În seara asta lucram liniștit ceva, cred că mă și certam pe Facebook cu careva (așa cum fac mereu), când dintr-o dată Facebook mă scoate afară din aplicație, îmi cere parola, apoi îmi cere să-mi schimb parola, apoi îmi cere să-mi securizez contul, îmi trimite coduri de acces pe SMS, pe mail, ce mai, o nebunie din care n-am reușit să ies.


Și asta fără ca măcar să-i fi băgat pe câțiva în puiemonta

Așa că acuma mă văd pus în situația aia ingrată în care nu mai pot accesa pagina blogului să-i dau Share acestei postări; și alți administratori de pagină nu mai prea am, că am avut odată un prieten care într-o noapte o-ncercat să agațe ceva cititoare care-i trimisese contul ei de Tinder, și-a ieșit tărăboi ca-n Parlament. Și cealaltă persoană care mai are acces la pagină ca administrator știți cine este? Păi, nievastă-mea, și dacă o să-ncep să o rog să-mi dea Share la postarea asta pe pagină mă pune să fac lucruri ca să merit asta, cică, mă trimite la spălat de vase mai întâi, plus făcut ciorbe și rântaș, plus dansat cu mopul prin casă în timp ce ea stă la telefon cu maică-sa; așa că nu știu dacă reușesc ceva cu postarea asta, viața e dură, zuiemuckerberg.

 

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. Ion ion romanul care nu face politica Reply

  Tarziu. Tarziu te a molestat fb cu codurile si verificarile lui.. Sa vezi ce dragut e cand nu te mai lasa cu porecla dupa care te cunoaste lumea si te obliga numa numele de botez, buletin…

 2. ole Reply

  ãhãm, asa mi-o facut si mie. Si mi-au cerut poza cu buletin etc, ca cica sa ma puna acolo cu numele real si alea alea. Pas! mi-am facut alt cont…

 3. Remus Reply

  acum aproape 3 ani, am ajuns sa nu mai produc nimic pentru cooperativa din cauza ca eram prea stresat sa vad ce mai e nou pe fb, la fiecare 5 minute. asa ca l-am suspendat. Parca prea multe se gaseau pe net despre mine.

  Si asa am inceput sa citesc blogu lui goparu’
  tre sa te scot la bere! (la mine la santier cand am ceva de carat :)))

  • costicămusulmanu Reply

   șî io aș face-o da’ mi-i fricî!
   ien’zî, îi greu? doari? tînjăști dup-așeea?
   trebui consilieri psiholojicî?

   • Zev

    Am facut-o si acum ani de zile. Umpic de sevraj m-a facut sa imi deschid cont pe Reddit, dup’aia l-am inchis si pe ala, si acum am doar pe Quora. Se poate, se poate, cu pasi marunti si repezi.

  • Zev Reply

   Ah, Remus, lasa-ma cu LinkedInul… Imi mentin un cont pe business, da’ altfel… Inainte, cand aveam cont personal…. Ma vedeam cu oameni, ii intrebam cum e pe la ei prin ministere si agentii gov, si imi spuneau chestii gen bai, astia si-au pierdut mintile, auzi ce vor. Juma’ de ora mai tarziu, pe LinkedIn: super excited about the new initiative of our department…, exact ce imi spusese prin viu grai ca e o tampenie sinistra, cu juma’ de ora inainte. Si hai sa o luam si asa, ce spune LinkedIn? ‘It’s not what you know, it’s who you know’. Meritocratie, eh?

 4. santamanta Reply

  facebook poate dauna grav sanatatii mintale sau radicaliza masiv , ar trebui obligat zuck sa scrie pe ambalaj
  de exemplu: mass shooting in scolile americane fac doar albii, celelalte culori stiu sa se supere cu mai mult discernamant sau pur si simplu stau acasa, cu prietenii adevarati, la relax.
  asa ca why bother, fuck facebook for ever

  • Sorin Reply

   În anii ’30, în Europa, nu exista facebook, internet, televiziune. Totuși, radicalizarea a atins un nivel care naște multe întrebări despre specia noastră. Se făcea cu radioul, presa scrisă, manifestări publice în piețe și stadioane, ba chiar, în cazul scumpei noastre patrii, prin cursuri la universitate (vezi Nae Ionescu).

   • mac gregor

    radicalizarea s-a facut pe criza Germana, aia cand duceau bancotele cu roaba ca sa-si cumpere o paine. si cand comunistii lui rosa nu mai stiu cum au incercat o lovitura militara. si cand franta a preluat regiunea ruhr cu tot cu milioane de nemti si ii tineau numai in suturi si in violuri.

    as zice ca radicalizarea aia e de inteles.

    nu e de inteles asta de acum, pe motiv de micro-agresiuni si alte putoisme bune numai sa provoace rasul.

   • Sorin

    @mac gregor
    Dar grupul Spartakus dispăruse din iarna lui 1919 odată cu liderii lui Rosa Luxemburg și Karl Liebknecht, în contextul mișcării cunoscute drept Revolta din Ianuarie, în esență un puci nereușit. Poate a contribuit și asta la apariția nazismului, nu știu, dar extrema dreaptă era prezentă, sub diverse forme, aproape în toată Europa anilor 30. Și chiar era și trendy. Cred că încă mai e. De exemplu, în România, dacă ideile comuniste au fost impuse cu tancurile, fascismul ortodox a penetrat mințile tinerilor de atunci fără nici o rezistență, iar nazismul antonescian e regretat și astăzi.

   • mac gregor

    O sa scriu un articol despre motivul anti-semitismului in Romania in perioada aia. Daca asta nu e cenzurat, nimic nu e.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *