Unde găseşti cei mai fraieribili oameni? Se dau următoarele opţiuni:

– printre ăia săraci şi proşti? Nu, că ăia ştiu că-s proşti şi se feresc.
– printre bogaţi şi proşti? Chiar dacă o regulă de aur a capitalismului este să nu laşi prostul să-şi ţină banii, chiar şi bogaţii proşti ştiu că sunt proşti şi nu dau nici ei drumul la lei.
– printre inteligenţi? Eeeeei… aşa mai vii de-acasă!

Un ardelean cinstit, antreprinzător român tipic (adică fără şcoli în domeniu, fără meserie şi bogat ca un iobag) se tot gândea cum să facă el să antreprindă ceva. Aşa că a studiat niţel piaţa, s-a interesat şi într-un târziu a găsit nişa (presupun că în momentul acela a şi strigat “No, Evrica! Or something“).

Apoi a făcut un plan de bloc, a cumpărat nişte teren şi a pus bazele fondării unei asociaţii cu nume măreţ şi pârţâitor: Agenţia de Reconversie a Excedentului Locativ. Apoi a început să advertizeze noul lui concept de bijniţ: un bloc în Floreşti pentru intelectuali finuţi.
– Cum adică, un bloc pentru intelectuali? s-a răţoit prima doamnă care sunase la numărul de telefon.
– Doamnă scumpă, păi să vă spun: dvs. v-ar plăcea să aveţi ca vecini oameni din păturile inferioare?
– Cum adică, din păturile inferioare?
– Păi dvs. ce meserie aveţi?
– Profesoară de chimie.
– Ei bine, cum v-ar sta să locuiţi într-un bloc cu taximetrişti, pedichiuriste, distribuitori de marfă, caseriţe la Profi sau – Doamne fereşte – ingineri?
– …
– Exact! Uite, doresc – pentru sufletul meu – să ridic un bloc numai şi numai pentru intelectuali. Pentru cadre universitare, parlamentari europeeni, medici, PR-işti, soprane… ştiţi? Fără ţigănie, fără manelişti în bloc! Ştiţi?

Şi a continuat cu poezeaua la fiecare telefon.

Într-un final, “Blocul Intelectualilor” din Floreşti
Cai in Floresti
ajunsese un concept atâta de cool, că lumea a stat la coadă ca să dea primul avans, al doilea, ba chiar toată suma, înainte ca blocul să fie terminat! Şi nu oricine a primit dreptul să locuiască în viitorul coteţ multietajat, ci numai cei care reuşeau să marcheze un anumit punctaj.

Când a vândut toate apartamentele, dezvoltatorul a băgat el ceva – gen insolvenţă, falimenţă sau ceva de genul – şi s-a spălat pe mâini de toată afacerea, că aşa citise el în Biblie că se face.

Povestea – de aici şi de aici. Prima din Floreşti e aici.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. Mihaela Curea Reply

  In cativa ani, o parte din FLoresti va deveni ghetou, eu inca sunt socata cum unii oamenii pot locui in acele apartamente atat de prost facute, atat de bine platite…

 2. alexnicolae Reply

  citat dintr-un articol linkuit “AREL este groparul” 🙂 MegaLOL!

 3. Groparu Reply

  @ alex: In Ardeal nu bem in timpul serviciului, ci lucram in timp ce bem.
  @ Mihaela: hai ca nu e chiar asa de rau. Unele blocuri sunt chiar OK.
  @ alexnicolae: ahahaaa, asta mi-o scăpat!
  @ daniel c.: atunci ar fi fost Doamne ferește! Vecinii mă urăsc pentru că de când s-o mutat bloagheru’ în Florești, prețul apartamentelor continuă să scadă…

 4. Honci Baci Reply

  Cred ca Eistein ala a fost mai destept ma decat au descoperit unii… hidrogenul si prostii … Si culmea stii care e?! ca ne minunam mai mereu cat de departe ajunge prostia si ea saraca ne inconjoara si ne-fioara mai tot timpu 😎

 5. Fery Reply

  Cred ca aia cu blocu’ or vandut cele mai scumpe certificate de intelectual ever… ca CF-uri pe apartamente mai greu

 6. bihoprel Reply

  In intunericul de scara asa cum este des in bloc, un rom asa cu mustacioara, cu ceas de aur la breloc, lipi afis scuipand cu ceara (ma scuzati) ,,cumpar aici, banii pe loc”.

  Un chinez fara mustata ( des zambeste si nu-i creste) cu o freza periata, in chirie la acea data, pe perete a scris marcat folosind pixul placat, ,, si eu cumpar, dau avans”, deci, transhumanta cu suspans.

 7. mishulake Reply

  Am constatat și eu. 2 cazuri cu nepoți, Fraieri. Și-au luat pe stânga-n Florești. Des tare. Am lucrat p-acolo-șa, încălziri, chestii.
  Cu telecomanda n-am umblat că-i schimbam lu vecinu de peste drum programele dă teveu!
  Ăla, vancea a fost injiner cuminte cu mapa prin cug. Nu fuma și nici nu bea cafele, l-am bănuit a fi ceva de astea, neoprotestant.

 8. calatorul intergalactic Reply

  Zece locatari din blocul de pe strada Stejarului nr. 42 din Floreşti s-au deplasat ieri la sediul AREL din Cluj-Napoca pentru a-şi cere contractele de vânzare-cumpărare a locuinţelor. Din păcate, oamenii nu au găsit pe nimeni în birourile fundaţiei, iar în semn de protest au lăsat la sediu o coroană mortuară cu înscrisurile “AREL este groparul” şi “Intelectualitatea română îngropată”.

  Subscriu la ce zice MihaI din Floresti si alexnicolae… marturiseste gropare :)).

 9. alin Reply

  Bine ma, si tu numa amu stii ?! In tara asta TOTI sunt retardati si prosti ca noaptea, indiferent in ce clasa sociala se situeaza…

  Si e de stiut, mai ales in Romania, ca banul nu este d.p. cu inteligenta…ba chiar din contra…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *