Intrasem în Mega Image învăluit pe nedrept de foame, o foame din aia de cursă lungă (cred că ce-ncearcă Groparu să vă zică acum este că a ținut postul Paștelui și ar vrea niște recunoaștere internațională pentru asta).

Aşa de foame-mi era, că-mi venea să muşc casiera de frizură şi apoi să mă înfrupt din oamenii de la pază.

Cumva, totuşi, am reuşit să mă abţin de la ronţăit personalul, la gândul mâncării pe care urma să o bag în fizic în seara aceea.

Dar – oroare! Cu mintea ghiorăindă, numa’ nu găseam ce-mi trebuie: mâncare asiatică. Căci din experiență vă spun: cea mai bună și sățioasă mâncare de post sau cură de slăbire este aia asiatică. Te droghezi cu condimente din alea de-ale lor care-ncep cu “c” şi se termină cu “urcuma” şi adormi cu iz de curry prin nas şi-ţi îmbeţi sucurile gastrice cu piper Porsche Cayenne, de li se face silă să li se mai facă foame.

Dar… efectiv nu găseam unde se află raionul asiatic. Ăla cu sosuri de soia cu tăieţei de orez şi lapte de cocos; şi deja mă cuprindea disperarea, că foamea era mare. Ce aşteptări să găsească un ditamai raionul de mâncare poţi avea de la cineva care nu-şi găseşte ciorapii prin casă?


E drept că eram şi distras

Şi, cum mă preumblam eu pe acolo prin magazin, dezorientat ca un clapon decapitat…

…am zărit-o…

…pe ea.

Ea.

Cu ochii caracteristici, studenta asiatică îşi făcea cumpărăturile de seară.

M-am poziţionat strategic în spatele ei, ca un asasin în serie, şi am urmat-o pas cu pas.

4 paşi mai târziu, eram în miezul raionului cu ambalaje scrise cu litere din alea ciudate, care – sincer – nu cred că înseamnă ceva în nici o limbă.

După alte 3 minute, mă îndreptam glorios către casă, cu toate cumpărăturle făcute.

Cuprins de foame, nu am apucat să-i cer telefonul, s-o sun dacă relochează raionul; dar acuma deţin reţeta; şi m-am gândit s-o împărtăşesc cu voi, că poate cine ştie.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. gabi Reply

  Alunelu, părerea mea e că nu pierzi mare lucru. Eu m-am lecuit a cumpăra carne de la ei de când m-am dus acasă cu o scăriță marinată și-am constatat surprins că puțea îngrozitor. E drept că a doua zi când m-am dus să reclam asta, mi-au dat banii înapoi.

  Dar, lăsând la o parte carnea stricată, am mai constatat că-n general, e un magazin scump (prea scump).

 2. Groparu Reply

  @ gabi: Eu nu am întâlnit până acum un magazin perfect. Mai mult, nici nu știu pe cineva care a-ntâlnit până acum un magazin perfect.
  Se aplică și la: bănci-restaurante-școli-fast food-uri-ORICE.

 3. Groparu Reply

  @ gabi: Nevastă-mea o să-ți zică că nici soț perfect nu o găsit… dimpotrivă.

 4. alunelu Reply

  Carne nu cumpar niciodata din magazine generaliste. Ma duc la carmangerii locale, de cartier. La Mega, in schimb, gasesti cateva produse care numai la ei exista, cum ar fi biscuiti Oreo imbracati in ciocolata.

 5. Eugen Reply

  Nu stiu daca se gaseste in toate magazinele Mega, dar stiu ca e produs exclusiv pentru ei. Despre ce e vorba? Sardelute marinate. Anul trecut a trebuit sa merg pana in Constanta de vreo 3 ori, cu ceva treburi, si in apropierea pensiunii unde eram cazat se gasea un Mega Image. Fiind si postul Craciunului in perioada aia, m-am indopat cu sardelute, si mi-am facut si un stoc bunisor pentru acasa, sa fie pentru zilele cu dezlegare la peste. Deci, recomand!

  PS: Astea-s: https://www.mega-image.ro/Mezeluri-2C-carne-si-ready-meal/Peste-si-icre/Altele/Sardeluta-marinata-in-ulei-165g/p/89179

 6. Groparu Reply

  @ Eugen: Am pricipit, testăm, gustăm! Mulţăm(ită)!
  @ Gigi Tepus: Şi eu, abia am scăpat cu mătănii şi 14 Ave Maria.
  Sau nu, că ultima e catolică…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *