Eram cu Gropărelu’ acasă, sâmbătă seara, pe post de baby-sitter (în acest scop, mă şi îmbrăcasem în rochiţă şi îmi făcusem codiţe) – nievasta iară plecase la bere cu băieţii. Gropărelu’ se juca, ca de obicei, cu cutia de ace cu gămălie, iar eu prăjeam nişte slănină la un foc făcut pe parchet, în sufragerie.

La un moment dat, Gropărelu se opreşte din înghiţit ace şi zice “A,…aaa rrrgguuuuuu!” – şi-mi arată ceva spre hol. Ce-i, bărbate, zic eu; şi mă uit acolo.

Nimic.

I s-o fi năzărit ceva, zic eu.

Gropărelu’ nu se lasă: “Guguguuuu… paaaaa-na!!!” – şi arată, din nou, cu degetul către hol. În hol se afla avionul lui, un soi de şcoală de mers pe care se suie pruncul, dă din picioare şi maşinăria cântă. Ca o bicicletă cu propriul ei ansamblu instrumental. Între noi fie vorba, avionul ăsta are botul într-un fel care-mi aminteşte de Phil Collins după divorţ.

Îl calmez: da, puiule, e avionul acolo!

Nu termin bine să zic ce zic, că avionul-bicicletă cu moaca lui Phil Collins se porneşte să cânte singur.

Bă: deci mi-au dat lacrimile de frică, fără să exagerez vă spun.

Mă ridic şi mă îndrept către hol înarmat cu trenuleţul de plastic al Gropărelului (nu râdeţi: când îmi dă una în cap cu el mă simt ca un student la mineriadă). Conform calculelor mele, în hol trebuia să fie oricare din următoarele:
– un hoţ de ace de gămălie;
– amantul vecinei de deasupra îmbrăcat în pielea goală, fugit pentru că iar a venit vecinul mai repede acasă;
– fantoma comunismului.

Spre surprinderea şi imensa mea uşurare, în hol nu era nimeni.

Am răsuflat nişte CO2 şi m-am întors în sufragerie, unde mi-am dat seama că Gropărelul făcuse cel mai toxic căcuţă din existenţa sa. Şi care căcuţă, aşa cum am constatat eu în cunoştinţă de cauză, avea puteri parapsihologice de pornit avioane-bicicletă.

Care seamănă cu Phil Collins (după divorţ).

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 24 comments

 1. marius Reply

  Bina ca nu s-a manjit cu cacut din cap pana in picioare! Au copiii astia un dar de a depasi cantitatea admisa de pampers tocmai cand raman cu tatii!

 2. scorpio Reply

  Aaa…tineai trenuletul de snur, tragandu-l dupa tine? 😆 😆 😆 😆
  Sa zici ca e bantuita casa , cand o zbura pampersul din cauza de cacutza toxic 😆

 3. aviatorul Reply

  Mamico, unele jucarii cu baterii (mai ales cele cu functii multiple) sunt construite din fabrica sa porneasca automat la 5-10 min de cand au fost ultima data atinse ca sa atraga atentia copiilor exact cand vrei sa-i adormi. 😉

 4. Groparu Reply

  @ marius: I feel your pain 😀
  @ aviatorul: imi pare ca esti un cunoscator intim al activitatii denumite tăticie!

 5. mixy Reply

  inteleg ca baiatul are puteri parapsihologice (si stai, ca-i mic ! :mrgreen: ), dar de ce avea o jena sa se screama in prezenta ta de trebuia sa-ti provoace infarct ?!

 6. Groparu Reply

  @ mixy: tare e faza ca aseara o a doua jucarie a inceput sa mearga singura, din senin!
  Nu, nu ma uit la OTV, numai traiesc in Romania 😀

 7. flobits Reply

  Io cre’ca e un fenomen ce se intampla la avioanele cu baterii, si numa’ la avioane. Si la mine e asa: cand stai mai lejer cu o bere in mana incepe ala sa urle, de imi vine sa ii dau un ciocan pana ii ies arcurile afara, asa cum am vazut in ceva desen animat :))

 8. aviatorul Reply

  @groparul: 💡 deci asa se traduce parenting, ca de cand ma chinui sa-i gasesc echivalentul in romana

 9. Cristi Reply

  Doua fantome vorbeau intre ele:
  – “Auzi tu crezi in oameni?”

 10. ILUZIA Reply

  e mana groparesei, vrea sa te scoata nebun ca sa-ti poata interzice legal accesul la conturi/carduri.

 11. pinguuina Reply

  hmm, ar trebui sa vad si eu altfel momentele in care se aprinde singur televizoru:-s :((
  ai bagat indoiala in mine acuma:(

 12. moise andreea Reply

  si eu am crezut o singura data cand am vazut nist poze cu un baiat si in spatele lui era o fantoma 😯 si din acea zi credeam ca ma urmareste acea fantoma,dar upa aia am vazut o alta poza in care fantoma aceea si-a at jos masca si nu am mai avut nimic 😆 😉

 13. moise andreea Reply

  si eu am crezut o singura data in fantome, cand am vazut nist poze cu un baiat si in spatele lui era o fantoma 😯 si din acea zi credeam ca ma urmareste acea fantoma,dar upa aia am vazut o alta poza in care fantoma aceea si-a at jos masca si nu am mai avut nimic 😆 😉

 14. boierul barba Reply

  Cred ca e un sambure de adevar in povestea cu fantomele. Sa ma explic prin doua intamplari de care am cunostinta . In primul rand daca cineva este adus intr-o stare de frica extrema , sistemul sau senzorial poate fi pacalit usor si isi construieste argumente imagistice care sa-i explice celelalte perceptii. Personal am trait o asemenea experienta intr-o iarna am tras o frica sora cu moartea si puteam jura ca am vazut lupi intr-un loc unde zapada era intacta in dimineata urmatoare cand am trecut din nou pe acolo, ..
  Citii eu intr-o gazeta americaneasca , cum intr-o familie nevasta lasa (precum ai fost si tu) , cu sotul ametit binisor copilul nounascut si merse in oras cateva ore. Mare i-a fost mirarea si a dat explicatia pe trecerea unei fantome pe acolo cand la intoarcere si-a gasit sotul dormind fericit iar pruncul in greutate de trei chile a facut in pampersi un caca de patru chile.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *