Dragă Calif,

Ne-am cunoscut la SMS Snow, dar atunci nu ne-am degustat. La SMS-uri oricum se mănâncă la greu și eu aveam burtica plină ca un butoiaș plin cu bere, așa că m-am ferit de înghețata ta turcească (știi, înghețată turcească cu bere cehească în burtă ardelean-românească…). Ce pot să-ți spun însă este că toată lumea care s-a înfruptat din ea a mormăit de plăcere de parcă ar fi făcut se… mă rog, de parcă ar fi făcut ceva foarte, foarte plăcut.

Și nu m-am putut abține să nu filmez meseriașul vostru care se ocupă cu înghețata. Foaaaarte tare! Aici, cu Cristian Florea:

Apoi am ajuns la Posada și ne-ați trimis purcoi de mâncare. Și, în plin post, am mâncat și eu prima haleală cu care m-am săturat într-o perioadă luuuuuungă de vreme. Ceva falafel; și am mâncat și supă de linte. Excelente! Falafelul avea inclusiv sâmburi de rodie, bine legat și gustos și mirosea foarte bine. Zama de linte – cu verdețuri și ardei iute și picanterii de care să-ți pui să-ți tihnească. Și consistentă, că n-am mai simțit foamea.

Posibil că mai ții minte cu ce lacrimi în ochi v-am mulțumit că am reușit să mai pun și eu deoparte borcanul de zacuscă și pateul de soia ce urmau să-mi fie mic dejun, prânz și cină, desert și aperitiv. Posibil să vă fi gândit că eu glumesc, de fapt, când vorbesc cu gura plină despre ce bună e păpica. Și că în mod sigur exagerez când preiau falafelul cu grijă și deferență, ca pe un artefact rar, că no, “e doar mâncare”, nu unghie sfântă de la sfântul picior al lui Buddha într-o sfântă cutie de lemn sfânt de balsa din pluta lui Thor Heyerdhal – care este un sfânt, el.

În fine, după filmări am revenit în Cluj, la ale noastre. Și, pentru că mi-era dor de burtă plină din nou, am făcut recenzia fast-food-urilor din capitala Ardealului; apoi m-am pus un pic pe gândit. Și după ce m-am tăt gândit și socotit, am zis că să te întreb verde-n față, aproape ungurește de ce verde în față te întreb: dragă Calif… no, da’ nu vrei să vii să deschizi un restaurant și la noi în Cluj?

Pe bune, nu vii?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

  1. Marian S Reply

    Mă iertaţi, trollez şi eu offtopic:
    Zece încercări la accesarea unui articol, numai tema de mobil (adică fără comentarii) la un IP, tema normală la altul. :mrgreen:
    IT-iştii actuali fac diverse glume cu aipiurile. Curios este când glumele încep să semene între ele.
    Nu mă băgaţi în seamă, am vopsit ouă şi am folosit oţet; bănuiesc că mi s-a urcat la cap.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *