1. Umblam prin Satu Mare; da, prin tot județu’; conform tradiției (de Paști mergem la Satu Mare; de Crăciun NU mergem la ai mei, la Sibiu).

Și deja se însera, și fiu-meu deja cam aruncase toate pietrele în canalul puturos din localitate; canalul puturos nu fusese curățat de Primărie, pentru că Primăria preferase să cheltuie bugetul pe felicitări de Paști; nu pe prostii.

Și ne apropiem de o gașcă de tinerei din ăia care apar la ProTV, în reportaje cu “copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă au 120% șanse să devină violahoți” – și altele. Între noi fie spus, jumătate din populația Franței este din Satu Mare.

Și tinerii se comportau așa cum ne comportam și noi la vârsta lor – râdeau cu niște fete, ca băieții; și ascultau niște muzică la telefon.

Să vezi ce manele ne vor da urticarie! mi-am zis instantaneu.

Când colo, ce să auzi: Scorpions, frate, Wind of Change.

OK, piesă cu 20% sirop; poate şi cu ceva esenţă de sirop; dar totuşi, ştiţi? Muzică.

2. Mergem să luăm apă de la borcut. Pentru cei care nu au ajuns mai sus de Dej, borcut e un soi de apă minerală care nu se livrează în ambalaj de Borsec, ci direct din borcut. Din țâța pământului.

Aceeași ambianță: niște mașini rele, aproape cocălărești de rele (gipane, Audi-uri cu CD și cruciulițe și, firește, BMW-uri mafioate cu geamuri fumurii) și niște ficiori cu tricouri mulate, cefe late și lanțuri groase la cefele lor late.

Ascultau muzică.

Pharrell Williams. Happy.

Bun; nu e chiar muzica pe care aş vrea s-o ascult la priveghiul cuiva drag. dar e totuşi ceva!

3. Veneam pe mașină înapoi; când, la un moment dat, pe Europa FM se difuzează nişte Enrique Iglesias.

Un pas înainte față de Holograf, totuși, care se pleiază, alături de Boschito, ca o obsesie pe radioul de care vă ziceam; dar nu mai puţin atroce.

De pe scaunul din spate, Gropărelu’ (3 ani şi 7 luni) a decretat necruțător:

– Nu-mi place muzica asta. Schimb-o.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

  1. Copilu Minune Reply

    Eu zic ca ala micu era deja satul (cit sa rabde si el, micutul!) de Scorpions&shit, Parel included, asa ca unde stia ca poate schimba muzica t-e-a pus la punct.

  2. RoxanaM Reply

    Le place, nu le place, cand sunt mici trebuie sa auda in familie muzica buna ca oricum sunt bombardati cu porcarii in restul timpului. Asa se educa gusturile.

  3. aviatorul Reply

    Cel mai trist la noua generatie mi se pare lipsa originalitatii. Daca ma uit la filmele de tineret cu cel mai mare succes, sunt pline de clisee invechite. Unde este revolta noii generatii, noutatea si prospetimea pe care ar trebui sa le aduca? In loc sa-i invatam sa gandeasca, i-am invatat sa fie ca noi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *