Un tânăr clujean pe nume – să zicem – Marco trăia fericit într-un apartament cu două camere, primit de la părinţi. Din cînd în când mai venea pe la el prietena lui, cu care se mai uita la un film, mai făcea o porţie de cartofi prăjiţi sau mai parca şerpilianu’ ezoteric; no, ca oamenii.

Într-o zi, prietena lui îi spune: bă Marco, am o prietenă care caută chirie să se mute cu prietenu-so, şi tu ai o cameră liberă; nu vrei nişte bani în plus, că şi aşa nu stă nimeni în camera cealaltă?

Eu – sincer vă spun – nu cunosc pe nimeni care să nu aibe nevoie de nişte bani în plus; aşa că Marco a fost de acord să-i primească pe cei doi concubini în gazdă. Cei doi s-au mutat în cealaltă cameră, unde au convieţuit în pace şi armonie o vreme (în timpul ăsta, prietena lui Marco îşi continua vizitele sporadice ca şi până atunci).

Într-o bună zi, concubinul din cuplul din cealaltă cameră s-a certat cu fata lui, şi-a luat lucrurile şi a plecat să vadă cum e cu găinile din alte ferme, şi şi-a lăsat fata singură.

O perioadă, chiriaşa şi găzdoiul Marco au trăit OK, fără să se calce pe bătături: îşi programau excursiile la baie în aşa fel încât să nu intre unul peste celălalt şi îşi împărţeau frigiderul frăţeşte, câte un raft gol fiecare. Dar, după o vreme, inevitabilul s-a produs: într-o seară foarte friguroasă de iulie, găzdoiul şi chiriaşa au alunecat din greşeală împreună în poziţia misionarului de mai multe ori, până dimineaţă. Şi aşa a început o relaţie duplicitară între găzdoi şi chiriaşă, care venea o dată sau de două ori pe săptămână să-şi prezinte ofranda către proprietar, iar la final de lună plătea cinstit chiria fără să cârâie. Şi atâta era de cinstită relaţia lor, că nici măcar nu dormeau împreună. Fireşte, în timp ce relaţia proprietarului Marco mergea înainte cu prietena lui.

După o vreme, proprietarul Marco i-a mărit chiria: inflaţia, cursul de schimb, “s-au scumpit toate”, “au crescut chiriile” – asta e. Şi chiriaşa a plătit mai mult cu 20 de euro pe lună, şi relaţia lor a continuat netulburată cu aceeaşi frecvenţă.

După o vreme, chiriaşa a declarat că vrea să plece în altă chirie cu o prietenă; lucru pe care l-a şi făcut numaidecât, oprind foarte abrupt şi definitiv şedinţele lor de jucat de-a cotletul la măzăriche. Ca şi cum nu s-ar fi întâmplat absolut nimic.

Nu am nici o concluzie, nici o poantă de final; am numai o poză făcută în Mănăştur:

te iubesc de pereti

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 18 comments

 1. Ion Reply

  Fraiera, daca era fata desteapta nu platea nimica ba mai mult ii lua ea “chirie” lui 😆

 2. Luke Reply

  @ Ion Daca era si mai desteapta o aducea pe prietena la Marco .Il lasau pe om fara bani ,dar fericit :))

 3. zaqk Reply

  Semn ca mai sunt si oameni cu principii: nu se amesteca afacerile cu placerile!

  O nedumerire insa: cat sange are in instalatie tipul ca sa ii ceara marire de chirie. Si, mai important, in cel moment al coabitarii – ca e cuvant la moda – a instiintat-o despre problema?

 4. Andreia Reply

  Ce chiriaşă e aia care nu ameninţă că va dezvălui totul iubitei oficiale când i s-a mărit chiria?!

 5. Camio Reply

  Dom’le, eu vreau sa stiu pe cine iubeste ala pe peretii Manasturului ❓ … ca e prea intunecata poza, sau monitoru’ meu ii praf 😀

 6. Oana Reply

  Jah iubeşte (sau este iubit, depinde din ce unghi vezi problema) şi la Bucureşti, la Obor 🙂

 7. un om Reply

  Ma intreb daca prietena lui Marco citeste blogul asta.
  si apoi chiriasa nu se muta si in alte orase ca si eu am o camera.

 8. NoxeH Reply

  E nebunie cu Jah asta. Din cate am inteles eu Roncea junior ( fuiul aluia cu Noua Dreapta) e capul rautatilor.
  Referitor la povestea lui Marco asta, eu am locuit in chirie acum 2 ani la o duduie, iar dupa 2-3 luni am am inscris si eu la duduia, si da, dupa inca 3-4 luni dudia in cauza mi-a marit chiria…Afacerile sunt afaceri, placerile sunt placeri 😀

 9. tipu' de pe canapea Reply

  Si cand te gandesti ca eu stau singur in apartament ca prostu’…si fara bani…vorba aia “no,futu-i”

 10. Bula Reply

  Juniorul a facut fata la doua cu brio. Drept dovada: nici una n-a fost nemultumita, dimpotriva, i-au si si adus niste malai.
  Chiriasa – probabil – a platit in plus pentru 2 servicii primite de la gazda. Greu gasesti un gigolo inlocuitor pentru doar 20 euroi lunar !
  :mrgreen:

 11. DAD Reply

  mai sa nu imi vina sa cred….Bucurestiul e plin de “Jah te iubeste”…cel putin 10 locuri diferite insemnate :mrgreen:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *