La școală: pokemonii de clasa a doua erau la ora de limba română.

Limba romana iti poate salva viata odata
Nu râdeți! Limba română îți poate salva viața, Someșul este plin de străini morți care nu știu românește!

Învățau pluralul substantivelor.

Unei copile îi vine cuvântul ”masă”. Simplu:
– O masă, două mese!

Bravo, nota zece, galeria în extaz. Vine rândul fetiței unguroaice care n-a avut mai mult contact cu limba română decât oamenii din autobuz cu apă și săpun vara.

Avea de conjugat spus pluralul cuvântului ”mamă”. Simplu!
– O mamă, două meme!

#truestory

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Diana Reply

  In liceu- colegă maghiară ” de ce pluralul la popă e popi și nu pope? Sau vacă/vace. “Merg la tine in 5minute” . Eu- “Kicsi-sziven – folosești verbul a merge cand te îndepărtezi/pleci. Cand te apropii, folosești verbul “a veni”.
  Peste ani aud de la o cunoștință – cu prietena maghiară “vin pe tine”! 😉 No hat?

 2. neamtzschantz Reply

  mama o avea pe tanti erji care mai venea o data pe saptamina sa faca curat. eu am venit de la un chef, m-am culcat si m-am trezit pe la prinz si am gasit-o pe tanti erji trebaluind prin bucatarie. se uita la mine si zice “noa, sculat la domnu?”

 3. anatati Reply

  Ioi că nu mă pot abține să nu fiu hateriță: de declinat cuvântul „mama”, nu de conjugat 😀

 4. fetita unguroaica Reply

  O mama, doua mame sau meme .. o tata, doua tate sau tete (un tata, doi tati – ce limba e asta?! 🙂 fara reguli clare de urmat). O tiganca doua tigance. Cea mai tare greseala: o mere, doua meri (in loc de un mar si doua mere) .. o oua, doua oi hehehe .. e mai multa logica in mintea unui copil cand face aceste greseli decat daca nu le face .. daca nu le face, inseamna ca le-a tocit in forma corecta, daca le face, inseamna ca aplica deja o regula gramaticala ..

 5. Gabi Reply

  Tanti unguroaica la care aveam cont de lapte si brinza dulce zice intr-o zi – “n-am ca n-a venit norul”. Dupa o privire confuza aruncata pe cer, m-am prins – n-ajunsese ginerele….

 6. Groparu Nemernic Reply

  @ fetita unguroaica: amu mă gândeam, oare care e pluralul alias-ului tău, fetiți unguroici?
  @ Gabi: asta este… deci… mi-e ciuda ca nu mi-ai dat-o pe mail, ca merita o postare separata!

 7. bucungur Reply

  ´re´ati ai dreacu´cu vacantele voastre. Io n´am facu´decit armata si tin minte si acu´cind i´am pus pixu´n mina lu´sambotin cel analfabet. sau cind ne a´intrebat odata un veteran din alba “unemeritzi?”si io le´am tradus la colegii de leat din oltenia si ei i´au zis ca la masa si el si´a dat acceptu´patriarhal “ducevitz” si ei iar au intors capu´spre mine ca oile si mie mi´era frica sa nu si aduca aminte cum ma cheama…cum ar veni am avut ghinion si noroc de retarzi nationalisti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *