce era la scoala si si mai mult!
  nu pentru ca-mi ziceau profii ci pentru ca eram curios.
  si vreau sa zic ca totul imi foloseste!
  pe bune
  asa ca puneti mana si invatati.
  amandoi!

 2. Popescu Tiberiu Reply

  “Şcoala este giobul tău, cât munceşti, atâta-ţi permiţi!” a avut efect la toţi, bursele au fost banii lor de buzunar, iar diferenţa la bursa de merit este de 300 între 9,50 şi 10, să nu mai scriem că locul III la orişicare din etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare îţi aduce 1000 pe lună.
  https://www.portalinvatamant.ro/articole/diverse-31/burse-elevi-2019-valoarea-burselor-in-anul-scolar-2018-2019-8379.htmlq
  Singura problemă apărută de 2 ori a fost că 2 dintre prunci mi s-or plâns că le-o fo’ corectat greşit odată, acum 2 decenii, un concurs Canguru’ şi acu’ vreo 10 o teză la mate.
  Dar ortacul de mine sunt mare, urât şi-am şi-o cicatrice pe obraz, educatorii nu mă ştiau, aveau contact cu mămica, după ce ne-am cunoscut nu s-or mai repetat greşelile.
  Deci la noi n-o fo’ nevoie de şuturi în profundor ca să tragă cât pot, şi toţi copiii sunt nişte mici genii dacă vor şi sunt ajutaţi, plus că noi suntem de principiul că decât un un masterand nefericit mai bine un instalator fericit.

  • Groparu Nemernic Reply

   Ei, nu e chiar așa de rău pe cât fac eu să pară 😀 iar la partea cu mici genii tot descoperim lucruri, dar în ultima vreme un pic s-o rupt legătura dintre noi și el, că nu am terminat amenajările (abia amu o săptămână ne-o venit patul, de pildă) și-o mai avem și pe asta mică și urlătoare de care trebuie să avem grijă.
   Dar ajungem noi unde trăbă!

 3. Remus Reply

  MA, eu am alta politica. si mie mi-or tocat ai mei mintea cu porcarii de astea. si nu a mers.
  Dar eu aplic la junior ceea ce merge. Ti-am dat ca exemplu excursia la cetatea lui Gelu unde avand de a face cu un junior devenit plictisit si morocanos, m-am apucat sa il provoc sa jucam Minecraft in lumea reala.

  Eu asa fac si cu temele. noroc ca lui ii place matematica, daaaaar cand nu ii place zic asa: iti doresti pusca aia Nerf editie Fortnite ? perfect, costa 278 lei. Bunica ti-a dat 50 de dolari. 1 dolar = 4 lei (nu stie de virgula inca) deci, cati bani mai ai nevoie pana la 278 lei ?
  Pam Pam Pam.

  iar de diferenta imi face sandwichuri si masaj.

  de craciun stie ce va primi.

  Engleza o exersam dimineata pe masina, ca si subiecte folosim de la ratele de pe apa pana la macaralele ce construiesc biserici.
  Si engleza se prindeeeeee.

 4. Popescu Tiberiu Reply

  Gropare, nici nu mi-am închipuit, apropo de greşeli, la noi, de acum 2 decenii, când cu cel mare, i-am învăţat secretul temelor şi testelor fără greşală, înainte de a închide caietul ori a preda foaia VERIFICĂ-TE încet, cu calm.
  Şi pe bune, arată-i link-ul ăla şi întrebă-l cum i-ar fi cu bursa de merit ca bani de buzunar lunari.

 5. Ioana Maria Reply

  Trebuie sa ii apreciezi sinceritatea. Succes cu Groparelu si cu cea mica si multa, multa rabdare sotiei.

 6. un sas Reply

  Zi merci ca la adunari te mai pricepi. Cu asta m-a incuiat pe mine si pe colegii de birou fiica-mea intr-a 3-a: “Se dau 9 monede identice ca forma. Una dintre ele este mai usoara decat celelalte. Folosind o balanta si maxim 2 cantariri, determinati care este moneda cea usoara”.
  Dupa ce am bunghit-o, a fost simpla. Sa vezi ce vanzoleala a fost in birou in ziua aia. Deh, toti ingineri si degeaba.

  • Peredhil Reply

   e simpla oricum ai lua-o; 3 grupuri de 3, cantaresti doua, daca-s egale pastrezi al treilea, daca nu, pe cel mai usor; din grupul pastrat cantaresti doua monede; daca-s egale, a treia e cea cautata, daca nu, e cea mai usoara.

   Dar imi pot inchipui niste moduri prin care gasirea solutiei ar putea fi complicata in mod artistic.

 7. mac gregor Reply

  Partea proasta este ca temele sunt +- degeaba la varsta aia. Joaca e modul cel mai bun de invatare. Temele devin importante si fac caracterul abia in liceu.

  Meaning:
  1 atunci se schimba foaia si se invata serios. Cu totul alt nivel.
  2 dezvoltarea psihica ajunge in sfarsit la nivelul incat sa poata intelege chestii gen munca pe termen lung
  3 atunci se formeaza adevaratele aptitudini de a face fata unor sarcini de servici

  Concluzie:
  – am vazut faze gen copil premiant in clasele mici, cand era mai castigat invatand prin joaca
  – care esueaza in liceu, cand se schimba jocul, ca deja e prea satul de buchiseala.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *