Şi… mă dădeam şi eu pe interneţi într-o zi, paşnic ca un smoc nefolosit de vată, când deodată dau peste această bijuterie de anunţ publicat pe unul din grupurile de donaţii din Capitala Transilvaniei.


Angela a şi fost cenzurată de pe grup, biata

Anunţul ăsta fără măcar o fotografie cât de cât cu covorul vorbeşte romane despre cetăţenii obişnuiţi care populează segmentul comercial al Internetului românesc. Îi ştiţi şi voi, sunt cei ale căror anunţuri laconice sună exact aşa şi nimic mai mult:
– vând Audi A4, preţ negociabil
– vând apartament 2 camere, zonă bună
– vând casă în apropierea magazinelor şi staţiilor de troleu (sunt 8000 de magazine şi staţii de troleu în oraşul ăsta, casa asta e lângă toate?)

Şi apoi, când îi suni, vorbesc cu tine de parcă-ţi fac o favoare imensă, cine naiba eşti tu, bă, săracule, de vrei să cumperi de la mine? Nu-ţi mai vând nimic, bă, m-am răzgândit, nu ai tu obraz pentru asemenea marfă, plus că nu bate, nu troncăne.

Apropos, ştiţi că pe aplicaţia OLX nu poţi raporta pe schema predefinită un anunţ care are titlu de clickbait numai dacă scrii romane în comentarii, şi apoi speri că cineva îţi va lua de bun mesajul, nu-l va anula pentru că este în categoria greşită? Gen, nu poţi raporta un articol în care scrie că se vinde un apartament cu 60.000 care de fapt are preţ de 90.000, pentru că nu există categoria asta, iar tu trebuie să explici motivul în formularul de raportare pe altă categorie (gen, SPAM), o adevărată distracţie când eşti pe telefon. Şi mai ştiţi că nu poţi ascunde un anunţ care-ţi vine mereu şi mereu sub nas, deşi nu te interesează deloc articolul? Păi, aşa e algoritmul, bos.

PS: Am aflat şi eu de ce se activează iconiţa de notificare pe Facebook marketplace: de fiecare dată când deschid OLX-ul, aplicaţia lui Zuckerberg ţine musai să-mi amintească că şi ei au chestii de vânzare.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.