Bun: operație de deviație de sept la copil plin de traumatisme la nas, că toată viața lui ăsta micu’ numa’ o zburdat și s-o lovit și apoi o continuat să se zburde după lovitură, râzând sau plângând, după caz, dar neostoit ca o iadă pe ecstasy la un Untold de muzică Rave.

Am zis <ăsta micu’>? Îmi retrag vorbele, că la cât a crescut am impresia că ar putea sparge coarne de capră în pumni înainte de a se lansa în ritualuri vikinge de băut vin din craniile dușmanilor.


În câțiva ani, va trebui să ascund pălinca de el

A fost operat la clinica Ven Art din Cluj. Am mers la privat după medic (dr. Iuliu Cătană), îl cunoscusem la ceva Crăciun, am stat la coniace și vinuri împreună și nievasta a zis că merge cu Gropărelu’ la el la consult, că prea le horcăie al meu noaptea ca o Dacie cu jiglerul înfundat. Așa am aflat cu stupoare că aproape toată nara stângă a ficiorului era doar de decor din cauza obturației, iar noi îl dusesem pe bietul prunc la toate concursurile de alergare la care am putut și el, bietul, alerga ca apucatul, deși funcționa doar într-un piston.


Asta nu l-a oprit să alerge după alergare, doar de distracța alergării

Condițiile la Ven Art sunt excelente, personalul amabil, iar medicul de comitet și profi: chiar simți pe pielea ta teoria aia cum că apare o nouă generație de medici în Cluj, tineri, cu acces la resurse globale, școliți cu burse și congrese pe dincolo și cu o abordare complet diferită. Te simți om. Îmi place abordarea asta când nu trebuie să mergi cu capul descoperit și umerii plecați la un dom’-prăfesăr-Dumnezeu care n-are chef, dom’le, de tine în ziua aia, mai bine lasă tu plicul direct pe masă și nu-l mai deranja cu problemele tale, ce dacă te doare.

Post operație, mai avem un mic tratament de urmat, tratament care se va încheia peste o lună de zile, dar per total marțea viitoare mergem să îi scoată nu știu ce componente i-a lăsat în năsuc pentru a-i menține lucrarea.

Diferența dintre operația mea de deviere de sept și cea a Gropărelului este de ani lumină, o să vă povestesc condițiile de Birkenau de la operația mea în zilele care urmează.

Per total: experiență faină (atâta cât de faină poate fi o operație), oameni profesioniști, medicul are timp de tine. Recomand – dar hei, nu vă apucați să vă distrugeți nasurile doar ca să vă tratați la dr. Cătană!

Tarifele sunt aici, dacă vă interesează punctual cât am plătit vă spun în privat – prețurile pot fi diferite în funcție de diagnosticul exact și noi am avut vreo două afecțiuni.

Acum, îmi savurez senzația aia de fericire că pruncul e bine sănătos și a trecut cu bine și peste încercarea asta și se pregătește, cu privire drăcească, să ne facă zile fripte în continuare, că așa-i cu micii rebeli care în curând vor sparge coarne de capră în pumni înainte de a se lansa în ritualuri vikinge de băut vin din craniile dușmanilor!

PS: Mulțumesc mult pentru gândurile bune, să știți că ne-au făcut foarte foame!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. Zev Reply

  Ce faina poza cu GroMic! Mi-a adus aminte de Vlad Musatescu : ‘si am sarit vesel peste un teanc de ingrasaminte naturale’. Trebe ca asa ca-n poza a aratat si Musatescu cand a sarit. Altfel, buna treaba. Si eu am deviatie de sept, accentuata de un episod cand m-am certat cu un individ in liceu. Care individ aveaun frate, care avea vre-o sapte prieteni. Si in loc sa-mi dea un bocanc in gura cand zaceam batut mar la pamant in sensul invers deviatiei, mi-au dat tot in sensul deviatiei. Bataia a continuat dupa ce m-am casatorit, cand exa s-a prins ca cel mai iute ma opresc din sfaorait daca imi trage un cot in coaste. Tu realizezi de cate cruzimi l-ai salvat pe GroMic?

   • Zev

    Ei, asa invata omul, din belele. Si-au luat portia toti in saptamanile care au urmat. Cu exceptia unuia, care acum e in America, dar ii stiu si adresa si locul de munca. Ajung eu si pe-acolo, ca tot vroiam sa vad statele.

 2. Dana Reply

  Cea mai buna alegere cu dr. Catana! Mi-a “reparat” nasul acum 2 ani, adica deviatia de sept si cornetele. A fost o experienta aproape placuta :), zic asta pentru ca nu am avut deloc dureri post-operatorii si nici un fel de disconfort. Super om si slava tehnologiei ca a ajuns si in clincile noastre!! Mi-am sunat toti prietenii cu probleme la nas dupa operatie sa le zic ca “ there is another way”. 😁 sanatate multa fiului dvs !

  • Attila Reply

   Na, musai să programez atunci o întâlnire cu nenea doctor. Poate apuc și eu să respir civilizat.

  • Groparu Nemernic Reply

   @ Dana: Yeee! Mă bucur că am confirmarea că am procedat cum trebuie 😉
   @ Attila: Gogogo, bro! Aducem piftele la clinică, dacă tre’.

 3. Cami Reply

  Pe noi doctorul ORL ne-a sfatuit sa nu operam nimic, cel putin sa asteptam pana se opreste din crescut nasul. Acum are 14 ani, la 12 ani a fost confirmata deviatia cu o nara aproape complet obturata, dar e tot mai bine noaptea, sincer, nu mai prea face ca un pug, deci ma bucur ca nu l-am operat.

  • Groparu Nemernic Reply

   La noi buba e că dormea cu gura deschisă, care i se usca și apoi dădea în iritații ale gâtului și apoi răceli. Acum sper să aibă nasul pregătit pentru caftelile din adolescență…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *