Tare ca piatra/Mov ca și săgeata… (de pe înșiși site-ul CTP-ului)

Bună dimineața! Poliția autobuzelor, troielbuzelor și tramvaielor aici, vă rog să prezentați cartea de identitate. Nu, nu biletul sau abonamentul, cartea de identitate! A, aveți 27 de ani? Sunteți suferind de ceva, aveți vreo dizabilitate, invaliditate sau vă simțiți rău? Nu? Ioai, ce mă bucur pentru dumneavoastră! Dar cu ochii stați bine? Da? Atunci vă rog un pic să vă uitați cu irișii proprii prin jur, ce vedeți în autobuz? Oameni în picioare? Felicitări, aveți vederea perfectă! Spuneți-mi, vă rog, ce vârstă și sex au oamenii din picioare? Aud? Sunt seniori/pensionari și femei? Mulți, așa-i? Și ei stau în picioare, da? Și dumneavoastră unde stați? Stați jos și vă dați pe telefon pe Deezer și Spotify și alte blăstămății? Deși nu aveți nici o dizabilitate sau invaliditate? Și mai vreți ca oamenii din jur,
– pensionara care abia stă încârligată de bară în timp ce șoferul de autobuz se crede pe circuitul de la Monza,
– pensionarul care-și duce nepoțeii la grădiniță/creșă, și care abia se ține și pe sine, și pe prunci în picioare,
– doamna aceea suporaponderală cu sacoșe și poșetă și rucsac cu echipamentul de sală,

deci vreți ca toți acești domni și doamne să nu se enerveze și să nu voteze cu PSD-ul numai ca să vă facă dumneavoastră în ciudă, TFL-ist în putere și orb la ce vedeți în jur? Serios? Nu mi-o băgați pe aia că în Europa Occidentală pensionarii și femeile se simt jigniți dacă le cedezi locul în autobuz, aici nu e Europa Occidentală, tinere domn, aici bărbații sunt un pic mai galanți, femeile mai sensibile, pensionarii mai rebegiți de viață, și la vârsta dumneavoastră trebuie să luați viața în piept, cu tot cu greutatea de a sta în picioare în autobuz. Știți, tinere domn? Hai, sănătate, tura asta vă las cu un avertisment, dar vă rog să nu se mai repete, că nu-i frumos, e păcat de țara asta.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. GEAMANA Reply

  Gropare, cam multe pretentii. De ce sa stea femeile jos? Nu au zis ca vor drepturi egale? Feministele draq**lui. Sa stea in picioare ca si barbatii. Pensionari in autobuz, metrou etc? Pai de ce , ii cauta moartea pe acasa? Acestea sunt cateva din cuvantarile auzite de mine. Pur si simplu nu mai dam dovanda de empatie, sau uneori suntem prinsi de telefon sau cartea pe care o citim incat nu mai suntem conectati cu ce se intampla in jurul nostru.

 2. Groparu Reply

  @ Geamăna: Nu, nu au zis. UNELE au zis. Și noi tot nu le acordăm egalitate, că de spălat și șmotruit prin casă mai greu. A, c-o mai frecăm hipsterește pe la cratiță din când în când, asta-i partea a doua.
  Iar despre carte/telefon între copituțe… mai trebe făcută câtă o pauză din când în când, te mai uiți în jur, mai hodinești uăchii, no! Ca uomu’.

 3. Emil Reply

  In Cluj nu am circulat deloc cu autobuzul, dar in Bucuresti, atunci cand il iau de la capat, ma asez pe scaun si raman acolo nu din nesimtire, ci din teama de hoti. In plus, la gabaritul meu, ocup mai putin loc pe scaun decat in picioare. Deci as zice ca fac un bine comunitatii :))

  La modul serios, aveam o colega de fac care zicea ca asteapta si 3 autobuze pana sa prinda unul mai gol. Nu suporta aglomeratia si ii e teama de hoti (dupa ce a patit-o).

  Deci, fac un lucru atat de grav?

 4. mac gregor Reply

  “Vrei să nu mai câștige PSD-ul?”

  is bune si chestiile astea gropare, dar daca e sa devenim seriosi, nu asa nu mai iese PSDul.

  Ce iasta politica?

  Politica, ca si fotbalul, ii o franciza inventata in Anglia in secolul 19. Pana si Putin ii nevoit sa respecte majoritatea regulilor din franciza . De ex vrea nu vrea, trebuie sa aiba “discutii televizate inaintea alegerilor” si “postere colorate cat mai multe prin oras”.

  Franciza e surprinzator de uniforma pe glob.

  Deschidem manualul la capitolul “cum sa faci sa nu mai iasa X” si zice asa:

  “infiintare partid politic de opozitie”, “forta mediatica”, “finantare de la grupuri potente financiar” si “interesele unei clase sociale distincte”, si da, zice si “promisiuni electorale”.

  – Care ce sa zic, dau un premiu daca isi mai aminteste cineva o promisiune electorala facuta de PNL –

  Deci io deocamdata iau la rand regulile si vad care le-a pus in practica mai serios si care nu prea. Si PSD a cam bifat mai multe.

 5. mac gregor Reply

  am auzit ceva. Cat de curand trebuie sa fac ce trebuie sa fac, si anume sa imi aleg un partid si sa ma duc acolo sa intreb cu ce ii pot ajuta.

  USR e un picut prea progresist pentru mine, Ciolos tb vazut, iar PDListii is foarte nefericiti de cand sunt in PNL, PMP si pe unde au mai ajuns.

  Pentru tine e mai simplu, ai USR. Si chiar si pe Gotiu, care daca nu e cel mai stralucit om, totusi e om, ceea ce e o chestie importanta.

 6. mac gregor Reply

  scuze ca monopolizez conversatia.

  Problem cu Ciolos, e ca e un tip cinstit, care nu intelege politica asa cum nu inteleg io mecanica auto. Va trebui sa se bazeze pe altii sa il ridice in functie. Si chiar si asa, exista riscul ca la final sa dea cu piciorul, pentru ca nu e de acord cu ceva care lui i se pare imoral, dar e esential in constructie.

  Dar oricum, pisica trebuie rupta, asta e clar.

 7. Deaddy Reply

  Gata, am citit, acu’ m-am pus cu cu*ul pe-o bordura si astept cuminte sa nu castige PSD-ul. Ca doar n-or mai fi si alti pasi de facut!…

 8. Ela Reply

  In Occindentul galaxiei Centaur pensionarii se simt ofensati cind le cedezi locul in métro !
  Altfel nu!

 9. Mara Reply

  Vrei sa nu mai castige PSD? E simplu. Alege un program mai bun decat al lui. Voteaza un partid care propune candidati cu adevarat patrioti si care vine inaintea alegerilor cu schema de guvern si numele premierului, sa te poti dumiri ce ministrii se propun si pe ce posturi!
  Cauta CV-urile respectivilor, vezi ce-au realizat pe unde-au lucrat. Si de ce-ar renunta la (asa-zise) posturi platite cu ‘jde mii de E lunar pt. un salariu de 2500!?
  Vezi ce experienta politica au-foarte important- daca stiu macar cele mai elementare norme si cutume din mecanismul parlamentar., daca se spala zilnic si au o anumita prestanta si respect ceruta de aceasta demnitate de parlamentar.
  Vezi daca nu-i copchil sau nepot de securist, de procuror ceausist, de fost demnitar in aparatul PCR-ist!
  Si dupa toate astea …….voteaza, votul tau conteaza!

 10. rftghost Reply

  @Mara, cred ca daca incerci sa faci ce zici tu, ajungi sa votezi, si, mai rau, sa votezi cu PSD…
  Cionciolos (marele specialist in pomicultura si amenajari florale), si-a facut partid… buna treaba, mai captureaza $rezisti si ce a mai scapat din tarcu’ celor de la usb sau cum se mai cheama aia cu portu’ serial. E ca la scurgere, sa nu se infunde teava, mai filtram ce putem.
  Din pacate, ultimii 50+ ani au cam demonstrat ce utila e “experienta politica” – o paranteze, este vreun loc unde poti face practica, nu de alta, dar cum draq capeti experienta asta? – in special la marii technocrati sau cum se mai chemau diletantii care salvau la norma tara.
  Dupa atata timp, ma indoiesc ca mai sunt multi PCR-isti in viata… mai sunt ceva marxisti anacronici ca mine, dar nu se baga in ciorba, ca pute. In rest, e plin de tinere sperante, care sa tina aprinsa flacara nomeclaturismului si basismului implementat (gen javra de la dna). De securisti nu am dus lipsa, si, sigur, nu o sa ducem, viitorul suna bine!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *