În curând, un film istoric românesc despre bătălia de la Posada

Când m-am apucat de Usturoi, o tonă de oameni m-a întrebat: dar un film istoric românesc de ce nu se mai face?

Acum sunt în măsură să vă declar sus şi tare: se va face!

Pe Florin Anghel l-am cunoscut în iarnă. Prietenul meu, Ţiganul Metalist, dăduse un mare Like pe Facebook unui clip făcut de el şi aşa am picat peste unul din filmele pe care le turnase când se jucase de-a cinematograful, într-un soi de încălzire pentru ce urma să vină.

Am luat rapid legătura cu el pentru că doream să ştiu mai multe despre Posada (când eram mic, desenasem bătălia pe o hârtie de proiectare cât un cearşaf). Proiect pe care doream să-l susţin necondiţionat, benevol (bloggerii mai fac şi din astea).

Şi am început discuţii. Eu i-am spus despre Usturoi, el mi-a povestit despre viitorul Posada 1330. Despre echipă, despre scenariu, despre producţie, scene, echipament, probleme. În primul şi-n primul rând despre aceiaşi munţi pe care m-am chinuit şi eu să-i clintesc: lipsa de credibilitate, promisiuni neonorate, fonduri zero. Dar şi despre ce oameni extraordinar de capabili cu care reuşise să se înhăiteze în proiect.

Care adusese, fiecare dintre ei, un strop de valoare întregii nebunii.

Aşadar: în weekendul ăsta, de vineri până duminică, mergem la parcul dacic ASAIR (în Bragadiru) şi ne jucăm de-a Posada. Ne vom îmbrăca în armuri, ne vom pune coifuri, ne vom înarma cu spadele Cavalerilor de Mediaş şi ne vom adăposti ţara şi nevoile de invadatori cu scuturile noastre tari.

Cu ocazia asta, în calitate de co-producător şi probabil co-scenarist, lansez o invitaţie cât se poate de oficială către blogărimea din Bucureşti (dacă n-a plecat toată la Timişoara Brands Tour): dacă nu aveţi planuri sâmbătă sau duminică, haideţi până pe platou. Vă garantez distracţie şi drog, adrenalină pură import Evul Mediu. Şi poze excelente (pentru Hi5), cu toată recuzita de spade şi suliţe şi coifuri. Aduceţi şi o cameră foto, dacă aveţi: pozele de making of vor scoate ce-i mai bun din voi (acest tânăr fotograf, de exemplu, a râs ca un copil de bucurie la auzul invitaţiei). Dacă vă grăbiţi, vom păpa papa bun de la Calif şi ne vom răcori cu mai un Pepsi, mai o Mirinda.

Dacă veniţi, trimiteţi un e-mail la groparu.ro la gmail.com – să vă păstrăm o şaorma.

Va fi… epic! V-am spus că în echipă se află un român nominalizat la Oscar pentru efectele speciale din IronMan 3?

32 lovituri, dă-i și tu!