Acum vreo 5 ani de zile mă băgasem într-un proiect de film independent cu tematică istorică (bătălia de la Posada) – cititorii mai vechi poate mai țin minte. Mă băgasem cu gândul să ajut cât pot, le-am făcut rost de câteva chestii (între care papa bun de tăt de la Calif, niște Pepsi de la Pepsi etc.), am ajutat la producție (a se citi ”am cărat la chestii ca un Mercedes Sprinter”, că așa-i în cinematografie), în fine, nimic semnificativ, nimic revoluționar, am pus și eu osul la un proiect în care credeam.

Între altele, acolo am făcut și niște poze faine pentru Instagram, că oamenii aveau niște costume bestiale…

…și tot acolo l-am cunoscut pe Rareș. Primul din stânga.

Și ne-am împrietenit pe Facebook și ne-am tot dat Like-uri într-o vreme, mă rog, prietenie de Facebook.

Asta până am aflat consternat din presă că Rareș și-a luat zilele tocmai de ziua națională. Nu am fost noi apropiați, dar tot am rămas cu gura căscată când am citit, și încă mă afectează la o săptămână după.

De ce vă scriu toate astea? Pentru că… fraților, dacă aveți probleme care vă apasă și vi se pare că nu există nici o rezolvare, vă rog eu mult, în numele a tot ce aveți voi în viață mai de preț, faceți-vă un bine și încercați să luați legătura cu cineva specializat dacă cei din jur par a nu vă înțelege. Încercați să epuizați toate variantele înainte de a face vreun gest necugetat, care lasă multă suferință nevindecată în sufletele celor din jur.

Și dacă vedeți prin preajmă oameni, prieteni care par a nu mai avea chef să lupte și să se ridice dimineața din pat, faceți un efort și întindeți-le o mână, dacă puteți și aveți disponibilitatea. Că țara și oamenii și mileniul ăsta ne macină nervii fiecăruia, și e OK să nu te simți în fiecare zi ca un leu paraleu, dar dacă vedeți oameni că nu pot scăpa nicicum de gânduri negre, vă încurajez să-i îndrumați către un doctor de suflete.

Și asta nu numai de Crăciun, of cors.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. Atti Reply

  Gropare, plm, știi ce greu e să găsești unul bun? Dacă știi unul care se ocupă serios de probleme de genul, fă public – că eu nu prea am avut succesuri cu ei.

 2. andu yy Reply

  da, tulburător, ce a putut să aibă pe suflet acest om?!
  te susțin

 3. mac gregor Reply

  absolut. Plm, sa nu incerci sa te duci la psiholog cand stii ca ai probleme e grav de tot.

  Mai demult lumea se ducea la popa si se spovedea cand avea ganduri din astea. Stia ca popa nu va zice mai departe, si ramanea cu imaginea nepatata in sat, si isi usura sufletul.

  Unii se pot da destepti, dar DINTOTDEAUNA a fost necesar un sistem din asta. Si stra-stra-stra-bunicu-tau a fost la fel, nu e rusine.

 4. ZoltyBogata Reply

  Sinuciderea nu e o soluție la probleme 🙁 , păi eu de când eram amintire 🙁 .Trebuie să luptăm zilnic și să sperăm la mai bine, cu toate că e tot mai greu zilnic, la toți ni greu, dar nu la fel. Întradevăr astfel de oameni trebuie ajutați medical și spiritual. Dacă cunoașteți oameni care spun că nu mai pot și le vine să-și pună capăt zilelor, dați-i nr meu și poate reușesc să le arăt că sunt unii la care u mult mai greu, nu vreau să mă dau eu vreun exemplu, sunt alții. Multă sănătate

 5. Tweety Reply

  Foarte greu sa gasesti pe cineva specializat cu tarif “normal”; nu toata lumea isi permite 200 lei pe sedinta de confesiuni :(.

 6. aaa Reply

  @Atti.
  “Unul bun” este Mihai Casu. Dar atentie nu este psiholog ci psihiatru. Stiu ca toata lumea se fereste de cuvantul “psihiatrie” ca e rusine, dar sensul corect este mai intai la psihiatru apoi la psiholog pentru ca psihologul nu are competenta de a scrie medicatie. Si nu am vazut probleme psihice rezolvate numai cu povesti si fara cateva pastilute.

  https://polarismedical.ro/ro/echipa-medicala/mihai-casu

  • Atti Reply

   Notat. O vai, din asta cu povesti si pastilute, chakre si rugaciuni am mai intalnit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *