Ce trebuie să știți dacă sunteți din Cluj: Enel a deschis un punct de lucru nou (că nu știu cum să-i zic altcumva, magazin de curent și gaze? și de centrale de apartament și aer condiționat?) pe calea Mănăștur 64-66, la parter; exact acolo unde scrie Enel, intrați pe ușă și cereți să vă dea energie, sau scoateți factura și oferiți întrebări (dacă aveți în plus) sau vă informați despre noile servicii.

Noul centru e mai aerisit decât insulele din mall, au până și scaune unde puteți sta jos; și se ajunge cu orice autobuz sau troleibuz care merge-n Mănăștur, iar dacă locuiți în Mănăștur atunci găsiți ușor, e un pic mai jos de stația Câmpului, către centru, pe partea de vis-a-vis de benzinăria Lukoil. Orar: de luni până vineri, între orele 9:00 – 17:00.


Nu garantez că veți găsi acolo baloanele tot timpul


Cam așa arată la interior. Nu știu dacă… trage curentul înăuntru (haha) (asta ar fi prima glumă)

Și-apăi acolo puteți sta la discuții cu consultanții despre serviciile lor, poate vreți să vă facă o ofertă de energie electrică, de gaze naturale, servicii gen Enel Fix Relaxat, să vedeți ce prețuri au la curent în afară de celelalte servicii din ofertă (2 intervenții de urgență pe an la instalațiile electrice/de apă, desfundarea canalizării, lăcătușerie, repararea boilerelor electrice). Dacă sunteți persoană juridică (deși n-am mai auzit de persoane juridice care să citească bloguri), aveți tarife speciale + intervenție imediată în caz că vi se bușesc sistemele electrice + verificarea anuală a prizelor. 24 h din zi.

Și-n rest, poate vă mai trebuie aparate de aer condiționat, centrale termice și boilere care se pot plăti în tranșe, prin intermediul facturii, fără card de credit.

Și dacă sunteți orice fel de utilizator de gaz-curent (caz în care mă bucur pentru voi, fiindcă e taaaare greu fără lumină și căldură), vă puteți alege singuri furnizorii (Ordinul 105/2014 emis de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE). Schimbarea furnizorului nu costă nimic și nici nu vin 100 de Dorei să vă schimbe sistemele tehnice.

Și dacă mi-ar plăcea să aflu ceva, apăi aia ar fi ce mi-ar trebui mie ca să-mi pun o mie de panouri solare și elici eoliene pe bloc, să devin prosumer și să arate blocul ca o armată de invazie extraterestră, cu elicoptere de atac și plăci care lucesc în soare; că de acolo, dacă am deja eoliene ca-n Dobrogea, apăi mintenaș pun și de-o Deltă în Gruia, la mine, și-o să fiu toată ziua pe barcă, la pescuit, ca un boss.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

 1. Andu YY Reply

  Groparu Nemernic,
  Panouri solare sa incalzesti apa, da, e foarte convenabil.
  Panouri fotovoltaice nu, sa produci energie electrica , nu. Pt ca se amortizeaza in vreo 100 de ani si cer si mentenanta specializata.
  Cat despre a-i livra tu energie d-lui Enel, dureaza vreo 5000 de ani aprobarile, presupunand ca nu mai ai si alte treburi si te dau banii afara din casa ( ca sa respecti regulile lor trebuie investitii seroase)

  • Groparu Nemernic Reply

   Cică alea de încălzit apa nu sunt deloc de încredere, pușcă lucruri la ele în primii ani, apoi e din ce în ce mai rău.
   La alea solare – zice-s-ar – s-ar fi eficientizat sistemele, durează mai mult fără să-și piardă din randament, iar fostul premier Puie Monta ar fi aprobat ideea de ”prosumer”. Buhnici se laudă că are casă independentă, e drept că și-a acoperit și baia cu panouri.

 2. remus Reply

  Panouri solare de incalzit apa.
  IS bune, dar nejustitificat de scumpe. plus ca trebe sa ai un adevarat sistem, gen, panoul, boilerul/puferul, pompa de recirculare, supapa sa iti dea apa afara din boiler daca ti-o urca peste 95 de grade si implicit sa bagi alta rece la schimb.

  Panouri (solare) fotovoltaice
  IS bune si nu “fuarte” scumpe. adica daca esti om cu capul pe umeri:
  – nu te bagi in cardasie cu statul prin accesarea de fonduri de alea, pentru ca singurul care castiga de acolo,e statul. produsele is ongrid, adica mulg egnergie de la soare, o vireaza in retea si statul iti da fix 5 bani pe KW. (si ti-l vinde inapoi cu 60 de bani)

  – iti bagi mintile in cap, te duci la un distribuitor de panouri, intreg la cap si iti pui panouri offgrid.
  – 3kw putere instalata = 10 bucati * 300 w bucata * 600 lei= 6000 lei.
  – un convertizor offgird = 800 euro
  – suporti ca sa iti prinzi panourile unde vrei tu – 1500 lei. (sau gratis daca ti-i faci tu)
  – niste acumulatori cumparati de la Rombat (de aia speciali)

  si daca produci 10 Kw pe zi de vara, asta e, mai bine bagi iluminat in curte, speli hainele de 2-3 ori, lasi AC-ul pe 19 grade si stai cu geamurile deschise, si tot e mai bine decat sa dai la stat.

 3. a@b.com Reply

  Sacristain laisse tomber avec Enel!
  Ne fait pas bien sur la peau du visage!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *