Știu, este ilegal să mai aduni fondul clasei: primăria acoperă absolut toate cheltuielile legate de învățământul gratis conform Constituției, dar la noi la Cluj banii primăriei s-au dus pe groapa de gunoi a orașului (aia care nici astăzi nu este funcțională) și pe piste de trotinete atâta de zgrunțuroase, că nu se pot folosi de trotinete decât dacă vrei să-ți zgâlțâi creierii ăia care ți-au mai rămas intacți după învățământul gratis.

Am dat de acest proiect care pare croit exact pe nevoile școlarilor: Calendarul Științific. Un calendar pe care îl atârni de pereții clasei și care nu conține alți sfinți decât pe cei care au trudit pe altarul științei pentru a ne aduce scânteia divină a cunoașterii. Uitați, de exemplu, cum arată ediția de anul acesta:

Nu este cea mai bună perioadă din an pentru a cumpăra rechizite pentru clasă, cu școala asta online pe tabletele de la guvern (permiteți-mi: hahaha!), dar proiectul merge înainte de 10 ani de zile (!), timp în care au distribuit nu mai puțin de 110000 de calendare către școli.

Între timp, de când m-a rugat amicul meu să scriu, văd că și-au atins ținta inițială de crowd funding, singura cale de a contribui la proiect și de a primi calendarul: altfel nu se poate achiziționa. Așa că nu vă scriu să vă îndemn să susțineți financiar un proiect fain care altfel moare, ci ca să investiți nițel în educația copiilor voștri, să nu ne trezim că vor crede că Einstein a fost român și Iisus a fost dac. Poate le trezim interesul pentru știință și îi inițiem pe un drum din ăla presărat cu satisfacții adevărate, gen găsit leac pentru virușii liliecilor, dus soacrele pe lună sau chiar mai departe, inventat soluții anti-carii, cine știe, împins ADN-ul uman să trăim până la 140 de ani ca să-mi citiți și atunci blogul! Nu știu, make Romania great again, gen.

Puteți sprijini cauza cu un clic aici. Și cu niște discuții cu alți părinți, dascăli, diriginți, directori de școli. E un proiect prea fain ca să nu-l sprijinim, plus că trebuie să ne pregătim cum trebuie pentru viața de după pandemie! Pentru că vom fi prea mulți brutari de banana bread și experți în molimi asiatice, trebuie și oameni tineri care să ducă lumea asta mai departe, nu?

Departe-departe, acolo pe lună, cu soacrele.

PS: Și dați vestea mai departe, vă rog, nu neaparat postarea de pe blogul meu, ci linkul de pe site-ul de crowd funding: https://www.sprijina.ro/cauze/calendar2021

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

  1. andu YY Reply

    Gropare,
    Ca să fim clari de la început Ș si Einstein si Isus au fost daci si au promovat anti-vaccinarea pe Pământul nostru plat daco-roman

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *