Da! Am nevoie de puţin ajutor, vă rog io frumos cât pot de mult.

Aşadar: ne-am înscris pe Reelhouse. Reelhouse este un fel de site de conţinut video pentru jucătorii din industria cinematografică, relativ nou lansat (sau nelansat, că am impresia că este în Beta) dar care, cel mai important, este partener Sundance. Ce e Sundance? Sundance e un fel de TIFF americănesc, şi dacă nu ai cumva de-a face cu Sundance, nu prea exişti pe piaţă.

Rugămintea mea: intraţi, vă rog, pe pagina dedicată filmului Usturoi şi mai priviţi o dată teaserul de pe site. Apoi, dacă doriţi să îi daţi şi un Like sau Love sau Follow sau whatever (vă puteţi loga cu profilul de Facebook, ca să economisiţi timp), io vă foarte mulţumesc! Pentru că dacă avem mai multe Like-uri şi Follow-uri, atunci ajungem undeva pe un trending page şi poate ne lipim de nişte donaţii de la americani, să putem termina filmul mai repede. Oricum, şi dacă nu dă nimeni nici un centuţ, tot e bine să se audă despre noi peste ocean. Aşa că daţi, vă rog, postarea asta la neamuri, prieteni, vecini, pisici, cui apucaţi, să facem nişte tsunami peste ocean!

Mai aveţi acolo tot felul de goodies – poze de la making of, bloopers, ba chiar şi un filmuleţ cu mine mulţumind, în engleză, potenţialilor donatori, asta pentru că aveam impresia că nu m-am făcut suficient de râs până acum în română.

Casa vrajitoarei
Captură din film: casa vrăjitoarei (avem şi aşa ceva)

PS: Dorim să ne mai înscriem pe nişte site-uri de crowd-sourcing, aşa că s-ar putea ca săptămâna viitoare să vă rog să refaceţi procedura pe încă două-trei www-uri. Atât, mulţumim!

Update: Iar dacă sunt printre voi oameni care doresc să contribuie la film ca-ntr-un crowd funding, pe lângă butonul de Support de pe ReelHouse, vă oferim aici trei conturi de donaţii – în RON, EUR şi USD:
EUR – RO76BTRLEURCRT00K2458901
USD – RO19BTRLUSDCRT00K2458901
RON – RO91BTRLRONCRT00K2458901
Destinatar: Asociaţia “Dianatic”.

Paypal: filmulusturoi@gmail.com

Un căţel din căpăţâna de Usturoi (îl ştiţi voi, e ăla cu blog) tocmai s-a îmbujorat :”>…

Later update: în doar 2 ore am ajuns pe home page, la Top Free (daţi scroll în jos) şi am strâns 50 de dolari! Hai, România! Nu pot ei număra cât putem noi vota! Hai, Teleormanu’!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 75 comments

 1. Alex Reply

  Eu zic ca ar fi o idee buna sa faceti si un cont pentru “donatii”/suport…. Macar de 3 felii de parizer, un colt de paine si o bere pentru pauza de masa tot faceti rost… Zic si eu…

 2. adi Reply

  Eu unul o sa te citesc in continuare si poate o sa dau Like Share sau whatever la viitorul tau film cu personaje sau subiecte mioritice, nu afroindirromales bla bla bla.

  Plm. nu suport tiganii dar nici rasist nu sunt

 3. Lucian Reply

  Daca la crowdfounding te-ai gandit atunci iti dau 1 link (desi probabil ca le stii deja (site-urile) dar poate nu si te ajuta):

  http://www.hongkiat.com/blog/crowdfunding-sites/

  Unele nu accepta nimic in afara de USA si UK, altele da. Cochetez de ceva timp cu site-uri de genul asta pentru ceva cazuri sociale si par promitatoare.

  Daca e nevoie de ceva informatii ask me la mail si incerc sa ajut cu putinul pe care il stiu.

  Stima.

 4. Groparu Nemernic Reply

  Stiam de vreo 3 din astea si planuiam sa fac cont pe ele in weekend, dar pe celelalte nu le stiam:) se pare ca voi avea o sambata foarte lunga…
  Multumesc, Lucian!

 5. bRUtuSS Reply

  Am fost rugat sa iti donez o inimioara pe Reelhouse, dar dupa ce am vazut trailer-ul am vrut sa iti dau minim doua:)

  Bafta multa! Abia astept filmul!

 6. Violeta Reply

  Bafta multa!!! Orice imagine pozitiva adusa Romaniei e bine venita,chiar daca e vorba de umor “”bun”” sau “cu personaje sau subiecte mioritice” cum spunea mai sus Adi. Va astept cu noi subiecte. 😉 😉 😉

 7. mihai calin Reply

  Cat mai trebuie si ce mai trebuie pentru a fi definitivat proiectul? Pot primi raspuns si pe e-mail… un pic mai private.

 8. Groparu Nemernic Reply

  @ Mihai Calin: ne trebuie bani pentru montaj (editare video), masterizare sunet, efecte vizuale, design sunet, ADR, coloană sonoră, sunete fundal (Foley), filtre specifice, corectare culori, drepturi de autor si inregistrare coloană sonoră, mixare, remixare, teasere (inca 2), trailer, generice, grafice, masterizare şi transfer digital, sesiune foto pentru afiş si pentru inca vreo 60 de chestii.
  Din tot ce scrie mai sus, vreo doua stiu si eu ce inseamna;)

 9. Silu Cartoon Reply

  Cu foarte mult drag!
  Felicitari Rasta Man! Mi-ai luat-o inainte. Ai facut mare lucru!
  Copii ajung la Hollywood??? Asta da surpriza!
  Adica cand vezi pajistile alea romanesti nu te duce cu gandul la asa ceva…

 10. Silu Cartoon Reply

  Sugestie.
  Un nou post pe blog despre cum a aparut ideea filmului, cum s-a format echipa, cu ce a contribuit fiecare la proiect etc. cred ca ar fi de mare folos pentru promovare. Sunt sigur ca e o poveste interesanta in spate. Si pentru ca e un site de umor si cu multe minti deschise imi permit sa fac o trimitere la fragmentul acesta memorabil: http://www.youtube.com/watch?v=0vVpsJnbq3A

 11. Armin Reply

  Salut. Am ajutat şi eu cu puţin. Un like, un bănuţ.
  Vă doresc baftă şi să ne vedem la TIFF, sau pe marile ecrane.

 12. tracker Reply

  recomand si indiegogo.com ca site de crowdfunding. am vazut cateva proiecte strangand un milion in cateva saptamani. 😀

 13. Grecu Andrei Reply

  7 conturi de facebook = 7 inimioare pentru Usturoi.
  Sper sa iasa si sa va vedem la anu la Oscaruri

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *