– Nu v-au sosit încă jumările și cârnații, și vi-i poftă? Da’ mereți la părinții mei…! zice un prekin.
– Apăi… să ce?
– Băi, au niște jumări și calta-boașe de-ți stă colesterolu-n loc! Și le dau ieftin, pe bune. Și vedeți că mai vând și zacuști, nuci, mere, pere… gutui și bulioane și must și vin de casă!
– Apăi cam avem… deși nu prea am mai mers acasă, să ne umplem tradiționalul portbagaj.
– Ai mei au de n-au ce face cu ele, serios. Mereți, cumpărați dacă vreți… oricum, ai mei stau la munte, mai ia și Gropărelu’ niște aer curat! Mereți, vede ăla micu’ niște curci și vaci și capre, beți un sirop și veniți înapoi.

Jur că am acasă suficientă hrană ca să conving statul islamic să lase armele deoparte și să petreacă următorii ani în belșug; dar, fermecat de pivnița fermecată plină de conserve fermecate, mi-am luat într-o sâmbătă dimeneață familia, mi-am înghesuit-o în mașină… și dă-i către munți, unde stătea pe vremuri Crăișoru’ Horea și actualmente Crăișoru’ Colesterolea! Cu gura plină de bale și burta plină de pofte, că nu degeaba am pus pe mine 25 de kile în doar 3 ani, mânce-o mama ce burtică o făcut bloggeru’.

Și ajungem, și ne iau oamenii în primire… ardeleni din ăia de-s în stare să-ți dea vaca gratis, dac-ar încăpea în Opel Corsa, numa’ să fii tu fericit. Și-i plantează Gropărelului un ditamai canceu de suc din sirop de soc în față, în semn de bun venit, de zici că era bavarez cu berea de un kil sub nas… și-l întreabă doamna, toată numa’ un zîmbet:
– Da’ pe tine cum te cheamă, puișor?

Gropărelu’ se uită fascinat la matroana ditamai gospodăriei cu șură cât un bloc din Mănăștur, care pulsa de orătănii și mugete și guițături… îi studiază posteriorul, blindat bine într-o pereche de ștrinchi din ăia groși, de lână, strânși pe picior ca să nu-i stânjenească mișcările… apoi la dintele cu nervul scos al doamnei, pesemne, că era de o culoare mai umbrită decât semenii lui… și se întoarce către mâne-sa, ridicând tonul în timp ce ea, biata, intuind ce urma să zică, tot încerca să-i acopere gura cu mâna…
– MAMI!!! AI VĂZUT CE FUND MARE ARE TANTI? DA’ DE CE ARE DINTELE NEGRU, CĂ NU S-O SPĂLAT PE DINȚI???

Îngerașu’ lu’ tati ce este el.
ingeras in zapada

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Calin Reply

  Io zic sa-l bati.

  Ce daca o sa te trimita la azil mai incolo? macar ai liniste o perioada 😀

  LMA!

 2. alunelu Reply

  Ștrinchi (împreuna cu ștrumpfi) este cel mai lung cuvânt românesc având o singură silabă pe care-l cunosc.

 3. honci baci Reply

  Ma io is oleaca confuz 😯
  Asta ii despre a tau dibaci flacau? sau despre cat iti plac tie traditionalele procaieli, zacusti si alte delicateturi? Nu de alta da dupa primele 10 randuri mi s-o blocat tastatura de la saliva…
  PS: Ma io zic ca 25 de kile +++ deja ii cam mult la asa tinerete 😎
  Vezi ca de la o varsta nevestele se simt neglijate si pun si ele la suflet … (coapse, burtica, samd) si atunci …. ajung ca tanti (adica fac dulceturi, zacusti si invata sa si gateasca :mrgreen: )
  Dupa care le cad dintii si zic ca ai dat in ele 👿

 4. Groparu Reply

  @ honci baci: E numai temporar, eu pot slabi cand vreau! Numa’ ca nu vreau. Plus ca mama zice ca-s prea slab.

 5. bogdan b Reply

  Al meu (de-o seama cu al tau) are o pasiune nebuna sa spuna tuturor ceea ce face el in oricce moment. Si Doamne-pazeste sa fie nevoie sa mergem la baie cand mergem intr-un lc public….. incepe cu “TATI FAC UN KKAAAAAAAAAA!!!!!” Apoi spune tuturor trecatorilor nevinovati unde se duce el si ce vrea sa faca (KK, offcourse). Iar cand iesim de la baie ii ia din nou pe aceiasi trecatori (aia care au mai ramas, multi au fugit deja speriati) si le explica ce a facut el la baie (nu ai fi crezut dar da, despre KK este vorba).
  Poti sa nu publici comentariul, s-ar putea sa iti oripileze cititorii :)))

 6. Marian S Reply

  Dragă prieten virtual, “gropărelu“ meu nu mai face de-astea, că are vreo 17 ani. 😆 A făcut destule la vremea lui. :mrgreen:
  Acuma spune-mi şi mie, ca un băiat generos ce eşti, ai văzut ceva prin satul acela numa` bun pentru băiatul meu de 17 ani şi / sau pentru tac-su` care l-a făcut când avea vreo 33 de ani? 😳
  Că m-aş duce şi eu la munte să cumpar nişte producte de-alea şi să iau aer curat, nu de alta. 🙄

 7. ela Reply

  Ai vazut?

  Direct la esential, a pus punctul pe i ….. si uite ce articol fain ti-a furnizat!

  Groparele puiule, cere lui tati un 20% contributie la inspiratie! 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *