Deci: îmi iau și eu, ca omul, un laptop de pe OLX. Vânez de ceva vreme și dau de un IT-ist #rezist care-și vindea laptopul de firmă, configurație decentă, un Toshiba cu 16 GB de RAM, SSD de 256, i5. Bună sculă, nu tocmai nouă, dar tot prind un 3-4 orede autonomie, ba chiar mai mult dacă-l țin închis.

Ca să nu mă trezesc cu tot avutul trimis pe Revolutul vânzătorului (am prostul obicei de a nu fi foarte atent cu securitatea dispozitivelor), îi trag o formatare serioasă, îl dau și cu apă sfințâtă și-l afum cu bețișoare tibetane parfumate din sinagogi islamice, pun și Bitdefender cu steagul dacic să nu ajung pe WikiLeaks, ce mai, numai fundă roz nu i-am pus. A, și i-am tras și o bandă adezivă peste cameră, așa că acum mă pot strâmba la hecări liniștit.

Și, când am terminat de setat toate configurările și de configurat toate setările, m-am trezit cu Asistenta Virtoală Cortana, care încerca pentru ca să ne împrietenim.

Și-mi cere chestii, și eu i le zic, speech to text, voice recognition, AI.

Și-nțelege pe guriță.

 

 

Și-apoi – nimic, o renunțat; sau poate încă se mai gândește, dar de atunci nici n-o mai zis nimic!

Oricum, nu se compară cu ce-o făcut omul ăsta din Siri (via Adi C., nu dăm alte pronume), dați drumul la sonor, că e de hăhăit serios aici:

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. andu YY Reply

  ahahahaha 🙂
  contabila noastra de la o maaare firma din Buc, cand nu plătea salariile cu toate cele ( ore,sporuri etc) , zicea cand o întrebai :”aa, păi ce,a greșit calculatorul”
  parcă-mi vine s-o mai cred din când în gând după ce citii

 2. Zev Reply

  Bloody hell, nu s-a inventat ceva gen drepturile omului pentru AI? Ce umileala, cata cruzime! Gata, organizez ceva gen Palestinian People’s Liberation Front al lu’ Monthy Pythons. Gro, esti tinta.

  • andu YY Reply

   exact, e ca o mașină de cusut care coase foarte repede. cine a mai văzut mașină de cusut care se apucă sa facă sarmale așa de una singură 🙁 …. 🙂

  • Chimu Reply

   Se zice ca ai valoare cind esti o persoana echilibrata si cerebrala. Cind nu esti, gurile rele zic ca exista doar 4 optiuni conform colectarii selective.

 3. Boierul Reply

  Hai sa ma bag asa in vorba… nu de alta dar vad ca propritarul de laptop a fost ascultattor si sarguincios sa faca ce se face cand pui o scula la treaba… mai cu sama ca in noaptea nuntii…si bine. Facut , numai ca am bagat la observatie ca dupa ce povesteste ce si cum se face ce defenderii… o gramada de glumeti au dus discutia in derizoriu. Si asta ma naravat oarecum , ca individ ce am macat serios paine din brutaria IT. Si spun: diavolul se ascunde in detalii iar hakarii permanent sunt erectati sa-ti strice rozeta PC ului sau laptopului,indiferent daca esti ,glumet,superficial,teribilist,neglijent sau chiar destept. Treaba este mult prea pretentioasa si celor ce vor sa ma contrazica sau sa-mi spunaeva de paula lor , le sugerez sa consulte site-urile de securizare web sau cele de statistica agresiunilor informatice nu numai finaciare ci si cele infantile si sa constate …sau mai siplu sa caute pe goagal pentru optiunea “DARKNET”….parerea mea … sper ca nu v-am inoportunat ….

 4. Dr. Oetker Reply

  Toata lumea stie ca paula are pete, numa’ hakerii le stiu pe ale lor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *