– NU POT SĂ CRED!!!! AI UITAT CHEILE DE LA MAȘINĂ ȘI DE LA CASĂ ÎN BUCUREȘTI!!!!!

Toți porumbeii din aeroport or zburat către Africa, așa o zbierat la mine. Oamenii de la securitatea aeroportului și-au verificat pistoalele, neliniștiți, temători de un atac terorist.
– Tu muierea lu’ Dumnezău! Cheile astea?

Și le scot din buzdujeb și i le flutur victorios sub năsuc.
-Da, ăstea, ce bine-mi pare că nu le-ai uitat.

Odată pe an am și eu dreptate. O dată, și îmi doresc să prelungesc momentul!
– Tu muierea lu’ Dumnezău! Da’ de câte ori urlu eu la tine pe an?
– …
– Îmi poți spune o singură dată când am urlat eu la tine fără să începi să răcnești tu prima? De când ne știm?
– Păi or fi fost ele vreo două dăți.
– Când?
– Apăi când te-i fi săturat și tu!

Așa mi-o zis.

Așadar: am avut și premiera la București, într-un mediu foarte restrâns, de numai 200 de oameni. Invitațiile s-au dat ca pita caldă, spre marea noastră mândrie – ne-am bombat piepturile ca niște păuni în sezonul de împerechere!
usturoi la Bucuresti

S-au anunțat mai mulți, dar nu au reușit să ajungă. S-a zâmbit foarte mult, s-a râs mai multișor și s-a și aplaudat nițel (știu asta pentru că, fiind în primul rând, mă uitam constant în spate să urmăresc dacă se întind buzele de la o ureche la alta).
afis

Am dat și un interviu revistei Biz înainte de premieră. Echipei Revista Biz și Martei Frumușelu, căreia țin să-i mulțumesc foarte frumos pentru că și-au luat pe cap turbanul acesta greu al organizării evenimentului! Și celor de la Cinema City, cărora le urez să le meargă bine și să ne invite să difuzăm filmul la ei in săli! Pentru că garantat vom face oamenii să râdă. Știu asta pentru că, atunci când nu mai vreau să mai urle nevastă-mea la mine prin aeroporturi, îi pun filmul.

Am avut așa: o programare la medic de o lună jumătate amânată pentru a ajunge la premieră; o graviduță care urmează să nască azi – posibil luni (va naște o fetiță mică, frumoasă ca o zânică! Și îi urăm multă sănătate!); și un prunc frumușel și dezghețat de 8 ani care ne-a spus că e cel mai frumos film văzut de el vreodată la cinema. Pentru ardeleni, mai scriu o dată: cel mai frumos film văzut de el vreodată la cinema.

Fiind prima dată când am pus formatul DCP la cinema, am observat și un foarte mic decalaj între sunet și imagine. Nederanjant, dar sesizabil. Și sper că nu a mai observat nimeni mica eroare de traducere în engleză – în loc de Godspeed (Doamne-ajută!) a ieșit Godpeed. LOL. Lucian Alexandrescu, “mămicul” filmului (adică regizorul; eu sunt “tătica”), aflat în Miami în spatele unui calculator pe care bătea darabana cu degetele de emoție, urmează să se apuce să regenereze o nouă variantă de DCP, cu corecturi.

Mulțumim extrem de foarte frumos cronicarilor, pe care i-am încurajat să scrie orice vor despre film:

Poze de la eveniment: de la Dragoș Asaftei.

Scrieri: Subiectiv Dan Dragomir Părintele Neuronie Hoinaru Stefanescu Adrian Georgiana Lungu IonelaAman scriitorul Rober Antonescu Claudiu Ciobanu iSay okey (amu am aflat şi eu că pandutzu o fost la premiera din Cluj).

Am încurajat din suflet pe toată lumea să ne dea feedback pe rețelele sociale (nu avem un trust media în spate, da? Social Media este singura noastră putere) și, în engleză, pe pagina de IMDB a filmului. Așa că, dacă sunteți printre fericiții care au apucat deja să vadă filmul, faceți-o! Şi cât mai obiectiv, dacă se poate.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 20 comments

 1. brylu Reply

  Aia cu Godpeed am ginit-o io la Sibiu. Da` n-am zis niic, c-o fost prea fain filmul sa iti strici bucuria ca lipseste o amarata de litera intr-un amarat de cuvant. Dar noh, tu… perfectionistu…

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ Neuronie: :*
  @ brylu: ce sa facem, mo, trebuie sa plusam acolo unde putem!
  @ kookool: nici macar nu mai tin minte! ma crezi? LOL, zici ca eram high.

 3. Marian S Reply

  Corecţie la titlu:
  Filmul Usturoi a trecut munţii şi a ajuns DOAR LA UNII de la Bucureşti. :mrgreen:
  Ceilalţi din patrie sunt rugaţi să nu-i înjure pe toţi miticii la pachet, săru `mâna. 💡

 4. Usturoiul e BUN! ← Robert Antonescu Reply

  […] după ce a scos în sfârșit capul în lume, tăvălugul s-a pornit și nimic nu a mai putut opri premiera de la București, pentru care toți cei care ne-am aflat în sală îi mulțumim echipei de la Revista Biz că a […]

 5. cartus Reply

  Mi-am imaginat eu, sau te-am auzit si pe la radio miercuri dimineata? Gold sau Magic…Cineva vorbea de Usturoi pe la 9 dimineata.

 6. dc Reply

  Pe filelist cand ajunge? :mrgreen:
  Glumeam. Redevenind serios: pe unde-l putem vedea in Bucurestiul asta mare?

 7. Șerban Reply

  Decalajul l-am sesizat de la primele replici, dar am zis că e de la ei. Acum îmi dau seama că au sughițat degeaba.

 8. Robert Reply

  Graviduta a nascut luni pe 14, de ziua Frantei, asa cum isi dorea. Probabil usturoiul i-a purtat noroc. 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *