Și anul trecut ne-am luat apartamentul și în afară de termopane și de parchetul din balcon nu am păstrat absolut nimic. Am refăcut instalația electrică, am decopertat și am pus șapă, am spart fostul horn de la fostul boiler din baie, ce mai! Nu ai mai recunoaște nimic din ce era, am mai și scris p-aici (1, 2).

Meșter bun la toate a fost un ungur, recomandare de-a nievestei (recomandările mele, firește, nu valorează nimic!). Om muncitor și serios, la 8 fără ceva venea la muncă, nu pleca mai devreme de 7, 8 sau 9 seara, depinde cum avea spor. 2 luni de zile a tras ca un Hristos al amenajărilor, avea mână bună, era amabil, mai venea și cu sfaturi… ce mai, dacă avea cotație la bursă aș fi investit jetoane bune pe el.

La final, am făcut un gest de supremă bunăvoință și am plusat destul de mult la suma pe care ne-a cerut-o: omul ne ajutase, la urma urmei, să ne mutăm în casă nouă imediat după nașterea Gropăricii. În semn de recunoștință, a mai venit la mici finisaje încă trei sâmbete, și n-a vrut să mai primească nimic! Oricât am insistat eu.

Și am rămas că ne mai vedem la un vin, la un pescuit, ceva, dar nu înainte de a-mi renova și garsoniera! Aia din Mănăștur, garsoniera mea de burlac, dacă mai țineți minte.

Și l-am adus într-o zi acolo să facem un necesar; și am stabilit ce și cum să facem; și eram iarăși prieteni și puși pe fapte mari.

Și apoi n-a mai răspuns la telefon, la mesaje și la nimic.

Măcar să ne înjure! Ceream prea mult?

Și am ajuns din nou la el prin cumnatul lui; care e subordonatul unui amic; și chiar problema era serioasă, că deja devenisem disperați, ne tot gândeam unde greșisem și eram gata-gata să mergem la psiholog!

Și nici așa n-a răspuns: dispăruse ca-n dosarele X.

Și ne-a lăsat cumva într-o stare ciudată de stupefacție perplexă din care aproape că nu ne-am revenit; dar marea, uriașa noastră șansă este că am dat peste meșterul – ați ghicit! – pentiscostal.

Acuma… eu că ăsta am altă problemă: e serios, e parolist, nu te pune să-ți vinzi din casă ca să-l plătești… dar nu bea bere, frate, nu bea nimic, păi ce meșter e ăla, ziceți și voi! Păi eu cum mă împrietenesc cu el ca să sufăr dupa aia sincer că nu răspunde la telefon, ha?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *